CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 18, 2009

AKHIRNYE...DAPAT JUGAK..SKALI 3 PLAK TU...

hehehe...hari tersebut adelah hari paling gembira buat aku...suke sgt...dh lama aku mengidamkan benda alah ni...besh gile!! even bagi aku la..bukan kat org lain....nak tau pe benda yg wat aku mengidam???? hmmm ade kene mngena ngn "kekasih gelapku" itu..sape lg kalu (ikot ayat muny) Faizal Tahir la!!!!

still xdpt catch-up lg ke???? dia kan ala2 "superman" malaya gitu...n aku dh lama mengidam nk dptkan t-shirt yg de logo superman yg mcm faizal tahir slalu pakai..walaupun yg local pny...nk dpt yg ori, tah bape taun lg baru aku dpt melainkan ade org yg baek hati n "buang tebiat" nk bg kat aku kan.....korg tgk la bju yg dia pkai kat bwh..dh la de lmbang "S" superman,dh 2, yg paling wat aku xleh tahan adelah kaler baju 2 yg kaler OREN!!! waaaa!!! xde org nk crikan aku baju yg sama mcm dia pkai 2 ke????? ngeeeeee


sejak faizal tahir minat aku.....eh3...silap...sejak aku minat si faizal tahir ni, tyme 2 la aku teringin sgt nk baju "S" walaupn nmpk biasa n local...klo xsilap aku dr beberapa sem lps lg aku dh mngidamkan baju 2...smpai aku ckp "aku akn syg kat org yg bg atau crikan aku baju superman 2.." lg....klo korg ingt la cz aku meluahkannye kat shoutout ym aku..wakakaka..tp apakan daya...xdpt jugak n xde org yg berminat nk bg aku bju 2....bukan aku xberusaha cri sendiri baju 2..cri k..ngn bantuan kengkawan aku lg...korg ingt lg kan ms kita turun jalan TAR..puas aku cr kat jalan TAR 2, tp xjmpa pn baju "S" 2...yg pling menyedihkan bile nk balik tggu komuter kat Bank Negara 2, nmpk plak sorg mamat pkai baju "S" 2....sabau je la aku..smpaikan bdk2 ni suh aku tny kat mmt 2 mn dia beli baju....hawau je..hahaha

akhirnye...pada suatu hari adalah sorg insan yg aku xleh sebut nama ey kat sini cz tkut timbul kontroversi telah memberi aku 1 berita baek.....dia dh jumpa baju "S" 2!!!! yeah3!! siap dia call aku lg tny mcm ne ok ke x...xdpt aku bygkan prasaan aku tyme 2(cewah!!)...ye la,dh bape kurun aku mencari baju tersebut...dia ckp bju 2 ade lmbang "S" tp kat tengah2 dia gmbo 2 ala2 terkoyak n kuar superman ey....hmmmm..xkisah la ade gak lmbng "S" tu kan..drpda xde..n aku mmg excited bile dpt kol dr dia psl bnda 2...aku pn on je la...dia ckp kat aku yg bju 2 ade 2 kaler.. 1 kaler itam n 1 lg kaler putih..aku ckp,xkisah la nk kaler pape pon...

the next day, aku dpt e-mail drpd dia...dia hntr gmbr t-shirt 2..mati2 aku ingtkan dia beli selai je utk aku...upenye, dia beli 2-2 kaler..dia ckp pd awalnye dia bajet dia nk 1 n bg aku 1, tp apakan daya, baju 2 free saiz plak.. n dia try pkai dpn aku (masa ber-webcam dlm YM) ngn aku..aku dok gelakkan dia...bkn pe,dia pkai baju 2 jdi fit kat bdn dia..dh mcm gay plak..wakakaka..sory la yek...akhirnye, dgn sedih hati, dia terpaksa bg aku 2-2 baju 2 kat aku....waaaa!!!! thnx ek... ni la gmbau baju yg beliau telah belikan utk aku..even mcm childish cket tp aku suke...kiut....

then, citer 2 xsmpai kat situ jek...pd hr isnn (14 sept.09) kitorg ade wat mjlis bukak pose scr kecil-kecilan..yg join cume 5 org n as usual la ahli2 aktif persatuan koling r pe lg-aku, faizal, sha, muny n wani. kitorg bukak pose kat putrajaya..citer sal bukak pose ni nnti2 la aku citer k cz gmbau2 dia xkolek lg dr faizal...ok. pas bukak pose, ngn yakinnye kitorg terus menuju ke downtown cheras..saje dok jalan2 n cuci2 mata..

masa tgk dok pusing2 kat downtown 2...aku ternmpak la selai bju....on da spot aku brenti n patah balik ke gerai 2....aku nmpk t-shirt superman!!!!!! disebabkan aku dh dpt mail gmbr baju yg beliau hntr kat aku, so, aku tau yg baju 2 xkn sama ngn baju yg aku nmpak 2...terus aku tarik muny pi singgah kat gerai 2...belek pny belek...ade la 2 kale t-shirt "S" 2...1 kale biru n satu g kaler itam..aku tgk yg kaler biru 2 mcm lusuh cket (bukan lusuh la tp kaler dia xterang) tp yg kaler itam 2 kat print "S" dia 2 ade mcm cacat sket.tp cket je la..xnmpk sgt..aku tny kat bro yg dok jg gerai 2 suh dia cr tshirt "S" itam yg baru...tp dgn sedeynye dia kate "xdok lg la dik..." hmmm hampa aku sebentar...

