CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 30, 2010

IS OUT OF SERVICES...

hye guys...ni aku nak wat pengumuman sket.. dengan ini, secara rasminye, aku akan tidak mengupdate blog aku dalam masa 2-3 bulan ni. bukan ape, sem dah nak abis n jap2 lagi aku akan berangkat pulang ke melaka tanah airku.. hehe. 3 mei 2010 hingga 8 julai 2010 akan bermulalah kehidupan aku sebagai guru pelatih kat smk padang temu, melaka. sebelum ni aku ditempatkan kat smk tun tijah, tapi tah ade sebab2 tertentu, sekolah tu tolak kitorg... [jangan nyesal ek...huhuhu]


seperti yang tertera kat atas, aku dan kengkawan berkepala 4 akan ditempatkan kat smk padang temu.. kalau tak retak seribu skolah 2 aku tak tau la kan.. sebabnye, duta-duta ukm yang akan menyerang skolah ni bukan calang-calang orangnye.. hahaha. macam yang aku cakap tadi, sepatutnye aku ngan am [nur muhamad] bertapa kat smk tun tijah. tp berkat pertolongan dr.m [tolong ke?? haks!] kami-kami ditempatkan dalam 1 skolah.. alhamdulillah.. kene say thanx gak kat dr.m ni.. even aku kene ugut bermacam-macam ngan dia.. [ habut la kalo dia bace entry aku nih!!]

kitorang akan menjalankan LM [latihan mengajar] atau lebih dikenali sebagai PRAKTIKUM [praktikal untuk mengajar kalo xsilap] 8 minggu tak termasuk cuti pertengahan tahun. aku still xleh nak bayangkan macam ne la nanti upe aku bile mengajau.. adeh.. biler rewind mula latihan masa subjek kurikulum dan pedagogi, ngajau masa subjek ppk, macam habut je.. xde preparation langsung. aku cube bayangkan macam ne la aku nanti ngan min, merengkek bawak abm [alat bantu mengajau] secara merempit ke sekolah...penyedian rph dan rpi [rph-rancangan pengajaran harian; rpi-rancangan pengajaran individu] memang kene tiptop. abm jangan cakap la kan.. kene superb beb! buku persediaan mengajau pon dh siap tersedia! 


sepanjang praktikum, minto akan jadik rumet n housemate aku.. dia akan jadik bibik secara sambilan kat umah aku coz dia akan menetap kat umah aku [min, gurau2 manje ye.]. skolah padang temu 2 xde la jauh sangat dari umah aku kalau nak dibandingkan ngan smk tun tijah. aku dah take time dari umah ke skolah padang temu dengan bantuan fizhan. dalam 12 minit dari umah dengan kelajuan 60km/j by moto.. huhuhu. dasat tak??? hahaha.

so, memandangkan aku akan berada kat melaka sepanjang aku praktikum, maka, dengan ini aku isyhtiharkan blog ni out of servis untuk sementara waktu. aku akan hapdate blog kalo ade masa yang mengizinkan aku berbuat demikian.. kepada semua member-member fakulti pendidikan, ukm tahun 3 terutama sekali buat budak-budak program pendidikan khas selamat menjalani ibadah praktikum..mulai isnin ni [3hb mei], aku kene bersiap sedia dari segi JERI [jasmani, emosi, rohani dan intelek] untuk bergelar sorang guru yang berdedikasi katenye... cikgu NURUL NADIAH, chayok2!!!


sedikit kata-kata penutup;
  •  nak jadik cikgu upenye aku... cikgu nadiah... hehe. nak guna cikgu adie macam vogue sangat je.. hehe!
  •  buat diri aku sendiri, min [siti aminah], faizal [mohd faizal] n am [nur muhamad], kite kene sahut cabaran dr.M yang nak bagi kite A utk praktikum ni!!!
  • welcome 2 melacca untuk kawan-kawan pend khas yang hampir kesemuanye akan berpraktikum di melaka.. [gigih wat pelan utk min, faizal n am!!!]
  • cuak nk pi praktikum!!! [mood adrenalin laju!! >>> nk jugak selitkan lagu bb faizal tahir!]

