CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 31, 2012

HALOI, MEETING LER PULOK...

Ai actually dalam miting.. Bosan pulok rasenye.. Mana tak bosan, patutnye miting ni digabungkan ngan miting masa hari khamis lepas..

Hai sabar jek la wahai hati.. Ape boleh buat, senyum jek la yek :)

#bling-bling mata tengok tanggungjawab bagi tahun 2013~


Friday, December 28, 2012

PICTURE OF THE DAY...

SAYA RINDU SANGAT TIME NIH~

dimanakah ai?????

# SAMBUTAN HARI GURU PERINGKAT FAKULTI PENDIDIKAN , 
UNIV. KEBANGSAAN MALAYSIA, BANGI 
MEI 2009 #


http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info

ROMBONGAN KE KEDAH...


pada hari jumaat malam - 21 /12/12, telah diadakan satu rombongan menghantar pengantin pihak lelaki ke alor seter, kedah~ [dah macam ayat-ayat untuk jadi pengerusi majlis plak rasenye~]... pengantin laki tu ai punye kazen, merangkap anak kepada mak ai punye kakak..

bertempat di rumah nek teh, semua berkumpul kat sane untuk naik bas la... dah macam rombongan cik kiah plak rasenye.. kedah, ai penah pergi tanah jajahan kedah dalam 2 kali jek.. skali dalam tahun 2004. masa tu betul-betul a day after last paper spm [bapak lama dah!]. tu pon pegi langkawi.. kali ke 2 gi area kedah pon kat kasawan gunung jerai (kot la, ai lupa nama tempat tuh!!!). kat sane kitorang dok makan mee udang, gi ladang anggur and visit ade skolah pendidikan khas kat sane.. waktu tuh tahun 2010. (untuk pengetahuan, ai siap bukak balik album gambar fb ai untuk cari maklumat ni balik!)

past is past. ok. dipendekkan cerita, ai siap wat memo perjalanan untuk belog ai nih~

plus minus la nih ek~
pose dalam bas jap~

me n my mommy~
pengantin ngan mak bapak and adik bradik pengantin lelaki - family ai la tuh~

nana and ai~ walking-walking lepas kenyang perut~

pekan rabu~

view sepanjang perjalanan - area highway alor setar utara~

beli buah jambu untuk family and family-to-be at r&r tapah~
ok, finish! pas nih ade sape-sape lagi yang bakal kawen ngan orang luar melaka????? 

http://www.smileycodes.info# first time jadi a part of rombongan hantar pengantin~

Monday, December 24, 2012

ANOTHER ORANGE STUFF...

baru-baru ni ai baru tambah koleksi barang berkaler oren lagi...

lalalala~

walaupon yang non-original, tapi ai punyer suke la kan..

disebabkan baru dapat bonus yang tak seberapa, ai belikan skali untuk adik-adik ai~

oren - ai, biru - izzzaty, coklat - nana~

tu jek yang mampu....~
http://www.smileycodes.info






NURUL'S WEDDING~

post sebelum ni ai cerita pasal ai order cupcake untuk kazen ai punye wedding... so, ni nak citer sket pasal wedding dia lah nih...

mungkin tak boleh nak citer panjang-panjang, so, let the picture tell the stories la...

# sket jek kot gambar dia~

mungerrr telurrr masiiinnnnn~

pelamin hand made ok~

sebelum akad nikah

alhamdulillah, selesai sudah~


papepon, tahniah buat my kazen., semoga bahagia hingga syurga yek~  

http://www.smileycodes.info

Tuesday, December 18, 2012

CUP CAKE...

entri sebelum ni ai ade cerita ai makan durian crepe.. this time ai citer pasal cup cake pulak dah.. actually disebabkan ai order cup cake dari kak hawa ni la ai dapat makan durian crepe.. so, sepatutnye ai wat entri pasal cup cake ni dulu kan???? tapi dah terlalu excited kot pasal durian crepe agaknye.. hehehehe..

ai order cup cake ni sempena sepupu sebelah ai kawen.. umur dia baru 21 tahun jek.. sebaya dengan adik ai.. disebabkan ai tak tahu nak bagi hadiah ape, so ai sumbangkan cup cake ni jek untuk pengantin raja sehari nih.. 

disebabkan tema wedding dia warna pepel, so cupcake ai order pon kaler purple la kan.. wajib ikut tema katenye...

so, this is the cute cup cake~

cup cake with fresh fruits~

cup cake swirl~
kiut kan??? ni ai order yang simple mimple jek coz bajet lom bape nak ade.. al maklum ler gaji bape hari jek lagi baru kuar... ni jek yang mampu ai sumbangkan... bukan untuk orang lain pon, sepupu ai sendiri jugak kan...

