CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, January 30, 2010

SUKENYE ATI...

entry paling suke aku wat...yippie!!! hr ni adelah antara hari gumbira aku...kenapa??? cz baru jap td [bberapa minit sblom ni..] aku berjaya mendaftarkan diri aku kat "Faizal Tahir's Official Fan Club"!!! sukenye ati....bukan ape..aku penah gak mencube utk dftarkan diri aku kat cini, tp xleh.. myb luck aku hr ni kot.. akhirnye, dpt gak secara sah menjadi salah sorg ahli FT's Fan Club ye!! satu penghargaan untuk diri aku...tahniah2!! [smbil menepuk2 belakang diri sendiri!!]


mungkin xnmpak kot nama aku yg tertera kat home page Rockensteiners 2 kot...tp aku mmg suke ati...pas 2 jumpe plak "Rockensteiners Club" kat fb...wajib plak aku join da club kan..hehehehe

cukup utk post kali ni menyatakan yg aku ckup bahagia ngn hari ni!!! yeay!!!

p/s: padahal tgh menelaah jurnal klinikal dr.H nih..tersasar dijalanmu sekejap!!
p/s1: mlm ni tdo smbil tersenyum..dok mimpikan FT!!! [msti ade org berbulu bace entry aku kali nih...ade aku kesah???]

tahniah adie_nadiah!!! love faizal tahir!!!

Friday, January 29, 2010

SUDAHKAH ANDA MENDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI???

entri kali ni xde kene mengena ngn mana2 parti politik yek sama ada untuk pilihanraya umum (PRU), mahupun pilihanraya kampus (PRK)... aku just nk mengingatkan bahawa sesiapa yg sudah mencapai umur 21 tahun, anda diwajibkan menjalankan tanggungjawab anda sebagai pengundi.. tp b4 tht, kene la mendaftar sbg pengundi dlu kan..... aku tau, rmai lg member2 aku yg lom mndaftar sbg pengundi...caranye senang je... anda hanya perlu membawa kad pengenalan @ ic ke pejabat pos berdekatan utk mendaftar atau sekiranya anda terjumpa kaunter bergerak SPR, anda bleh terus mendaftar kat sana...

well, aku ingtkan korg bukan ape, baru2 ni [baru ke??? tp dlm bulan januari ni jgk la], aku tlh mendaftarkan diri aku ngn SPR ni..masa 2 aku nk pi amik lptop aku yg baru di format kat s.alam. masa berjalan2 [cewah...] jumpe lak kaunter bergerak SPR kat plaza alam sentral 2 ha.. so, ape lg, memandangkan aku ni lom lg mendaftar, aku pi la dftar sbg pengundi..... nk bukti?? ade2 jgn takot...

kan aku dh ckp,aku dh dftar...korang bile g???

semalam (28 jan. 2010), keluar pekeliling menyatakan semua kuliah dibatalkan dari jam 8.00 pagi hingga 1.00 petang.. kenapa??? sebab di ukm dan juga u-u lain ade wat pilihanraya kampus (PRK).. so, pembatalan kuliah sedikit sebanyak dapat memberi ruang dan peluang kpd student2 utk keluar menunaikan tanggungjawab masing2 sbg pengundi kat ukm ni.. ni kira tahun ke 3 aku sebagai pengundi PRK.. jgn tanya aku siapa yang aku undi cz undi adalah rahsia... betul la kan..

pagi td, aku bukak laman web e-pelajar, ukm..dh kluar senarai keputusan keseluruhan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) UKM sesi 2010/2011...calon yg ddalam kotak kuning adalah calon yang akn mnjadi wakil MPP ukm sesi taun dpn..utk fakulti, aku just amik fakulti aku je la, fakulti pendidikan dan calon semua calon umum...

ini adalah keputusan bagi fakulti pendidikan bagi tahun 1&2, dan tahun 3&4:

seterusnya adalah keputusan bagi kawasan umum utk tahun 1&2:

dan dibawah ini adalah keputusan bagi kawasan umum untuk tahun 3&4:


p/s: untuk pengetahuan semua, aku memaparkan keputusan2 ini xde makna disebalik..tp hanya untuk pengetahuan semata-mata.xde kene mngena ngan mana2 pihak sama ada sengaja mahupun tidak. so, diharapkan, kepada MPP PMUKM yang baru, anda diharapkan dapat membela lagi mahasiswa dan mahasiswi ukm..ingat pada manifesto yg tlh anda gadaikan untuk mendapat undi daripada pelajar2 lain...manifesto adalah janji anda kepada kami, warga UKM!! [even ade yg seakan-akan tidak masuk dek akal!]... jnji mesti dikotakan!!!