aku dok wat pmikiran kreatif n kritis sama ada nk beli ke x...tyme 2 aku ngn muny je..yg si faizal, sha n wani dh dok jalan ke depan...muny ckp "ok la 2 baju 2. xnmpk sgt..lgpon bek kau amik..dh lama kau cri baju 2..ni dh de dpn mata...t xjmpa g...jgn nyesal dh la.."...hmmm. tol jugak kate muny 2...yg kat print "S" 2 pn xde la truk sgt....hmmm last2 aku angkat jugak tshirt 2.. even terpaksa pinjam wit muny rm5 dlu cz aku xde wit kecik...hehehe. tp aku dh bayau balik ek wit muny 2..bape hrga tshirt 2??? xpyh la aku ckp..bia aku ngn muny je tau..ahak!!! ni la baju yg aku beli sendiri 2....

amacam??? korg xnmpk kan pe yg kekurangan kat printed 2..lgpn yg kekurangannye cket je... balik 2 aku trus bg repot ni kat beliau yg telah belikan aku 2 lai tshirt 2...dia ckp klo cr, mmg xdpt..tp bile dh jmp, ade je...ye r..mn xnye, skali 3 aku dpt t-shirt "S" tu...weee...sukenye... semalam (17 sept 09) beliau dtg ukm..hntar tshirt2 2 kat aku..cz pas ni myb dh xjmp g cz dia akn raye kat pontian...kira aku dpt 3 lai baju "S" utk raye taun ni...thnx ek snggup dtg cni smata2 nk antr baju je even ujan lebat..tp dia smpai ukm ujan gerimis je...hehehe

akhirnye,dpt jugak aku t-shirt superman yg aku nk...bukan 1, tp skali 3!!!! persoalannye, perlukah aku menunaikan niat yg pnh aku suarakan kat shoutout YM aku 2????? arrhhhhh!!! hehehe..ni la rupenye bile 3 lai baju superman aku dipertemukan....suke sgt!!!! thnx ek utk beliau n muny yg mempengaruhi aku utk membeli baju tersebut..hehehe


Thursday, September 17, 2009

SEMUA NI DISEBABKAN OLEH....GGGA 3113...

GGGA 3113??? ape kebendanye 2?? 2 adelah kod kursus bg "Pengukuran dan Penilaian dalam Pendidikan"..kursus ni adelah kursus wajib fakulti (fakulti pendidikan, ukm) utk dak2 taun 3 yg mcm aku nih....

kuliah dia memang ngantuk gile..klo tgk belakang,melambak la students2 yg tido.dpt lak dewan kuliah yg besau, kerusi empuk, n sejuk sesuai utk menyambung tdo klo xckup tdo...nsib la aku ni jnis student yg xtdo dlm kuliah..hehehe..kursus ni kira psl mcm ne sorg cikgu 2 nk wat penilaian n pngukur student..bukan tinggi atau berat, tp ape yg dak2 2 blajau..kira mcm ne nk wat ujian dan kira2 hasil dptn dr ujian 2 la...lbih kurang mcm 2 la..

nsib grup pendidikan khas yg 1 grup ni agak kurang baek bile dpt tutor yg agak xberperikemanusiaan cket (ko tau xdia 2 sape????) aku xleh nk gtau sape dia 2 cz bahaya..silap2 aku xleh nk grad nnti...kita gn kata gnti nama "kesumaboty" yg diilhamkan oleh faizal...dia ni kekwat nk mampos..kitorg sume blur bile msuk tutorial dia nih..adekan smpai bertegang urat ni bertekak..terutama skali wakil pejuang kitorg si faizal 2 la..tp yg xleh tahan, ade plak pengikot dia kat klas 2..nsib badan la wey..

grup tutorial pengukuran ni ade yg xpyh buat soklan tutorial 2..bincang balik pe yg diajau kat dlm kuliah.tp dia?? habut la sape yg xbuat...(eh helo..kau ingt kau 2 sape????)..habis la ko disumpahnye~ "mcm ne la awk nk jdik ckgu mcm ni??".. "sy xtau mcm ne la awak ni balajau"... "xkan la ayt BI yg mudah pn awk xtau??"..dll la...

msuk klas tutorial dh la lmbat...tipon dia asyk bunyik2 je dlm klas..mcm ne nk ngajau 2??? pape je la...di bwh ni adelah perangai sebenar kami2 yg tgh frust dok menunggu dia msuk ke klas tutorial..smpai ade plak jaga yg xberbayar bagai...so, ape lagi..terjadilah pakatan2 yg haram disini ye.....so, enjoy je la...sory cz aku gn fon aku yg biasa2 ni..vids dia kualiti kurang cket la.tnggu r aku beli cam recorder ke ape ke ek..xpon t aku pnjm kamera yg kite way utk subjek pedagogi kat makmal media 2..hik3!!!

ni adelah 2nd vids yg aku sempat rakam..

