CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 26, 2009

ADA APA DENGAN TOMORROW????

tetibe aku teringan sal "tomorrow"..ade ape ngan tomorrow nih??? aku teringat ni masa aku terlajak bangun pagi td.bukan xsmpat sahur n subuh ek.sume 2 alhamdulillah aku dpt wat... kembali kepada tjuk tomorrow...ade sape2 ingat sal tomorrow nih terutamanya dak2 form 5 aku (ade ke follower aku sama skolah ngn aku dlu????)...sbnrnye, "tomorrow" adelah salah satu essay yg penah aku wat masa ujian bahasa inggeris aku..aku xtau nape tetibe aku leh teringat sal karangan yg aku pnh wat dlu...

dlu, n aku xtau masa sekarg ke pe, stil ade lg format exam mcm 2 ngn soklan karangan dia adelah satu perkataan. cth mcm "computer"..so, kite kn la wat ape2 fomat karangan sal komputer.so, nk djadikan citer, aku pny soklan adelah 'tomorrow'...bagi aku ni la antara karangan yg pling enjoy n free aku pnh wat dengan jayanye...n cikgu aku- Mr. Tan Chai Watt bg pujian la ngn hasil karangan aku 2....
ape yg aku tulis dlam karangan tomorrow 2??? aku pn xbape nk ingat.tp aku akn cube ingat ape yg aku dh tulis n coretkan kat essay aku 2.. antara isi2 yg aku wat adalah seperti berikot (aku dh transelate dlm bm k):
  1. esok, sebuah family mendapat ahli baru dlm kuarga. ank yg baru dlahirkan. semua berasa gembira dengan khadiran baby berkenaan...namun, pada masa yg sama jugak, esok, mungkin sebuah family akan kehilangan org yang tersayang..sama ada sakit, kemalangan dsb....

  2. esok, mungkin kita akan berasa sedih kerana ini adalah hari terakhir kita berada di sebuah kawasan (mcm pindah umah)...segala memori yg telah berlaku dikawasan itu akan ditinggalkan dan akan menjadi sebuah kenangan..mungkin juga, esok, seseorang akn pindah ke tempat yg lebih baik dan bagus dripada tempat asalnye dan membawa seribu makna dalm khidupannya

  3. esok, mungkin akan terbinalah sebuah keluarga yang bahagia (means kawin la).ikatan lebih dikukuhkan dengan diakhiri oleh satu ikatan yang tidak ternilai....namun, mungkin juga esok, akan berpecah la ssebuah keluarga dengan perceraian...anak2 menjadi mangsa ibu bapa...

  4. esok mungkin keputusan spm akan diumumkan...dan mungkin esok, keputusan yang baik dan cemerlang akan diperolehi oleh pelajar yang sewajarnya mendapat keputusan sedemikian atas usaha dan pengorbanan yang teah dilakukannya.mungkin juga esok, keputusan yang diperolehi tidak menepati apa yang dikehendaki (gagal la 2). bersesuailah dengan segala usaha dan kadar main2 yang telah digadaikan...

  5. esok, mungkin sesebuah negara mendapat kemerdekaan. rakyat negara berkenaan riang gembira menyambut hari pembebasan negara bangsanya. tetapi, mungin juga esok, ssbuah negara yang telah dipertahankan, jatuh juga ke tangan pihak penjajah.negara yang disayangi kini diperintahkan oleh orang yang tidak sepatutnya memerintah.apatah lagi menggunakan pendekatan "kuku besi". negara menjadi kucar kacir, ekonomi negara entah kemana dan rakyat menyalahkan antara satu sama lain...

ni antara isi yg aku muatkan dlm karangan aku...xtau la.bg aku ni la krgn paling bermakna aku pnh buat.smpaikan cikgu tan chai watt bg markah yg tinggi antara dak2 lain..hehehe..aku pn mcm xsgka aku leh wat krgn mcm ni..smpaikan cikgu suh dak2 lain copy aku pny karangan even de jgk kesalahan dr segi tatabahasa...

mungkin bgi org lain, ape yg aku tulis kat krgn yg aku dh wat 2 mcm krangan biasa jek.tp this is cara mcm ne aku nk mnghargai diri sndiri....ade aku kesah??????tp ape yg aku kesalkan kat sini, aku dh xtau mn exam paper aku 2....sedih wooooo...klo xbleh bg bukti g...