so, untuk korang yang teringin nak order cup cake ke, cake ke, korang leh jengah fb kak hawa.. ai dah bape kali dah order cake ngan kak hawa ni..  untuk pengetahuan, kak hawa ni just duduk sebelah kampung ai jek.. so, maybe dia amik order untuk yang area melaka jek la.. 
http://www.smileycodes.info
# ade komisyen tak agak-agak ai dok promot kak hawa nih??? hehehheh~ 

Monday, December 17, 2012

DURIAN CREPE...

sekarang dok femes makanan nih.. durian crepe.. hari sabtu hari tuh sempat ai dok order ngan kak hawa durian crepe instead ai amik order cupcake ai dari dia... nampaknye rezeki ai untuk merasa ape itu durian crepe tercapai jugak.

.
.
.
.
.
.
.


rm10.00 per box  / 4 pc per box~

ni la dalam durian crepe.. ade filing dia ngn durian skali.. memang sedap gak lah~

so, sape-sape yang hantu durian boleh try durian crepe ni.. tak rugi lah.. lain dari yang lain~

Friday, December 14, 2012

UNTUK PERTAMA KALINYA...

untuk pertama kalinya... JNX  saya perlu dibayar....

walaupon tengah sesak...

ape voley vuat... kene bayar every month before 14th...

lalalalala~

senyum dalam tangisan lah nampaknye~


http://www.smileycodes.info

NENAS PARIT SULONG...

masa teman en.ijie pergi batu pahat dok jengah kereta dia, sempat jugak men'syoping' buah nenas kat area parit sulong.. ai ni sebenarnye kurang sket ngan  buah nenas ni, tapi disebabkan orang lain dalam umah ai ni kemaruk ngan buah nenas, nak tak nak ai kene la beli sket... dapat lak ayah ai dah pesan suh beli... siap dia tanye an.ijie gi batu pahat lalu mana... if lalu parit sulong dia suh berhenti beli nenas...

so, siket gambar-gambar buah nenas yang ai capture masa ai menyoping buah nenas tuh~

nenas sarawak.. 1kg = rm 2.00

nenas sarawak madu / nenas madu sarawak:??????

makcik nih ngah timbang nenas ai beli tuh~

tengok la.. banyak kan nenas~

ai beli cket jek... sebijik nenas sarawak dalam 3kg = rm 6.00 sebijik ngan selonggok nenas madu sarawak.. selonggok seploh ingget dalam anggaran 6 bijik dalam longgok tuh..

bile ai balik... ape lagi orang umah ai... macam nih la jadinye...

http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info


KEMBALI MERIAH!!!

ok, sebelum ni ai ade bagitau pasal tivi umah ai rosak kan???? hari isnin after kejadian, ai hantar pi repair tv tuh atas nasihat en.ijie... bukan ape, blom ade bajet nak tukarkan ngan tivi baru, so ape yang mampu cuma try hantar gi betulkan jek... 

sebelum gi hantar repair, along ai ade bagi ai pinjam dulu tivi extra kat umah dia.. tapi..... aloh cinonet jek tv dia... dalam 14'' jek skrin.. dah biasa tengok tv 21'' skali tukar setengah daripada saiz asal... ape leh buat, layankan jek la...

ni tv yang along bagi pinjam... dah macam skrin monitor pc jah~
hari rabu, ai dapat mesej dari tuan kedai yang ai hantar repair tv tuh~

tolong balas memang takboleh blah~

yippiee!!! tv dah siap.. just amik masa 1 hari jek.. tapi malangnye ai tak dapat amik on that day coz ai on the way ke batu pahat.. so, esoknye ai pi la amik tv tuh yang berada di Duyong...

and the result is...

yayyyyyy!!!!
akhirnye... bernyawa kembali tv ai~


http://www.smileycodes.info
saye suke!!! saye sukee!!!


Saturday, December 8, 2012

MELAYANG KE SELAYANG..