2 la antara perangai sebenar bdk2 pendidikan khas ni....n dbwh ni plak adelah gambo2 diorg... msti korg excited aku msukkan gmbo n vids korag kat blog aku..ade plak yg demand suh masukkan nama plak 2...korg jgn takot,vids ni aku xupload kat youtube..hahhaha.

senarai pelakon2 xberbayar dalam video ni:

aku-selaku kamera gerl..

faizal @ debot

siddiq @ sleeping beuty

amna

murni @ mumu

ida @ kecik

min petir

zilla yg menggila

lenny yg sibuk nk balik ry tyme ni

amy

haida

hidayah

kak wan

kak filzah

tasha ronggeng

muny

wani

abiding

hmm ade lg ke yg aku xsebut kat cni??? sory la...korg ni rmai sgt..hehehe...

Tuesday, September 15, 2009

YIHHHH!!!!! AKU TAK DE KENE MENGENA K!!!

post aku kali ni agak emosional cket la...bnda ni jadik kat aku pg2 plak 2...dh la aku terlambat bgun utk gi klas "kepelbagaian pljr n perbezaan pngajaran" hr ni..tp nseb bek aku tumpang mmber kolej aku si amy..hehehe...

alkisahnye bermula bile aku tgk npon aku yg dgunakan utk no mxis aku tertera "SIM CARD REGISTERED FAILED"...so, cr manual aku utk slesaikan mslh 2 adelah ngn meng-off-kan nset 2...so, pas on dlm bape second, dh ok blik la... then, tibe2!!! "1 message receive"...aku pon bukak la msj 2..mn tau de importante pg2 bute nih..terteralah no yg xde dlm senarai member2 aku dlm sim mxis 2..aku cek no 2 kat no clcom pn mcm 2 jgk..xde tersenarai...no tersebut adelah +60196255***....

msj yg dihantar oleh beliau2 yg xde otak 2 adelah mcm ni n msj yg aku rply jgk mcm kat bwh nih:

+60196255***: Siapa u dgn razak? produa (8:50)
aku: sape ni? razak? perodua? (9:47)
+60196255***: u ni nadiah kan... (9:57)
aku: ni sape plak? (9:57)
+60196255***: i alia... i nk u bckp jujur...u dgn razak...siapa? adakah lbh dr kstmr... (10.01)
+60196255***: y...u xbls? adakah u yg hntr msg ajak razak keluar g bukek pose.. (10:06)
aku: jap2. ni rzk mn plak ni? i ada knl sorg rzk, tp 2 pn dh lm xkontek cz dh ilang no. lg 1, i ada kat slangor skrg. u n ur rzk skrg kt ne? (10:12)
+60196255****: yup...razak. nme dia abd razak. u kn yg hntr msg kat razak. jujur jer. razak dkt mlka...perodua..hri ni razak naik kl (10:17)
+60196255****: nape u snyap... (10:34)
+60196255***: nadiah...adakah u yg hntr msg dkt razak? (10:50)
aku: aku tgh ade klas ni. n aku rs kau slh org cz aku xdok pn no "rzk" yg aku knl 2. n mcm ne kau tau rzk 2 org yg sm? yih! xde ms aku nk lyn smua ni. dh la wat pe nk gado2 sal jntan? krdt aku ni pn krg ni. n aku xde msj sape2 yg bnama rzk! (10:52)
+60196255***: den mcm ne plak i thu numbr 2. and nama u nadiah (10:57)

dan pas 2 aku xde rplynye msj dia 2...dh la aku tgh dok dengar dr. Ruslin bg lecture..minah senget mn tah msj2 aku.dh la tyme 2 aku rply msj dia gn mxis n minah senget 2 gn celcom...hadap la aku pny krdt...

mmg btul aku ade kwn skolah dlu n dak mlaka gak yg nama dia abd razak..tp the problemo is, aku mmg xde kontek no dia cz aku dgr tipon dia ilang..2 pn dkt 5 bulan yg lps. n aku xde no tbaru mamat razak yg aku knl....

dh 2,tibe2 aku kn serang ngn minah senget alia mana tah...kbetulan lak statement aku yg aku ni kat slangor (n mmg btul pn aku ade kat bangi, slangor!!!) kat minah senget 2, ditambah plak minah 2 skp yg si razak ni trun kl utk bukak pose ngn "nadiah".......

ade aku kesah!!! klo korg tgk balik msj2 kat atas 2, ms awal2 aku leh bersopan sntun lg,,,bile aku dh xtahan aku gn "aku" jek utk bhasakn diri aku...dia suh aku ckp jjur ngn dia.pas 2 aku dh ckp dia xleh trima plak!! mmg dasar senget la minah 2....bodo!!!!! mengurangkan phala pose aku jek dok ngutuk minah senget "ALIA" tu...

dlm kes ni aku anggap aku mng n mmg btul pn aku menang!!! dasar senget pny pompuan....dh la salam pn xde ms awal2 tu..ngokngek tol!!!

klo tol la rzk yg aku knl 2...ade kmungkinan tp dh mmg nyata, sdh terang lg bersuluh aku xde kontek mmt 2, aku nk ckp mcm ne lg kan.........

so, pd sape2 yg bergelar boypren pd seseorg 2, sila2 la jg tatasusila anda..klo nk wat jahat pn pndai2 la cver..nnti org yg xbslh mcm aku ni yg jdik mgsa...n pd sape2 yg bergelar gelpren kpd sesorg 2,tolong la cek btul2 pkwe ksygn anda 2...jgn dok men tembak je..n bg la salam dlu klo nk bertanye pon yek....

p/s:renung2kan dan slamat beramal!!!