"TOMORROW NEVER DIES"....

Tuesday, August 25, 2009

HAPPY BIRTHDAY TASHA....

pada selasa malam (18 ogos 2009), kitorg ahli2 persatuan turun padang bagi meraikan hari lahir salah seorang ahli kami yang byk mmbantu terutamanya dari segi pengangkutan dan yang juga merangkap ketua biro kebudayaan (eh, ye ke???). birthday tasha yg jatuh pada 19 ogos diraikan dengan meriahnye di kfc kajang..

macam2 halangan jugak la nk wat b'day minah ronggeng sorang ni..actually, pada awalnye nk wat kat putrajaya...nmpak la mcm havoc cikit wat kat sane.alih2 mlm ujan le plak turun....tu yg terpaksa tukar plan ke kajang aje.gimik smbutan adalah mcm ni (bile plan ke putrajaya dibatalkan)...kitorg plan ke kajang with sha ckp nk laha karaoke..faizal ckp,dia akan pi kajang ngan azri via motor padahal diorg pegi ngan ahli persatuan yang baru jek mendaftarkan diri secara xlangsung iaitu amy, haida ngn dayah. so, sha kn la bwk wani, aku, muny, farhah n mokna..hmm like tht la.

mlm smbutan kali ni ade tema plak ey...ketua program (faizal) tlh meminta semua ahli persatuan mengenakan baju yang shining2 n glamorous gitu. n diberi kelonggaran pada sape yg xdok baju shining2, kn pkai baju yg kaler terang2 gitu...yg lain sume dh ok..tp mantan plak wat hal...dia kai baju pi dinner plak...padahal nk pi kfc kajang jak...watever la beb...

faizal, azri n ahli2 persatuan yg baru 2 kn gerak dlu cz diorg akan in-chrge kek.n kitorg akn jumpa kat dpn kfc kajang. sesampai kat sane, diorg trus ajak msuk kfc ecing2 lapo la.tp mmg pd ms 2 lapo pon.faizal plak ecing2an cakap yg kamera dia ttinggal kat kereta si amy ni td...padahal msuk kfc mula bwk kek...aku tgk sha punye reaksi mcm releks je..tp xtau la dia dh tau yg kitorg nk planning smbut bday dia...so, sha tolong jwb cikit ek...ko jgn nk ecing2 mcm dak mantan kita 2 k...

pas msing2 beli mknn msing2, pe lgi lagu "happy b'day" pn berkumandang la kat kfc 2...ade kitorg kesah nk nyanyi kat ne...hehehe.so, ni la antara gambo2 laha waktu 2:

seperti yang dijanjikan,pas melaha kat kfc 2,msing2 berangkat ke metro point kajang. utk ape??? utk karaoke la pe lg beb..aktiviti seterusnya ke music box. book utk 2 jam. pe lg, melalak n memacahkan suara2 yg ade...mcm2 lagu kuar..ade yg ecing smpai nyanyi lagu pilihan hati 2 ngan penuh semangat (penuh ke?????). cntohnye lagu hanya di mercu 2 ha..sape yg nyanyi??? xpyh la aku sebut kat sni cz korg dh tau...ade plak yg ecing2 duet la bagai..
this tyme pny bday party mmg enjoy la wey..bkn pe, de ahli persatuan baru iaitu amy, haida n dayah yg trut memeriahkan mjlis n aku rasa sume hepi je...(not 4 a certain part la..)....msing2 balik n smpai kolej kol 1 pg lebih jugak la...pape pon, happy birthday intan natasha yg ke 22 (w/pon dia xsuke sbut sal umo dia...ade aku kesah????)..hehehe..jgn marah naaaa....