Wednesday, April 28, 2010

PROG. PENDIDIKAN KHAS, UKM BATCH 07/11..

special thanks 2 faizal debot kerana berusaha keras membuat video ni.. aku just tolong like this n mengomen sket2 kat fb..n usaha aku satu lg adelah upload kat youtube.. so, sape2 yg mau kenal2 ngan budak2 batch 07/11 bakal2 cikgu cikgi pendidikan khas dipersilakan.. hehehe



so.. layannnzzzz....

Saturday, April 24, 2010

LAGI-LAGI BIRTHDAY!!! FARHAH + SIDDIQ + MIN...

First sekali, aku nak mintak maaf banyak banyak sekali lagi cz aku takde masa nak upadate blog aku yang semakin kesunyian ni.. bukan takde citer tapi xde masa nak menghapdate and bukak stori mori ni.. ade kesempatan jek aku hapdate. ye la, memandangkan ukm sekarang ni tengah sibuk-sibuk tingtong ngan final exam!!! aku pon tingtong skali nih...

meh, citer siket sal exam..aku punye paper stat 12 april hari tuh...wah! fening2. kitorang ni plak jenis study gruping.. so, masa wat gruping utk 1st exam iaitu paper yang agak membunuh - asas penyelidikan, dalam diam kitorang dok rancang nak wat besday party utk 2 org member aku yang jugak ahli gruping. bile time break sekejap sebelum otak masing2 dok tepu, geng2 aku dengan senyap2 pi merayap cari kek.. wakaka. masa tu yang ado adelah aku, faizal, sha, wani, muny, lan n the suspekz farhah n cidiq! gambau tak banyak sangat yang dapat di-share-kan kat sini..yang ado aje la...



once again, happy 22th birthday la untuk far n siddiq!!! nasib korang baek sket dari taun lepas coz last year diorang kena mandi ngan tepung..hehe.

ok stop bout citer besday far n cidiq!... this time, aku nak citer sal besday member aku yang sorang lagi. ni 1st time aku sambut besday dia..hehe.. nama diberi siti aminah.. nama glemer min atau meen atau minto!! haha ape2 je la mintooo ooii asal kau dan aku bahagia..haha. besday minah ni plak kitorg wat secara seprize jugak. time ni masa kene hantar fail braille. gigih ye aku ngan debot pagi2 bute pi cari kek bagai.. bertempat di makmal penglihatan, f.pend ukm, tempat bersejarah untuk meen kali ni. haha. even tengah sakit gusi, berminggu-minggu tak makan nasik ni, skali nampak kek coklet, ilang sakit.. siap takot orang lain tapau bawak balik kek dia.. dasat tol si min ni! by the way, heppi bezday min!! 



Friday, April 9, 2010

FACTS ABOUT HUMANBODY...

✖ Scientist say the higher your IQ, the more you dream. ✖

✖ The largesr cell in the human body is the female egg and the smallest is the male sperm. ✖


✖ You use 200 muscles to take one step. ✖


✖ The average woman is 5 inches shorter than the average man. ✖



✖ Your big toes have 2 bones each while the rest have three. ✖




✖ A pair of human feet contains 250,000 sweat glands. ✖



✖The acid in your stomach is enough to dissolve razor blades. ✖




✖ The human brain cell can hold 5 times as much information as the Encyclopedia Britannica. ✖




✖ It takes the food seven seconds to get from your mouth to your stomach.✖





✖ The average human dream lasts 2-3 seconds. ✖


✖ The averange hair on their chests are more likely to get cirrhosis of the liver than man with hair. ✖




✖ There are about one trillion bacteria on each of your feet. ✖



✖ Your body gives off enough heat in 30 minutes to bring half a gallon of water to boil.




✖ The enamel in your teeth is the hardest substances in your body. ✖



✖ Your teeth start growing 6 month before you are born. ✖




✖ When you are looking at someone you love, your pupils delate, and they do the same when you are looking at someone you hate. ✖



✖ Your thumb is the same length of your nose. ✖
at this very moment, I know well you are putting this fact to the test...now remove your thums from your nose and pass this on to the friends you think might be interested in comparing their thumbs to their noses as well. =)


source: fun n fun only yahoo groups.
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯) sharing is caring (¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)