Friday, September 11, 2009

BERBUKA DI SHAH ALAM...

aku tau,bile aku wat posting ni,skali lg aku dh imagine yg si faizal terutamanya akan menyerang aku xlama lg..kenapa?? tggguuu aku explain yek...

mmg dh lama aku ngn fizhan planning nk bbuka sesama.tp dsebabkan msing2 dok busy ngn kije msing2, ade jek planning terpaksa di-postpone dlu.dh 2, aku pon mngambil langkah drastik dgn g sendiri ke s.alam..actually, mmg kitorg nk buke sesama pd 09.09.09 (cntik kombinasi tarikh ni) tp dsebabkan aku dok busy ngn buat rancangan pengajaran harian (RPH) untuk pendidikan jasmani suaian, maka aku xde la bunyi2 psl planning 2. dlm kpla aku mmg dh set nk pi s.alam pas aku siapkan RPH 2, tp rphnye xdpt disiapkan cz nape aku pn xpasti. tp dpt la aku wat separuh dlu rphnye...

pas sahur pgi 2,aku dok ngadap rph.then rasa ngntuk n tdo sat. bgu tdo kms2 jap then sambung wat rph.tgk jam dh nk dkt kol 12...aku planning nk ke s.alam dlm pas zohor coz perjalanan by komuter nk ke s.alam xleh nk dijangka.kang silap2 aku bbuka kat dlm komuter, sape nk jwb...dlm kol 2 aku bersiap n tggu bas nk ke stesyen komuter ukm...bapak lama aku tggu cz masa aku dok menapak ke atas, komuter ke arah rawang dh pn lepas...so, next komuter is kol 2.26 klo xsilap...smpai kat kl sentral, aku kn tukar kmuter ke laluan plabuhan klang utk ke s.alam n nsib bek kjp jek tggu ey...on da same time, aku xde msj atau bunyi pape kat fizhan yg aku nk dtg sane...konon2 ey nk wat suprize as usual la kan.....

dalam lebih kurang 4 stesyen aku nk smpai s.alam, fizhan msj aku. dia tny aku kat ne n wat pe..aku ckp kat dia aku stil kat ukm n tgh dok ngadap rph aku yg xsiap2 lg....aku tny dia dh blik klas ke cz aku tau yg dia ade klas kol 1 n akn abis kol 3 (sbb 2 aku kuar pas zhor) n dia ckp dia xpi klas cz xsedo ttido..2 aku xpasti plak samada btul ke x...bile aku dh smpai lg 3 stesyen ke s.alam baru aku gtau yg aku actually otw ke sana...

aku ingtkan aku yg nk wat suprize kat dia,upenye dia pn same...actually, ms dia msj aku 2,dia pn otw nk pi amik aku kat ukm n sket lg nk msuk highway puchong..ms aku gtau dia yg aku dh nk smpai, smpat lg dia nk u-turn b4 msuk highway...so,aku xtau sape yg terkejut sekarang nih..patut la dia amik aku kat stesyen 2 kjp je cz slalunye dia akn take time utk bersiap klo aku xgtau dia awal2 yg aku nk dtg kat tmpt dia....

1st xtvt kitorg adelah ke PAS (plaza alam sentral) kot klo xsilap utk aku cek npon yg aku beli kat sane..problematic la tipon aku beli kat sana...aku angkat nokia 5610 xpressmusic n pkai dlm 2-3 bulan baru....dh la ms mula2 beli 2, xprasan yg de retak kat tmpt slide tgh2 dia n xleh nk tukar baru, n la ni dia pny bateri nk kn cas sekali sehari cz xtahan...aku dh try tukar bateri local pny dh dkt 2 bijik n the same thing still happen...bile pi sane dia bg bateri baru. dia ckp klo xok gk, dia suh antar balik n fon 2 nk kn cek kat center.cz aku rs bkn problem bateri, myb sbb dlm tipon ni kot...tah pape je la...

then 2nd xtvt adelah pi plak jusco bukit raja....aku cr stok2 mknn aku dh bes. bukannye aku xleh beli sndiri kat kajang or warta ke pe,dh alang2 aku kuar,bek pi skali. n padahal ms kat PAS td ade je the store....

motif utama aku bukak pose ngn dia adelah utk dia merealisasikan hajat dia nk blanje aku domino's pizza...hehehehe...pas pi jusco, kitorg pi beli BBQ chicken @ domino's pizza. ni la 1st time aku akan mkn domino's pizza nih...pas pi beli pizza, pi plak bazar dkt2 ngn dataran s.alam 2. beli sket kuih2 n air kalapa.....
so, tempat utk bbuka plak kat ne??? hmmm dh decide nk buke je kat dataran s.alam 2...mmula mcm janggal je nk buke kat sane, upenye ramai gak yg bukak pose kat dataran 2..terutamanya pkerja2 kat area situ...