Monday, August 17, 2009

SETEM BY KABIR BHATIA ~ BESH WOOOO


setem - yang aku tau jilat, lekat, pos....2 antara dialog awal yg dituturkan oleh rashidi ishak sbgai pembuka citer setem ni.. kalo korang nk tau,ku dh 2x tengok citer ni...nak kate terpaksa tgk kali ke-2 tu xjgk cz citer ni mmg besh wa ckap sama lu beb..1st time aku tgk cite ni pd hri khamis 13 ogos 2009, seat no D 08, kol 8.30 mlm bertempat di alamanda putrajaya..hahaha. aku ngan sape??? xpyah la aku nk statekan kat cni....bia kitorg jek yg tau.. n 2nd time aku tgk citer ni kat tempat yg same iaitu alamanda putrajaya, tp this time ngn org lain, tarikh, masa n seat yg lain gak..hahaha..yg ni aku leh gtau ngn sape aku tgk...as usual la grup2 "koling"..tp kami ber4 jek. faizal, azri, sha, dan aku..sbnarnye sblum pi alamanda ni kitorg ber3 kecuali azri, pi amik ic kat jabatan pendaftaran negara, putrajaya.balik 2 pe lg, melaha la kat alamanda...

ni ade ckit sinopsis (ke prolog??? aku pn xtau) about citer setem ni....so,korang pertimbangkan la wether nk pi tgk ke x k:

Gabenor Melaka (Lord Arthur Barring) pada 1847 mahukan sesuatu untuk diingati oleh generasi seterusnya. Beliau melantik seorang pembuat jam untuk mencipta sekeping setem. Tetapi setem tersebut ditertawakan oleh Gabenor India kerana terdapat kesilapan. Lord Arthur Barring marah lalu membuang setem tersebut, yang kemudiannya dikutip oleh cucunya….Tahun 2008Charles Barring IV mengadakan sidang akhbar di Kuala Lumpur. Beliau mempamerkan warisan keluarganya, Setem Barring. Setem Barring melalui perjalanan yang panjang dan kini kembali ke bumi Melaka, di mana ia dihasilkan. Ianya akan dipamerkan di Muzium Melaka.

Sid dan Joe menghadiri sidang akhbar itu, dengan tujuan mahu mencuri setem yang dianggarkan bernilai jutaan ringgit. Sebenarnya, Pak Ramli yang memaksa Sid dan Joe mencuri setem tersebut. Mahu tidak mahu, Sid dan Joe terpaksa melakukannya kerana budi Pak Ramli yang menjaga mereka di rumah anak yatim tersebut. Namun, bukan hanya Sid dan Joe yang mahukan setem itu. Piranha Lim, seorang ketua kumpulan Ah Long juga berminat. Begitu juga dengan Vellu yang bekerja sebagai pemandu di syarikat keselamatan yang akan membawa setem tersebut ke muzium. Masing-masing merancang untuk mendapatkan setem tersebut. Malangnya bukan semudah itu untuk mendapatkan setem tersebut.

Oleh kerana begitu banyak perancangan yang dilakukan untuk setem tersebut, keadaan menjadi kacau-bilau. Setem tidak sampai ke tangan Sid & Joe, Piranha Lim mahupun Vellu. Ianya singgah di tangan Aryanto, seorang pendatang tanpa izin yang tidak mengetahui apa-apa. Aryanto membawanya ke rumah kongsi Marcello. Malangnya sekali lagi setem tersebut singgah ke tangan orang lain pula iaitu Iskander, pemuda buta yang juga tidak mengetahui apa-apa tentang setem tersebut. Yasmin, kakak Iskander yang ternampak setem tersebut, lalu menampalnya pada surat permohonan untuk membiayai pembedahan mata Iskander. Siapakah yang memilikinya? Apa pula berlaku kepada mereka semua? Nantikan kemunculan ‘SETEM’ di pawagam berhampiran anda 30 JULAI 2009…..

ha, amacam??? ade teruja??? siap pomot lg 2 ha...antara pelakon2 yg membintangi citer setem ni adelah:
  • afdlin shauki - jo
  • rashidi ishak - sid
  • sathia - vellu
  • que haidar - iskandar
  • vanida imran - yasmin
  • indi nadarajah - mani
dan ramai lg..kalau nk tau pi la serang pawagam yg berdekatan dgn anda.....

dengan ini aku bg 4 setengah bintang utk filem ni cz aku ikut prinsip "kami guru malaysia" yg baginye, imposible student dpt 100% betul n yg pling penting, nobody perfect right???


