CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 28, 2013

DIINTAI SECARA TERANG-TERANGAN! OMG!...

Sedang ai asyik menggosok baju kurung n baju kemeja kerja incik ijie, sempat jugak ai jengah-jengah ke luar jendela (cewah!). Ada sebijik bas persiaran dok parking di perkarangan masjid seri minyak ni merangkap sebelah rumah ibu mertuaku ini. Al maklumlah, ai dah jadi orang minyak pulak sekarang ni~

Dari apa yang ai dengar from ibu (mak mertua), bas tu rombongan nak gi nilai. Tak tau la syoping ke gapo coz yg ada dalam bas tu orang2 bertudung labuh, ostaz berlilit serban dikepala, ada jugak yang berpurdah bagai..

Macam yang ai cakap tadi, ai tengah iron baju2 kerja, azan asar pun berkumandanglah di corong2 speaker masjid sebelah rumah ni.. Maka, orang2 dalam perut bas tu pon keluar untuk solat..

Yang lelaki ai tak kesah sangat, tapi bile makcik2 ni turun, sempat pulak diorang berborak dengan ibu yang sedang melepak kat luar rumah tu and ayah tengah baca surat khabar kat ruang tamu.. Ai dengar ye ape yang makcik 'kepoci' tu tanya kat ibu walaupun dengan nada berbisik... tapi ai dengar ok!

Makcik kepoci: "Eh mah, (nama panggilan orang kampung untuk ibu~) yang tu bini dak mieyzi ek? Yang tengah gosok baju tu~"

Ibu: "aah, bini dak mieyzi~

Ingatkan dah abis sampai kat situ je, on the way makciks2 tu nak g mesejed, sempat pulak dia dok ngendap ai melalui tingkap belakang ayah! Apakah makcik ni!! Yang tak leh blah ayat dia :

Makcik kepoci: "mah, aku nak tengok pengantin ek, bukan nak ngendap abang ali (pak mertua ai~) tau~

Hai lah makcik, nasib baik kau ngendap ai time ai ecing-ecingan rajin menggosok baju, kalau kau ngendap ai time ai sedang membongkang ke pe, aje gile lah!

Ape pon tak boleh makcik kepoci ni lah~

#watever happen, just be myself!
#ini malam gerak ke johor! Kenduri akikah family uteh (mieyzi)~

Friday, September 20, 2013

ALHAMDULILLAH.,

Alhamdulillah, akhirnya ai bergelar isteri kepada suami ai.. MOHD.TARMIZI MOHAMED ALI..

Alhamdulillah, kedua-dua belah majlis telah selamat berlangsung. Acara akad nikah telah diadakan di Masjid Jamek Kg Serkam pada hari Jumaat 06 September 2013..

Dengan 2 kali lafas, ai sah bergelar isteri. Syukur sangat-sangat! Setelah menempuh ujian dan dugaan dalam masa bertunang yang amat mencabar ituh!!

Jumaat malam diadakan majlis ala-ala berinai selepas majlis pertunangan kak lang.. Esoknya pula majlis dirumah ai dan keesokkan harinya pula diadakan majlis menyambut menantu..

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Terima kasih diucapkan kepada semua yang membantu dalam majlis kami. Hanya Tuhan dapat membalas jasa kalian..

#now staying with my husband at seri minyak~
#terima kasih kepada semua yg menghadiri majlis kami.~
#doakan kebahagiaan kami berpanjangan ye
#bercinta hingga ke syurga~