so ni la antara juadah yg kitorg beli utk buat bukak pose hari rabu hari 2:

ni adelah breadstick-side order


BBQ Chicken Pizza



coke 2 "hadiah" dr domino's...ade air kelapa, kuih abok2 n karipap yg kitorg beli kat bazar.

n ni la muka2 yg xsabo nk melahap pizza dek sbab bau bbq yg kitorg sedut dlm kereta 2 dh menaikkan nafsu makan...

pas mgrib dok lepak2, rehatkan perut yg dh diisi sepenuhnye ngn makanan2 tersebut b4 fizhan antar aku balik....oh ye,xlupe gak,thnx 2 fizhan cz sudi menambah koleksi komik Gempak Starz aku yg ke 41 n 42...

:: Erti Kedewasaan :: Ibu Robotku Sayang ::

n 4 ur infomation, aku ni suke beli n kumpul komik2 dr gempak starz yg de jual kat antaranya kat 7-eleven 2. n jumlah terbaru koleksi peribadi aku adelah 42....t ade masa aku tnjukkan sal komik2 aku 2 k...n 1 thing, 2 buku yg baru nih aku baru jek khatam...hehehe.

de 1 lagi tragedi 09 september aku dmana, pas fizhan antar aku balik ukm, n dh smpai bawah blok aku pn, aku mncari kunci bilik..........ahhhh sudah!!! kunci xde.. n aku pasti this time wether tercicir atau aku mmg xbwk pn kunci 2..puas aku selongkar beg oren yg aku bwk td n xde!!. aku try naik ke bilik, tgk samaada fizah (rumet aku) ade..nyata tanggapan aku meleset cz masa2 macam ni (dlm kol 9 lbih) fizah lom balik terawikh lgi...aku try msj dia..nk dkt setengah jam jugak la aku mnunggu fizah balik dr msjd...hati gumbira pas fizah msej n gtau yg dia dh smpai kat bilik...hehehe...sesampai je kat bilik, aku tgk..sah!! kunci still tergantung di tempat asalnye...slamat...bukan pe,kat kunci 2 de kunci bilik n kunci laci plus no bilik aku lg 2...kang pape hal susah plak aku...thnx 2 fizah..msti dia cepat2 balik cz aku xdpt masuk bilik kalo dia xbalik lg....maceh fizah...hehehe

2 la citer aku bukak pose kat shah alam 2.......tah bile la persatuan koling nk wat majlis bukak pose bersama ahli2 persatuan nih???????? dh nk abis pose wey!!! dh 2 korg2 sume balik awal..aku jek yg jadk penunggu setia kat ukm ni......cz aku balik sbtu petang (dgn cedihnye, mungkin hr ahd raye...) *sob sob sob*

Saturday, September 5, 2009

14 SIGN OF YOUR SOUL MATE...

ITS HAPPENED WHEN...

14. You argue and fight with them, but still can’t get them out of your mind…

13. When you’re on the phone with them late at night and they hang up but you miss them already when it was just five minutes ago…

12. You read their texts over and over again…

11. You walk really slow when you’re with them…

10. You feel shy whenever you’re with them…

9. When you think about them, your heart beats faster and faster…

8. You smile when you hear their voice…

7. When you look at them, you can’t see the other people around you… all you see is him/her…

6. You start listening to slow songs, while thinking of them…

5. They become all you think about…

4. You get high just from their scent and closeness…

3. You realize that you’re always smiling to yourself when you think about them…

2. You would do anything for them…

1. While reading this, there was one person on your mind the whole time…..

"TO LOVE IS A DUTY,TO BE LOVED IS A SUCCESS,

TO BE WITH SOMEONE YOU LOVE IS ACHIEVEMENT.

TO BE WITH SOMEONE WHO LOVES YOU IS LIFE"

Friday, September 4, 2009

MALAYSIA SATU YANG BEST!!!

korg mesti tau kan sape yang menang pertandingan cipta lirik n lagu malaysia satu yang kat hotfm 2 kan.....xtau lagi sape menang??? ish3...kesian r korg ni...

dengan bangganya, aku mengumumkan juara pertandingan lagu 1 malaysia dimenangi oleh... LAGU-MALAYSIA SATU,CIPTAAN-AUDI MOK, LIRIK-NUR FATIMAH, NYAYIAN-FAIZAL TAHIR!!!!





Malaysia Satu : Faizal Tahir

Ku teguh berdiri
tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah
maju terus ke hadapan
Satu impian
nyawaku pertaruhkan
Genggaman tanganmu,
semangatku oh
terus membara
janji ku pada mu,
harapanmu, ingin ku laksanakan
kau adalah ilham
pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang
demi membawa perubahan
satu impian
oh berjuta harapan
Genggaman tanganmu,
semangatku oh terus
membara janji ku pada mu,
harapanmu, ingin ku laksanakan
Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia
Nama kan dijulang,
kita menjadi kebanggaan
Satu wawasan bersama bergandingan..
Genggaman tanganmu,
semangatku oh terus membara
janji ku pada mu,
harapanmu ingin ku laksanakan

nk download mp3 malaysia satu???
klik kat tajuk lagu malaysia satu-faizal tahir

15MALAYSIA: THE SON...