P/S: just dont be late=justin timberlake....wakakaka

Sunday, August 16, 2009

LAPORAN "TRIP 2 KUANTAN"....BY SETIAUSAHA PERSATUAN...

firstly,sory cz lmbat melaporkan laporan ini..diharapkan bendahari xpotong claim yek..hahaha. seperti yg tlh dberitahu dlm post b4 this, kami dari persatuan "koling" mnjalankan lawatan sambil melaha ke kuantan phang. trip ini dbawah ketua program ey si wani. cz kami akn bermalam di umahnye...

mukaddimah laporan ini adelah dengan menyatakan bahwa septutnye trip ini sudah lama berlangsung..tetapi dsebabkan oleh YDP persatuan ini yg mmbawa msalah,kami terpaksa mndiamkan diri jek..ye la..tkut kn buang dr persatuan ni plak.."korang tau xdia 2 sape????".... hahahaha..akhirnye, kami telah memutuskan utk meneruskan trip ke kuantan ini pada 06-09 Ogos 2009...hal ni krna,hari kmis petang,kbyakkan kami dah abis klas.

sape yg join trip nih??? mstilah YDP persatuan:azri, NYDP:wani merangkap ketua program, S/U (yg xbrape nk berusaha):aku ler, biro kesenian:tasha ronggeng, n peserta yg juga merngkap ahli persatuan yg lom dpt jwtn dlm perstuan underground ni adelah faizal n muny...sbnrnye,mantan persatuan ni, 'trade mark-kau tau xaku sape???' xdpt nk join,pdahal pnt si ketua program dibantu oleh aku n sha buat tentatif program,tp haram...xdpt ikut jgk...dh nama ey mantan persatuan "koling"...

tiket ke kuantan kami akan beli setibanya di hentian pudu t.tp tiket dr kuantan ke kajang kami dh beli awal2 cz tkut sold out...agaknye,rmai sgt ke org kuantan kat kjang ni ha???pelik2..lntak pi la..kami berkumpul di stesyen komuter ukm dlm kol 3lbh...trus mek tket ke bndar tsik slatan n then mek putra kot ke psr seni utk ke pudu..smpai kat pudu,trus beli tket ke kuantan.n dpt la naik bas ke kuantan pd pkul 5.30ptg...kami smpai kat hentian kuantan dlam pkul 9lbih n tlh dtunggu oleh parents wani n adik dia kat sane..

















ok..sesampai kat kuantan dn di pick up oleh parents wani,kitorg dibwak ke pasaraya jap utk beli brg kperluan n then trus ke tempat penginapan iaitu umah wani...dsbabkan perjalanan yg agak jauh,xde aktiviti sgt djlankan pd mlm tersebut...

jumaat-smua bgun agk lmbat jgk pas subuh 2..sarap dlu then bersiap utk ke bndar kuantan utk cr brg2 utk bbq yg drancangkan pd esok harinye...sementara faizal n azri g semayang jmaat,kami wat r persiapan utk proses memerap ayam bbq dgn dibantu oleh emak wani... pas bdk 2 org tu balik, n lunch bagai,persatuan ini telah menjalankan pertandingan memasak kek. pertandingan mmasak kek ini adlh diantara faizal dgn resepi kek coklatnye dan lawannye sha dgn rsepi kek marble yg import dr johor...kek sape yg menang???? xtau nk ckp sape tp yg pnting xsmpai sehari kek2 tersebut hanya tinggal habuk sahaja...petang jumaat-mak wani bwk kitorg pi survey pntai utk picnic esok...sume naik kereta kcuali faizal n azri yg merempit menggunakan moto ego..wakakaka...smbil survey,smbil posing la pe lagi...