Thursday, January 28, 2010

NEXT BIRTHDAY...MUNYATI!!!

maaf la beb..aku dh lama mengabaikan blog aku nih..xmenyempat la..cz dok bz sgt2. this sem byk bnda nk kn setel awal...dalam kesibukan seharian aku, aku xlupe sal sambutan b'day...yup3... rumet aku smpai dah lali dh bile aku sbut sal aku nk smbut b'day...hehehe...xleh wat pape la..dh trademark kitorg nk mengeratkan lagi tali siraturrahim katenye...hahahha.

well, klo bace tajuk je dh tau..post kali ni khas utk MUNYATI binti RAZAK yg bernombor i/c: 870118-**-**** [aku pn xtau pe next no. ic dia..hehehe]...b'day muny jatuh pd 18 jan..sama ngn b'day adik aku, si nana.. 2 yg aku ingt sokmo b'day muny ni...

pada ambang hari jadi muny [17hb] aku dtugaskan utk memancing muny utk keluar dr kepompong dia kat kolej rahim kajai 2..[mcm rama2 plak muny nih!]. ye r, aku antara org yg rapat ngn muny kot [tp aku ngn muny mmg BFF pon, kan muny??].ni kes mcm taun lepas la kiranya.. aku terpaksa lah membuat pembohongan sunat kat muny...aku bgtau dia yg akn ade diskusi sal subjek klinikal kitorg..si muny ni plak ade nk wat party makan jeruk la bgai kat bilik ey [ye la baru balik dr penang kan....]... tp mmg actually kitorg nk ajk dia kua lmbt2 pn. aku ckp kat dia kn tggu sha balik ukm cz dia kua tah g mana tah lom balik g..so, kene la dia tggu jugak. dia pelik gak nape nk wat diskasyen malam2, mcm esok xleh je kan...knp la kn wat mlm 2 jgk.. dah 2, yg pling xleh blah..wat diskusi 2 kat mcd bangi plak 2....ngn alasan diorg nk makan skali kat sana..aku xtau la muny dpt detact plan kitorg ke x...

so, dlm kol 11 gak sha dok pungut sorang demi sorg kat kolej masing2... mula2 sha pungut muny kat kajai, aku kat dato', faizal kat amin, then amik wani ngn farhah kat kiy.. aik, nape ade si far plak padahal far bknlah team kitorg utk wat klinikal....1 lg bnda yg leh wat muny syak wasangka..tibe2 far leh terselit bersama-sama kami kat dlm kereta si sha 2 ha...bile dh smpai kat mcd..topik perbualan bukanlah yg mnyentuh mngenai klinikal yg pd niatnye nk wat mcm 2.. muny mst bengang kan....sabo je la muny..

bile aku, muny ngn faizal pi beli benda2 yg leh dbeli kat kaunter mcd yg mcm ciput cedut melayan customer, faizal 1st pi order..then aku ngn muny plak.bile aku ngn muny kuar je dr mcd [cz kitorg mek seat yg open air pny side-kat luar la], muny dok wat muka comey ngn tergezut tgk ade kek bgai kat ats meja...bile tibe masa nyayi lagu happy b'day 2 yg aku xleh blah.. org2 yg dok skeliling ktorg pn dgn tnpa diundang mnjadi back-up singer kitorg..mmg hapening r..klo la b'day aku mcm 2 kan besh!!! huhuhu

ni antara wajah2 hepi muny on tht tyme...maaf, xbyk screenshot yg dpt diambil pd masa dan ketika berkenaan....

p/s: sian muny kene tiup lilin smpai xcukup nafas cz lilin 2 diselaputi oleh bunga api yg mcm bintang2 tu..aku kat umah pnggil binga api kucing...yg dia pny percikan 2 cantek n berbatang besi 2..percikan dia klo kene tgn 2 mcm kn cubit2 sayang je...habis 1 kek kene air rembesan muny... siap far tolong tiup lilin lg...

"HAPPY BIRTHDAY MUNY-MY HONEYDEW!!!"