Seawal jam 6.00pagi, ai dengan malasnye memaksa membuka mata ai yang sangat berat rasanye.. Ape hal plak ai bangun pagi-pagi morning nih?? Tengok tajuk entri la sayang.. Wajib la ai ke selayang.. Kalau ikutkan, ai rasa ai takde sedara mara yang dok kat selayang nun.. So, wat pe plak ai pegi selayang di awal pagi pulak tu?? Alkisahnye, ai follow my encik tunang and his family. Ada kenduri kahwin side ayahnye.. Disebabkan kereta encik tunang ai dalam keadaan sangat kritikal n dalam wad icu, so ai dengan berbesar hati bagi encik tunang drive ai punye JNX~ Ai keluar rumah jam 7pagi, terus ke rumah en.ijie.. B4 gerak, ai bawak 'ibu' pegi amik kuih kat umah her friends jap. Pastu baru amik family members yang lain.. Sempat jugak gi makan capati kat area Duyung (?).. Dipendekkan cerita, kitorang sampai kat umah yang dituju seawal jam 11 kot. Orang lain lom.sampai lagi.. Alasan senang nak cari parking coz ibu stil berjalan pakai tongkat akibat eksiden beberapa bulan lepas.. Dapan plak umah tu kat kawasan yang berbukit. Agak susah untuk berkerusi roda.. Even ade kerusi roda dalam bonet JNX ai tuh.. Dipendekkan lagi cerita, kamilah team pertama yang menjamu nasik minyak.. Uohohoho.. Selesai makan jek, pak imam pon sampai untuk bacaan sedikit doa n doa selamat.. Tapi kitorang dah pon selamat menjamu selera.. Ngehngehngeh.. Sempat jugak berjorak ngan keluarga dia yang lain. Dalam masa yang sama dpat jugak ai stick together ngan keluarga en.ijie yang lain kan??? Gerak balik melaka dalam pukul 4 lebih and sampai umah dalam jam 7.30 malam.. Masa kat sana, ai tak sempat nak snap ape-ape pict untuk tatapan korang.. Hehehe~ So, thats all the story yang ai nak storikan kat uolls.. Got to go. Daaaaaaa~

Friday, December 7, 2012

SUNYI SUDAH...

sedang ai asyik menikamati lunch ai walaupon sudah pukul 6.++, ai pon bukak tv switch on the tv bagi memeriahkan sesi makan petang merangkap makan tengah hari... dapat lak ai sorang-sorang dala rumah... mak ai ade kat luar, sedang bergosip ngan abang kesayangannye yang baru datang dari kota singa...adik-adik ai plak yang sorang dah merayap ke mana, yang lagi 2 orang dah merewang pergi pasar malam @ merlimau..

so, ai yang sedang mencekik makan nasik bukak la TV2.. disebabkan dah takde citer yang boleh menarik untuk ai Tontontonton kan... sambil makan, sambil tengok dengar tv tuh..

dan-dan......

aik.. aik....

bunyik ade... tapi mane gambarnye??????

ahhh sudah!!!!

penat ai tepuk-tepuk ciket tibi tuh.. mane tau kot-kot baik ke ape... tapi... hampe,.. wat sakit tangan ai jek tepuk-tepuk bak gengster ~

akhirnye... tv itu umpama mayat hidup saja! bunyi ade tapi gambo dah takde... bunyik pon jap ade jap takde... 

last-last... ai kebosanan... tapi ai rase bukan ai jek... seisi rumah ai kebosanan~

sabor jek la...

ai attachkan skali gambar tv ai wat tatapan anda sekalian.. SEKIAN TERIMA KASIH!

terima kasih kerana me"meriahkan" hari kami~

ok BAI!!

Wednesday, December 5, 2012

HARI HUJAN..

Ani, angkat kain jemuran... Hujan dah turon!!!

Ani mane la pulok ni.. Ai pon tak tau..

Pape pon kampung ai sedang dibasahi hujan yang lebat.. Tempat anda bagaimana????


TANPA TAJUK..

Post ni ai tak tau ape motif.. Tapi dalam hati macam ada benda jek yang tak kene..

Seperti serabutnye dulang hantaran rotan yang ai tengah anyam ni agaknye.. Macam tun la dalam kotak pikiran ai. Tapi motif keserabutan yang melanda masih samar, masih kelam.. Yang ai tahu, ade yang serba tak kena..

Sabar jek la wahai hati.. Moga ade hikmah disebalik ni~

Mahu lihat keserabutan dulang hantaran yang ai sedang anyam?????

Ada 3 gambar yang ai attachkan.. 1st gambar bakul@dulang hantaran yang banyak yang sedang dalam pembinaan, 2nd gambar dulang hantaran yang separuh siap dan 3rd gambar contoh dulang hantaran yang telah berjaya disiapkan..

It's look like this~




Tuesday, December 4, 2012

CUTI SEKOLAH, APE BUAT?

Setat dah cuti sekolah... Ape wat??? Aduh bosan ler plak.. Alhamdulillah, internet @ streamyx kat rumah telah diebetulkan semalam. So, takde la bosan sangat kot.. Hehehe.. Alhamdulillah jugak ai dapat menambahkan aset persendirian ai. Walaupon tak sebesar mana, tapi diharapkan dapat memberi manfaat kat ai dan terutama buat family ai. Hope so la.

Papepon, selamat bercuti semua!!!!

:-D

Terasa lambat pulak gaji disember mau masyuk!!~