THE SON:

Sinopsis: Mengisahkan seorang remaja Cina yang sedang dipandu ke balai polis untuk menjadi saksi atas kes serangan antara kaum. Satu peringatan tentang bahaya konflik dan sangkaan bersifat perkauman.

Watak Utama: Tong Yeon Choy, Leong Kuan Meng

Watak Pembantu: Linda Salim, Datuk Zaid Ibrahim

Penerbit Eksekutif: Packet One Networks

Penerbit: Pete Teo

Pengarah: Desmond Ng

Sinematografi: Harold Goh, Andre Wan

Pengarah Seni: Bryan Ng

Penyunting: Mindy Wong

Bunyi: Guru

Video Pasca Penerbitan: Mirage Post

Audio Pasca Penerbitan: Fuse Audio

Terjemahan: Copyleft Studio



actually,kn menghargai kepelbagaian (diversity) kat malaysia nih..give n take lor....n also wat u give u get back......hehehe

15MALAYSIA: SLOVAK SLING...

SLOVAK SLING:

Sinopsis:Kisah komedi yang mengisahkan percubaan seorang ahli politik memujuk seorang lagi ahli politik untuk melompat parti sedangkan pada masa yang sama seorang lanun DVD haram memerhatikan aksi mereka.

Watak Utama: Patrick Teoh, Harith Iskander, Wong Chee Wai

Watak Pembantu: Hariry Jalil, Ken Foong, Bee Seow Wei, Sue Liew

Penerbit Eksekutif: Packet One Networks
Penerbit: Pete Teo

Pengarah: Woo Ming Jin

Sinematografi: Wan Chun Hung

Penyunting: Woo Ming Jin

Bunyi: Lee Sim Lian

Video Pasca Penerbitan: Woo Ming Jin

Audio Pasca Penerbitan: The Ark Studios

Terjemahan: Copyleft Studio

kalo ye pn, jgn r bagi sume....

15MALAYSIA:ONE FUTURE...

ONE FUTURE:

Sinopsis:Sebuah kisah sains fiksyen yang gelisah menceritakan tentang sebuah masyarakat yang sempurna, tetapi tiada sesiapa dibenarkan untuk bercakap.

Watak Utama: Tian Chua, Ida Nerina, Pete Teo (Narrator)


Watak Pembantu: Cynthia Gabriel, Azman Hassan, Low Wai Sun, Oon Lai Keat, Lam Pooi Leng, Charlotte Lim, Diana Fernando, Sumining, Melissa Fernando, Noreen Joseph, Lee Kai Yin, Syed Harun, Muhammad Nazmi, Nikki Tok, Nor Aliya, John Teti, Albert Law, Christine Teti, Scott Issaac, Lee Ming Jun, Lee Yee Ling


Penerbit Eksekutif: Packet One Networks


Penerbit: Pete Teo


Pengarah: Tan Chui Mui


Sinematografi: Tan Chui Mui


Penyunting: Tan Chui Mui


Muzik: Ng Chor Guan


Audio Pasca Penerbitan: The Ark Studios


Terjemahan: Copyleft Studio




mungkin ke malaysia akan jadik mcm 2??? hmmmm renung2kan dan slamat beramal...

15MALAYSIA: HOUSE...

HOUSE:

Sinopsis
:Mengisahkan seorang kanak India yang ingin membina sebuah model rumah di sekolahnya. Memaparkan keadaan sosio ekonomi yang dialami kebanyakan rakyat di Malaysia.

Watak Utama: Varma Arasu, Sukarnia Venugopal

Watak Pembantu: Sehnthan Arumugam, Ivan Song, Ryan Abdullah, Neo Soon Kian, Chiew Kin Wah, Mustapha Mahidin, Eddie Tuen, Yasmin Ahmad

Penerbit Eksekutif: Packet One Networks

Penerbit: Pete Teo

Pengarah: Linus Chung

Sinematografi: Aaron Chung

Pengarah Seni: Dennis Teh

Penyunting: Linus Chung, Pete Teo

Bunyi: Sentil Muniady

Video Pasca Penerbitan: Linus Chung

Audio Pasca Penerbitan: The Ark Studios

Terjemahan: Copyleft Studio



bg aku...kita kn jadik diri kita sndiri sbb kita yg nk..n bukan sebab org lain..just b urself!!!

15MALAYSIA: LUMPUR...

LUMPUR:

Sinopsis: Sebuah kisah moden, puitis dan ungkapan kata-kata indah yang mencerminkan Malaysia – masyarakatnya, tempat dan keindahan semangatnya.