Friday, January 22, 2010

NOTA KAKI...

kepada smua yg membukak blog orenduniaku.blogspot.com ni secara sengaja, kebetulan atau diluar tindakan refleks anda, aku sbg admin ingin mengucapkan bebanyak sory cz lama xupdate blog...[ayat ecingan!!] sem ni terasa sgt busy... ye la baru2 ni baru jek balik dari program PRO-LIPEK [program lawatan & integrasi penang + kedah kot] dari 11 jan-15 jan...
pe pengisian PRO-LIPEK??? nnti2 la aku cerita ek..mst aku kn wat byk part mcm cerita cuti sem hari 2...huhuhu..no komen ler..semenjak dua ni, aku dh xtau nk cerita ape dlm blog. actually byk citer yg leh dkongsi, tp xtau nk mula dr mana cz dh lama meninggalkan blog aku ni scra tidak sngaja [eh..tol ke????]
ni aku tlis sket nota kaki ape yg blaku kat aku spnjang ketiadaan aku di dunia blogger:
  • spt yg korg tau, aku baru jek balik dr program PRO-LIPEK..11jan-15 jan
  • pening ngn proposal tesis yg kn wat tp xtau nk mula dr mana... tolong lah aku!!
  • dh stat rindu kat umah..padahal baru jek balik umah16-17 jan hr 2...
  • smlm [rabu-20 jan] mak tipon bgtau yg rumah kene pecah masuk..syukur alhamdulillah xde pape kjadian buruk berlaku...cuma nset along n duit nana jek kene kebas...
  • hr isnn baru2 ni [18jan] kembau aku tipon... dia dh stat kumpul member2 lama... insyaallah hujung tahun ni akan menamatkan zmn bujangnye...[jap2, actually aku ade kembau tau...korg jek xtau!]
  • perasaan annoying kat ade sorg dua tu mcm smakin menjadi2....akukah yg annoying atau mmg diorg btul2 annoying???? [diorg???? mcm rmai jek..]
  • baru kutahu: kalo naik kl monorel n trun kat bukit bintang, berdepan stesyen monorel sblh kiri ade sungei wang, sblh kanan ade lot10!!! [sblum ni just smpai imbi jak!!]. pe lg, jom ronggeng!!!
  • wit rm600 aku yg dtelan oleh atm bank islam dh dimasukkan smula ke dalam akaun aku! alhamdulillah.. [actually, aku kuar duit rm600 tp duit xkluar, on the same time rm600 tu dh dtolakkan dlm akaun aku..]
  • scra jujurnye, aku xtau lg ape yg aku dh belajau utk spanjang 5 minggu kuliah berlalu... sadis tol!!!

Friday, January 8, 2010

KELAS TAMBAHAN BRAILLE...

sem ni, berjaya jugak akhirnye aku menempatkan diri dalam kelas braille.. yup braille yg digunakan oleh org buta 2..punya la mengidam nk msuk klas ni, at last dpt jugak. alhamdulillah la.. nasib baik pn.N terima jugak aku n muny msuk klas 2 padahal nama kitorg xtersenarai dlm senarai awal budak2 yg nk amik klas ni....

pada 02 januari 2010 [dh msuk tahun baru dh...], bersamaan hari sabtu awal tahun hr 2, kitorg ade "kelas tambahan" bgi subjek penulisan braille. kali ni klas dkendalikan oleh cikgu kahar dan bukkannye pn.N.. ida, merangkap ketua darjah yg deal ngn cikgu kahar... [aku saje jek tulis nama ida kat cini...] klas bajet stat kol 9 tp stat pn lmbt cz cikgu kahar dpg lmbt... [ape daaaaa..]. xpe, kitorg faham..

cikgu kahar ajau mcm ne cara penjagaan mesin braille. ade la sket2 cara nk btulkan mesin braille n mcm ne msin braille 2 leh rosak.. actually, mesin braille 2 manja. [ actually mengada-ngada!]. ssh gk nk jg msin braille nih cz dia pantang besau ngn habuk n bnda2 yg boleh bwk hentakan kat mesin braille 2. cikgu kahar ckp, cr nk bwk mesin dia pn ade stail tau.. bukan dok men pegang je, xpon dok kelek2 dia, tp sbnrnye cr bwk dia adelah dgn mmegangnye di belakang yek. bak kate cikgu kahar "cntiknye mesin braille disisi ida!" [ida lg jdik mgsa aku!]. pas diterangkan serba cket2 sal mesin braille, ade plak tugasan ey. kitorg kn bhagi kpda bbrapa group n each group kn "bogelkan" mesin braille 2, pas 2 kn pasang mula komponen2 yg kitorg bkak b4 this...

wajib la kan group kitorg, group diva! team diva adelah, aku, faizal, muny, min, zila n xlupe ida kecik. dok memekak aje grup ni. xkan la nk dok fokus je. dh la melaha di kaki 5 dpn mkmal pndengran n pnglihatan beralaskan surat khabar n slipar masing2...huhuhu...

dlm melaha2 wat keje "membogelkan" mesin braille 2, wajib la kan berposing bagai.. so, this is the picts at tht moment!

org2 yg ade dlm pict dibwh adelah:
*adie nadiah [aku ler]-baju merah bersweater tdung putih
*min petir-baju pink tudung bunge2 itam
*ida kecik-baju itam tdung putih
*muny-baju putih tdung itam
*zila-baju coklet tdung merah bunge2
*faizal-sweater kotak2 tudung kaler...eh, ko kai tdung ke???



