CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 17, 2012

OHH TIDAK!!!!


pagi tadi ade taklimat guru... taklimat guru ni la yg wat ai sentap, terkedu dan terhenti lamunan.. macam nak nanges ade gak tadi.. al kisahnye, berbulan-bulan la d ngan en.ijie plan untuk bercuti alias holiday dan plannye mau holiday pada hujung bulan nih.. kira dalam tarikh 28 dan 29 april ni la..

tapi.... taklimat guru pagi tadi sudah berjaya menghapuskan plan yang d ngan en.ijie impikan ye. kenapa??? dengan sedehnye diberitahu bahawa pada 27-29 April ni akan diadakan PERKHEMAHAN TAHUNAN SMK. JASIN. ohh TIDAK!!!!!

dan yang paling tidak boleh diterima bahawa d dijadualkan untuk bermalam / menginap kat sekolah pada 28 april (hari sabtu)!!! tugasan untuk menyediakan makan petang pada hari sabtu tu masih boleh diterima lagi la kot... hadoi ai...

berikut merupakan bukti yang soheh bagi tanggungjawab yang diberikan kepada d :'(

kenapa la nama aku dalam list ni??? DAMN!
yang ni masih boleh diterima lagi la kot...
diskripsi tugas ajk makanan~
diskripsi tugas guru yang menginap~
dah, takmo citer panjang-panjang sal entri ni.. en.ijie pon macam dah tarik muka disebabkan hal ni.. this week n next week punya mission mau try usha-usha untuk dapatkan tukau jadual.. stay hari jumaat kat skolah pon boleh la.. HARD WORK!!

Monday, April 16, 2012

YEAY!!! SAYA CUTI...

hari ni hari senin.. kenapa D cuti??? sebab D berada di negeri Melaka.. apa kene ngan melaka pulok??? sebab semalam [ahad], melaka menyambut ulang tahun ke 9 sambutan melaka bandaraya bersejarah.. disebabkan hari sambutan jatuh pada hari ahad, maka hari isnin aku isytiharkan CUTI!!!! wahahahaha

kepada semua anak melaka, tapi yang bekerja di luar negeri melaka, selamat bekerja la yek.. terutama sekali buat En. Ijie saya yek.. hahahhaa.. ape leh wat, rezeki en.ijie kat muau ler pulak.. pesanan saye; jangan jeles saye cuti n awak keje yek.. ngeh2~



nota kaki:
  • ape mau buat cuti nih??? dok mengangkang jek ke kat umah???
  • esok ngadap sekolah sudah...
  • baju keje sudah di-iron 2 hari lepas.. voley???

Sunday, April 15, 2012

BERTUKAR STATUS...


wah, tajuk entri yg boleh dikatakan hangat!! bertukar status.. bukan D la.. tapi ramai kawan-kawan D yang bertukar status.. musim / zaman kawan-kawan kawen.. almaklumlah, umur D hampir 25 tahun [muda lagi kan,kan, kan???] time-time macam ni ramai yang menamatkan zaman mereka...

alhamdulillah, hari ni D pergi kenduri Arzain, teman sekampung, satu sekolah dari sekolah rendah sampai sekolah menengah.. tak sempat D cari present untuk dia..[gaji tak dapat lagi la pulok!].. tapi yang paling penting, doakan sahabat bahagia dunia akhirat dh cukup kan :)

ramai jugak kawan-kawan D yang dh kawen dan yang bakal kawen.. D macam mane pulok??? hmmm berat persoalan yang nak dijawab macam nih... tunggu orang masuk meminang la... if takde orang m
asuk minang, macam mane la D nak kawen kan...

kepada semua sahabat yang sudah kawen n
bakal kawen tak lama lagi, D doakan semoga korang berbahagia selalu.. jangan lupa doakan yang terbaik untuk "hubungan" D ngan En. Ijie yek.. ngeh3~

apa-apa pon... D happy bile korang heppi~

Friday, April 13, 2012

WELCOME BACK!!!

wow!! sudah sekian lama, baru muncul kembali.. ape citer sekarang ek??? hope semua ok2 saje.. masuk bertahun jugak cik adie tak wat entri kan... dari zaman belajar, sekarang ni cik adie sudah konvo and tunggu posting jek..

ni short entri.. so, kene wat short2 jek la kan.. sampai di sini saje entri kali ni. bai!

p/s: macam marah jek :)