Watak Utama: Kamal Sabran

Watak Pembantu: Aidid Abd Razak, Azman Mohd, Balan, Jeevindran, Lee Soo Hah, Loon, Nur Fatihah Afiefah, Pyan Habib, Qirian, Raja Singam, Soon, Vicknes, Yom Rafeah

Penerbit Eksekutif: Packet One Networks

Penerbit: Pete Teo

Pengarah: Kamal Sabran

Sinematografi: Syaiful Tajuddin

Pengarah Seni: WAQ

Penyunting: Kamal Sabran

Muzik: Kamal Sabran

Video Pasca Penerbitan: Kamal Sabran

Audio Pasca Penerbitan: The Ark Studios

Terjemahan: Copyleft Studio


video ni ade maknanye tersendiri...dikaitkan dengan pendapat dari pelbagai bangsa yang membawa 1 makna...suke video nih....

15MALAYSIA: CHOCOLATE...

CHOCOLATE:

Sinopsis:Sebuah kisah yang mengingatkan kita bahawa walaupun berlaku pelbagai pertembungan di Malaysia, hidup tetap diteruskan – walaupun tidak semuanya manis.

Watak Utama:Sharifah Amani, Hon Kah Hoe

Watak Pembantu: Tan Mei Ling

Penerbit Eksekutif: Packet One Networks

Penerbit: Pete Teo, M. Effendy

Pengarah: Yasmin Ahmad

Sinematografi: Wong Chun Leong

Penyunting: Raja Affandi Raja Jamaluddin

Muzik: Pete Teo

Bunyi: Ad Audio

Video Pasca Penerbitan: Tiger Tiger

Audio Pasca Penerbitan: The Ark Studios

Terjemahan: Copyleft Studio

actually,aku xbape nk fhm ttg mesej yg cube disampaikan..tp aku buat2 faham je...buat muka intelektual cket (^_^)v

Thursday, September 3, 2009

15MALAYSIA: HALAL...

Halal:

Sinopsis: Kisah komedi yang memaparkan demonstrasi menyembelih ayam mengikut cara Islam yang sebenarnya.
Watak Utama: Adibah Noor
Watak Pembantu: Chin Moi, Mark Teh, Sarah Lian, Danny Lim, Lee Kai Yin, Ahmad Yazid, Zan Azlee, Raymond Phathanavirangoon, Chin Khin Yeow, Chua Thien See, Wong Tuck Cheong, Ojan, Suddin Lappo, Ng Ken Kin, Kannan Thiagarajan, Fry Hew, Leroy Low, Euro Chee, Tan Chui Mui, Foo Fei Ling
Penerbit Eksekutif: Packet One Networks
Penerbit: Pete Teo
Pengarah: Liew Seng Tat
Sinematografi: James Lee
Pengarah Seni: Chin Khin Yeow
Penyunting: Liew Seng Tat
Muzik: Suddin Lappo
BunyiAudio: Soundwise
Pasca Penerbitan: The Ark Studios
Terjemahan: Copyleft Studio



gile kentang aku golek2 tgk video nih!! klakau gile

15MALAYSIA: THE TREE...

THE TREE:

Sinopsis:Tazkirah yang disampaikan dengan caranya yang tersendiri oleh pemimpin rohanian yang paling berpengaruh di Malaysia, Nik Aziz tentang cara berniaga yang beretika menurut Islam.
Watak Utama:Y.A.B. Nik Abdul Aziz Nik Mat
Penerbit Eksekutif: Packet One Networks
Penerbit: Pete Teo
Pengarah: Amir Muhammad
Sinematografi: Shan
Penyunting: Azharr Rudin
Bunyi: Hardesh Singh
Audio Pasca Penerbitan: The Ark Studios
Terjemahan: Copyleft Studio


marilah kita bercucuk tanam!!!! nk video lain?? klik di sini... enjoy!!!

15MALAYSIA: POTONG SAGA...

15MALAYSIA?? APE 2???

15Malaysia adalah satu projek filem pendek. Ia terdiri daripada 15 filem pendek dihasilkan oleh 15 pembikin filem Malaysia. Filem-filem ini bukan sahaja memaparkan isu-isu sosio-politik di Malaysia, malah turut menampilkan nama-nama terkemuka di Malaysia termasuklah pelakon, ahli muzik dan ahli politik yang dikenali ramai. Anda boleh anggapkan filem-filem ini sebagai filem ringkas funky yang dihasilkan oleh 15 suara hati rakyat Malaysia untuk orang Malaysia.

Klik la kat link kalau nk ke laman web 15MALAYSIA:

POTONG SAGA:
sinopsis:Filem jenaka tentang seorang pemuda Cina yang diberi panduan yang salah untuk membuka akaun bank Islam.
Watak Utama:Namewee
Watak Pembantu:Teh Heong Khoe, Jimmy Lim, Chee Cheong Hoe, Sivaji Rajah, Radhii, Choo Poh Fong, Serena C, Atilia, Jay Menon, Diyana
Penerbit Eksekutif:Packet One Networks
Penerbit:Pete Teo
Pengarah:Ho Yuhang
Sinematografi :Chong Seng Wah, Chia Tzyy Liang
Penyunting:Soo Mun Thye
Muzik:Ah Bot, Mō Sound
Bunyi:Hew Fook Ming
Audio Pasca Penerbitan:The Ark Studios
Terjemahan:Copyleft Studio

Klaka gile video nih....nk video lain?? klik di sini...enjoy!!!