2 pict dibawah adelah brailler yg telah dibogelkan oleh grup divas! [aku lupe nk amik gmbo brailler b4 dbogelkan!]

grup diatas adelah grup2 laen yg lite2..huhu. baju biru adelah cikgu kahar!

hai, faizal n min, ngn papan alas brailler pon jadik props korg bergambo ek??

2 la citer2 masa klas tambahan braille...berpeluh2 wat projek pembogelan mesin brailler 2..hua3! once a life tyme la org kate!!!

Thursday, January 7, 2010

THE BOY & THE APPLE TREE (MUST READ!!)...




EVERYBODY HAS AN APPLE TREE IN HIS LIFE. AND IT'S YOUR PARENTS !!!!




p/s: this pictures is taken from e-mail sent by yahoo group "new_fun_and_fun_only"

p/s1: miss my parents (abah n mak), adam, adni n my siblings!!! i can't go home this few weeks!!! waaaaa!! :(

Monday, January 4, 2010

PLEASE STOP USING LEATHER ACCESSORIES (AWARENESS!!)

aku dpt gambau2 kat bwh ni dripada yahoo group yg aku join iaitu "new_fun_and_fun_only" [leh search kat yahoo group n join this grup]. grop ni akan hnrt mail kat kita sal bnda2 yg fun2 n mcm2 lg la.. kali ni aku nk share mail yg aku dpt dr grup ni sal awareness bout using leather accessories. korg tau xmcm ne leh dpt brg2 kulit drpd kulit haiwan?? klo korg xtau,meh aku bgtau.. korg leh tgk sndirila kat gmbo dbawah ye.. [amaran utk wanita mengandung, lemah jantung dan yg sewaktu dengannye!!]

cara2nye adelah:~

gambau 1: ulau2 yg melengkau2 ini akan dbersihkan terlebih dhulu ye tuan2 & puan2...


gambau 2: kemudian, gunakan kapak yg sdh diasah dan potong kepala ulau2 yg melengkau2 yg bkemungkinan melengkau di atas pagau 2 ye..jgn takot, gunakan kapak berkenaan tanpa was2!


gambau 3: selepas kepala ulau dibuang, belah bhagian bwh ulau berkenaan [ala, wat mcm nk siang ikan 2..]

gambau 4: kita haruslah bantu membantu dalam usaha mengasingkan kulit dan isi ulau 2 ye. ikat hujung ulau 2 dan tarik perlahan-lahan kulit berkenaan...


gambau 5: tuan2 dan puan2 bolehlah berehat sebentar sekiranya sudah penat acara tarik menarik kulit ulau 2 td....mesti penatkan....


gambau 6: kalau tuan2 dan puan2 xdpt nk mencari ulau yg melengkau2, anda boleh menggantikan ulau tu dgn menatang lain plak ye. menatang yg paling ssuai skali adelah biawak yg kiut-miut 2... cara nk menyiang biawak yg kiut miut 2 pn sama lebih kurang dgn menyiang ulau 2 td ye...


gambau 7: inilah hasilnye kulit ulau yang melengkau2 dan biawak yg kiut-miut itu tadi ye..



gambau 8: anda bolehlah menggunakan kreativiti & kraftangan anda dlm menghasil produk2 yg ssuai dgn kulit ulau yg melengkau2 di atas pagau n biawak kiut-miut [pnjg plak nk taip. ulau n biawak kan senang!]. anda juga boleh menghadiri kursus subjek kreativiti & kraftangan yg diajar oleh "abg tar"??? sbg subjek pilihan bebas (PB) anda di slh sbuah ipta ek...[oppsss terlebey suda!]

so, amacam geng?? mau pakai ngak aksesories dr kulit2 ulau n biawak 2??? yaksss... kalo aku xmau r..org bg free pn aku xnk..ni baru ulau n biawak, blom lg pembawa virus H1N1 lg!!!

jadi, renung2kan dan slamat beramal!!!
salamanisemanisenyumaku =)