mlm jumaat-parents wani bwk kami semua ke teluk chempedak (TC)....best woooo....pi cari cenderamata kat sana n lepak2 kat teluk chempedak...masa lepak kat TC 2,azri telah didenda akan ditanam kat pntai esok cz tangan yg xbedung.amik gambo tah ape2 tah..alasan kawasan TC 2 gelap.tp bila sha amik gmbo,ok plak..so,azri,ko tggu je la nasib kau esok ms picnik t!! pas lepak kat TC 2 agak lama,parents wani blanje plak makan KFC..kami ni dah la duta2 KFC,McD dsb...ape lagi,sedap la membaham kan...maceh pkcik,mkcik,next tyme leh blnje lg...hehehe
































done hri jumaat....sabtu pg kami isi dengan pegi kompleks tenun pahang diraja...dekat je ngn rumah wani.dsebabkan oleh moto mak wani guna utk gi ke aktiviti persatuan (aktif gak mak wani nih),jdik,terpaksa la si wani ni bwk kitorg nek kancil...so, wat 2 trip la..kat sane p tgk cra2 pmprosesan kain tenun dhasilkan...payah gak nk wat kain tenun ni upenye...padan la ngn harga dia kan..kat sane,dbhagikan kpd bberapa blok.antaranya ialah tmpt pmprosesan benang kain, penenunan kain dna ade jugak muzeum yg mnempatkan pkaian tenun yg pernah dpakai oleh kerabat diraja phang...










seperti yg dijanjikan dan merupakan kemuncak trip ke kuantan ni adelah picnic tyme!!! dlm pas zhor,kami ber6 gerak ke tempat yg dh dsurveykan pd ptg smalam..cr port yg sesuai utk melaha kat sane...set up tmpat n alatan utk wat bbq n msk burger...aku, sha n azri settle utk bbq, while faizal, muny n wani settle up utk msk bnda lain.brhempas pulas jgak la team bbq nk idopkan api cz dgn keadaan angin tepi laut 2 ha...tp ngn pngalaman yg ade n bantuan dr palapes (kononnye..) akhirnye,idop jgk api 2...faizal n muny gk dpur gas...so,xde r mslh sgt...

masak,masak jugak..bergambau mmg wajib...mcm2 ade..ayam bbq, burger, salad, mee goreng, nasi, junkfood, air blackcurrent n xlupe jgk begedil dging yg kitorg wat...hehehe...ingt lg xpsl aku ckp b4 this yg azri kene denda??ha,this tyme,azri mmg kn tanam...padan muka...xkira la kau 2 YDP ke x,denda tetap denda....pas 2 aku,faizal n azri pada awalnye nk wat istana pasir la konon2nye,tp last2 jadik ape??korang nak tau??? last2 ey jdik kereta kebal pasir...rsnye xde plak gmbau kereta kebal 2..muny plak bangga ngn negeri kesayangan ey 2, buat penyu ganu pasir...kiut mcm dia jgk...pas 2 ape lg, mndi tyme!!!!




























































kami telah mengambil strategi untuk mandi pd waktu petang,dlm area kol 5 lbih agar muka kami ini tidak terbakar dek matahari 2 ha...pndai gak dak2 persatuan "koling2" ni.hahaha. kami balik ke umah tanpa bilas cz hr dh mgrib..dlam kol 7.45pm jgk la kitorg sampai kat umah wani 2..penat...tp enjoy beb.....

malam sabtu-kitorang xwat pape just dok lepak2 kat umah cz masing2 pnat berhempas pulas masa piknik ptg td.dok lepak tgk festival filem malaysia lg 2...pas 2 pi kuar jap kat kedai area umah wani 2 utk cr present utk tuan rumah tp dengan pengetahuan wani la...xpe la..lg pn hadiah 2 utk parents dia,bkn utk dia..hehehe...
ahad-masing2 bersiap2 utk bertolak balik.b4 that,wani siap belikan "sata"...tau pe sata 2??? sata 2 makanan yg terkenal kat pantai timur.dia mcm otak2 la kat bhgian slatan ni.sata ni dbuat dripada isi ikan kembung, kelapa n rempah2.dibalut dgn daun pisang n berbentuk kon..kendian dibakar...aku pnh gak makan sata ni.so,bg aku its not my 1st tyme la...tp bg sha ni kali pertama dia la...