Wednesday, September 2, 2009

RINDU TU APE???

cuti semperna hari kemerdekaan malaysia ke 52 tahun, sempat aku balik umah..padahal minggu sebelumnye aku dh balik dh.so, maknanya, 2 minggu berturut-turut aku balik rumah..this time, aku balik with my sis..on da same time, angah tumpangkan kwn dia yg dok kat area ayer keroh n member aku si ain yg jugak student ukm, sblh kolej aku (KTHO-kolej tun hussien onn),dok sebelah kampung aku iaitu kampung pulai dan jugak classmate aku dr tingkatan 1-3,n sekelas skali lg masa upper 6...hahahah..

bile aku ngn angah balik umah, hmpir lengkaplah keseluruhan isi rumah mak abah aku.yg xde cume k.lang je..2 pn actually dia dh meratap merayu nk balik umah tp dilarang sekeras-kerasnye oleh mak aku...wakakka..bukan sebab ape,dia 2 skrg study kat politeknik sultan idris shah kat sabak bernam selangor.n kalo nk tau,tempat dia dasat gile jauh ke pedalaman. bak kate pak usu, dh msuk highway, keluar highway, msuk jalan besar plak,pas 2 jumpa jalan kecik then dh sampai xjumpe jalan dh cz jalan mati...punya la dasat dia punya politeknik 2....

disebabkan kawasan poli dia jauh, mak xbagi dia balik cz akan mnyusahkan org alin exspecially mak cik aku kat klang cz nk kn hntar dia blik asrama..bapak jauh 2...nk dpendekkan citer, tempat dia 2 adalah sama jarak jauh dr umah aku kat melaka nk ke rumah mak cik aku kat klang..secara formulanya adalah: melaka ke klang = klang ke politeknik. susah benau nak terangkan ey.kira umah makcik aku ni tengah2 antara melaka n politeknik dia 2...

aku balik ngn angah hari sabtu ptg cz tggu angah pas abis keje half day kat damansara specialist hospital 2.so, malam 2,masa tgh dok borak2 ngn family sal raya la bagai, adam tetibe bersuara " adam rindu la kat kak lang..." amboi bdk umo 5 taun ni tau ke makna rindu??? aku ngn nana (adik aku jugak) buat2 la tanya kat adam.."adam, rindu 2 ape??"...tau x,ngan slamber derk je dia jawab "rindu 2 sayang la..." aku ngn lelain sume dok gelak je ngn jawapan dak kecik 2..

nk xnak angah hulurkan tipon dia yg dh siap didail no k.lang kat dak adam..ape lg, dok bergayut la dia menali kreadit angah..bukan main lg dia tipon.mengalahkan aku bergayut (ish,msti pnjg tng aku..2 dlu2 la..)drpd duduk, pegi ke baring pas tu leh plak golek2 kat lantai sambil gayut ngn k.lang 2...org suh tny lain dia pi tanya lain kat kak lang...angah bunyi2 ckp ngn dia jgn lelama, dia buat slumber derk je cz angh ckp kredit dia de just 3 hengget je...tp apakah...bia la dia..nk lepas rindu kat akak dia sorg 2...

yg aku pelik, bile aku tipon umah ke,mak abah aku tipon aku ke,kalo aku nk ckp ngn dia mcm hampeh dia xnk ckp ngan aku..pnt la aku ngumpan dia nk beli apa2 kalo aku balik, tp haram....ish3..adam..adam...untung kau adam...ade akak 6 orang lg 2....ape ko nk sume berebut2 org belikan..dh la sorg je waris lelaki kat umah aku 2...jaga bukan main lg...bukan adk beradik je, mak abah bagi jek pe dia nk..dpt lak ade akak2 ey yg dh keje....untung2....

ahad pagi, angah bawak mak,aku,nana,adik ngn adam pi melaka..dia nk cri baju raya katenye... secara kebetulan kitorg sume pakai baju kaler merah, kecuali angah...mak, aku, nana,adik n adam sume pakai baju merah masa kuar 2...tah pe nasib tah...pi tesco jap then pi nagoya kat sebelah melaka sentral 2..dok belek pny belek, mak beli kain utk wat baju adam n sepupu kitorg si asyraf (asy-anak mkcik aku kat klang 2) tp angah xkenan 1 kain pn kat sebesar2 nagoya 2 ha. then pi plak la astana moda (cawangan jekel)..pn sama jugak,jalan jauh2 sume kain dia xkenan..dasat sungguh...

masa on da way nk ke melaka 2, dalam radio dengar la lagu abg kesayangan aku...tau xsape?? klo korg tau fhm2 sndiri la...msti la abg aku pny lagu "bencinta by faizal tahir"..kekasih gelapku..wakaka.aku ckp kat adam "adam, teh rindu la kat faizal tahir..." pas 2 yg xleh nahan dia ckp pe "eh,mana boleh..." perghhhh,sabau je la aku!!!! (berdasarkan definisi rindu oleh adam 2 la kalo korg xfhm...) hampeh punya adam!!!

gambau:aku,adam,adik n nana..xsempat plak nk bergambau ngan mak skali =)