tket balik ke kajang dari kuantan kol 2.30 ptg.so, b4 that,parents wani hantar kitorang ke EC Mall (east-coasts mall kot.,,).jenjalan dlu kat sane..window shoping jak..tp wani x..sempat plak beli kasut dalam 5 inch plak 2...utk raya katenye...pape je la wani oiiii....pas 2 berlari lak ke hentian kuantan cz time is running out..sabau je la..nsib bek sempat.kalo x,kn tinggal la kitorg ber6 ni ha..
masa dtg ke kuantan, kitorg naik bas transnasional, balik plak kitorg nek bas sani ekspress.2 tingkat lg 2...ktorg xturn kat hentian kajang cz kitorg turun dpn ukm...so, menapak la msing2 pulang ke kolej..aku ngn azri walking together2 la cz dh dekat ngn pntu ukm 2,wani pon jalan kaki gak, faizal lak suh hafiz amik dia, while sha n muny mek teksi balik kolej...smpai bilik dlm mgrib......n xlupe,sempat gak posing dpn ukm 2,ala2 mek gmbar konvo..hahaha









kesimpulannya,trip 2 kuantan berjaya dengan jayanya...dharapkan next tyme pny program akan lagi gempak....sekian terima kasih.
saya yang menurut perintah:

........ adie_nadiah.............
setiausaha persatuan "koling',
p/s:ini adalah cetakan komputer,tandatangan tidak diperlukan (^_*)v

Friday, August 14, 2009

HAPPY BIRTHDAY.....

post ni aku tujukan khas wat HAFIZHAN RAHMAT.aku tau mst aku akan mndapat macam2 komen pas aku publishkan post nih,terutama sekali wakil2 dr persatuan "koling"...wakaka..ade aku kesah???????
birthday mamat ni actually 13 ogos,tp dsebabkab oleh kasus2 yg xdapat dielakkan n bnda ni dirancang scr on da spot, aku meraikan bday mamat ni 1 hari b4 bday dia....aku nk tny, kalo kite smbut bday sumone lambat,kita pnggil belated bufdey kan??but mcm ne plak kalo awal???? aku pn xpasti..n bedal je la...

walaupon agak laha smbutan kali ni,tp tu je la yg aku mmpu...hehe...just enjoy da day je la.... pape pon happy birthday dear...

this is da bday boy....


tiramitsu n chocolate indulged from secret recipe...

me n bday boy!

Thursday, August 6, 2009

AKU SEKARANG....

aku skrg ni baru jek pas abis kuliah...dgn bantuan min (cewah...) permintaan menghabiskan kitorg pny klas PPK:kurikulum khas (pemulihan khas) telah ditunaikan...padahal, kalo ikut jadual yang sepatutnye, klas kitorg akan abis pd pukul 11.00 pg.tp disebabkan ayat2 manis kitorg kpd Dr.Sweet (bukan nama sebenar) klas abis pada tepat jam 9.30 pg...wakakaka. dgn senyuman smpai ketelinga, msing2 kua klas di GM 15/16/17... pas 2 ape lg,meneruskan perjalanan hidup ke KB (kompleks bestari - & nama baru ey KTAMS @ kompleks tun abdullah mohd. salleh) berdepan ngn fakulti pendidikan,ukm...gi sane wat pe???? wajib la memenuhi kehendak fisiologi iaitu melantak....teruk beno bunyi ey..actually aku "brunch" je td... brunch??? gapo dio binatang 2??? its actually short form 4 breakfast + lunch = brunch...
dok lepak2 makan bersama faizal n min...kami bersenang lenang disana sedangkan dak2 pngkhususan lain berhempas pulas menerima ilmu yg xpasti masuk ke xdlm kpala..ye r dak2 lain klas smpai kol 11,tp kitorg, 9.30 je...pas 2 dok lepak skali adelah abg faizal (bukan abg kpd faizal,tp nama ey pn faizal jgk) n abg fir..diorg ni kira aku pny senior la cume program lain. abg faizal ni dak SUKRES (sukan & rekreasi) n abg fir plak klo xsilap aku program pendidikan islam. 2-2 ni dh taun 4.kira last year bertapa kat f.pend 2 ha....
risau gak ngn situasi global skrg....H1n1...mane xrisau,aku pny batuk dh nk msuk 3 mnggu xbaek2 lg...tp hr isnin hr 2 dh pi psat kesihatan. doc yg chek aku 2 dia gtau aku dpt "pharynxitis" (ejaan slh kot..) ala2 jgkitan kat pharynx @ saluran pnafasan @ tekak 2 ha..tah ye2 je aku mndefinisikan pnyakit 2..hahahaha. dsebabkan trip 2 kuantan yg akn bermula pd ptg ni la aku pi jmpa doc yg ecing2 tu..
trip 2 kuantan???? yup yup yup!!! planning ni dh diplankan pd sem lpas lg.n sem ni baru nk drealisasikan..2 pn dh byk kali dpostpone.spatutnye, kitorg pi mggu lps lg..tp ade plak tertubuhnye "persatuan ke'kolingan" telah menunda planning ni....so,last2 decide dgn memaksa YDP "persatuan ke'kolingan" itu,kitorg akn pi ptg nih...ade ape kat kuantan???? repot trip ke kuantan akan dipostkan stelah pulang dr vacation tersebut yek..sabau2!! aku,faizal,muny,sha, azri n wani selaku "ketua pengarah" bg trip ni akan berkumpul di stesyen komuter ukm pd jam 3.30 ptg...
harap2 korg sume doakan kami slamat pergi n slamat pulang dgn slamat yek...jauh perjalanan luas pandangan...hehehe...so,c ya in next post yek...

Monday, August 3, 2009

HARI GURU & HARI TERBUKA, FAKULTI PENDIDIKAN, UKM BANGI 2009...

pada 22 julai 2009 (rabu), fakulti kitorang ade wat hari guru & hari terbuka. memandangkan hari guru iaitu 16 mei jatuh pada hari diluar semester,maka,dh memang menjadi kebiasaan kami akan menyambut hari guru dalam semester berikutnye...selalunye pade sem 1 la. so, dh taun 3 ni kami melepaskan tanggungjawab menjaga booth pendidikan khas kpd junior2 yg rajin2 belaka itu...oleh hal demikian, kami dak2 taun 3 kn plak join mcm2 acara yg dpertandingkan. antaranye adelah deklamasi sajak yg diwakili oleh jannah yg juga merupakan pelaja bermasalah penglihatan, pidato oleh amna, kami2 yg tangan keras seakan-akan kayu ini terpaksa rela masuk pertandingan kesenian n yg wajib skali adelah karoke yg diwakili oleh artis dri wakil pendidikan khas kami iaitu si faizal atau nama glemernye debot...

ni aku nk citer sal grup aku yg wat tarian endang utk pertandingan kesenian 2..dh la berlatih macam nk rak,kurang seminggu plak 2 latihannye...memang brani mati bakal2 pendidik pendidikan khas ini...mane xnye,penyelaras kami iaitu Dr.sweet (bukan nama sebenar..hehehehe) bagi job ni last minit...so,nak xnk dgn gigihnye, kami berlatih....yg join grup tarian ni adelah aku sendiri, wani, rihanna, ooi,samini, azri, zairol, silas n last but not least si siddiq.walaupun siddiq just berlatih 2hari sebelum pertandingan, namun, dia tetap memeriahkan grup tarian endang ni di mana at the "show" dia kuarkan step ey sendiri..hahaha... ni antara gambo2 masa latihan yg diadakan di pusaneka, rehersal n the "show" kat fakulti..




kalo nk tau lebih lanjut sal tarian ni korang leh saksikan video melaha kami bertarian endang di sini...

utk pngetahuan korang,walaupun tarian endang ini banyak kekurangannya,namun kami bersyukur dapat no.3 dari 7 peserta laen..hehehe..n dibawah ni merupakan video kemenangan faizal...

pape pown..enjoy jugak la taun ni pny hari guru..even kitorg xdpt kekalkan kejuaraan booth bercantik kerana bukan kitorg yg handle booth pend.khas..hehehe...

hELLo wOrLd!!!

ni 1st time aku menulis kat blog aku...actually, aku dh de blog pon kat friendster pny blog.tp memandangkan blog tersebut telah mencapai tahap maksimum penggunaannye spacingnye cz aku ni jnis suke mengupload gambo..itu sebab le aku men-try mnggunakan blogger plak..

ni aku just nk try-test-uji dlu pembuat post kat blog ni..dh lama aku ngidam nk wat blog kat cni...tp la ni baru ade masa..(cis,padahal masa byk dihabiskan utk melaha shj.hehehe)

klo korang nk tau pe cite aku b4 this kat blog lama aku,sila2 la klik di sini ye..

salam perkenalan utk semua...