CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 26, 2011

THIS IS MY WONDER PET...

kitorang actually takde la dok bela kucing tu as a pet, tapi kucing tu selalu dok menempel kat umah. so, kalau dia ade, kitorang bagi la jugak makan.. dak putih tu la yang selalu adam dok timang-timang, buli or kejau until tak cukup tanah dia lari.. tapi ngan adam jugak dia dok meleset-leset nanti..,

aku?? kucing?? ohh my god!! aku tak suke kucing or even binatang yang khususnya berbulu!!! tapi kalo nampak kucing tu, takde la kucing tu depan mata, ai dah lari sebatu.. its not like that... ai akan wat-wat berani jek bile ade kucing. hahaha. paling tak suke bile orang dok sua-suakan binatang berbulu tu kat ai even ai dah bagi warning.. so, dont cabar-cabar ai k.. klau u nak tengok ai plak yang jadik kucing dok cakar-cakar uolss, meh, try la buat.

kat umah jugak penah try bela ikan.. tapi selalunya ikan-ikan tak lama idup jat umah ai, maybe ramai sangat yang akan bagi makan kat diorang.. kes mati kekenyangan la kot. 

berbalik pada topik asal.. ai tau yang penghuni kolej tak boleh dok bela-bela menatang kat bilik.. tapi ai ngan degil and angkuhnye melanggar peraturan tersebut.. 2 jenis menatang plak ai bela...korang ade??? mesti tak berani kan??? so, nak tau menatang ape yang ai bela???  sila baca sambungan this stories...

Monday, January 24, 2011

SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

dah lama tak menaip kat belog.. so, today ai nak citer sal a few weeks ago time ai balik kampung. kalau tak silap ai, ai balik melaka dari 12-15 januari.. disebabkan ai balik rumah pada hari biasa, jadi, pagi-pagi ai ditugaskan untuk men-submit abang bongsu kesayangan ramai, adam haiqal ke sekolah.. dia tak nak abah dia hantar seperti kebiasaannya.. ai jugak yang kene..

jadi, hari khamis, ai dikejutkan seawal jam 7 pagi ye.. semata-mata kene hantar abang kecik gi skolah.. lupe plak nk habaq mai, this year adam masuk darjah 1.. alololor.. dah besau upenye adik aku sorang ni.. agak excited gak gi hantau dia g skolah.. rasa macam baru jek lagi dia masuk tadika and pra sekolah...

~ Gambau side blakang baju ni, adam yang suh amik..~
lagi gambau and stories...

Tuesday, January 11, 2011

WHAT THE... JERAWAT!!!

~ macam ni la muka aku agaknye :( ~
image: google

adeh2.. sejak dua menjak ni, aku pon tak tau macam ne benda ni ley jadik kat aku.. selalunye jerawat akan bermaharaja lela di muka bumi muka aku ni bile time-time 'bulan mengambang' jek.. tapi sekarang, macam dah rancak plak proses tumbesaran dia.. menjadik-jadik lak.. hamboi! hidup subur kau ye kat muka aku!!!

selalunye sebijik dua je kau bertapak kat muka aku ni pada setiap bulan. tu pon kalau bernasib baik jerawat tu dapat bernafas kat muka aku ni la.. tapi, sejak kebelakangan ni, naik dua tiga bijik, then nak ilang sebik pon susah.. pas tu ade plak yang bakal membesau.. ade-adeh.. sabau je la aku..

kalau ikot keturunan, mak aku muka ok jek.. susah nak dapat jerawat.. macam tu jugak adik bradik aku yang seramai 7 orang tu.. 6 daripadanye sudah melepasi dan sedang di laluan remaja.. [aku kat garisan mane?? remaja?? wanita?? erkk..] 

kat sini aku selitkan juga sikit FAKTA dan MITOS mengenai JERAWAT:

Friday, January 7, 2011

PIN..PON.. LALUAN IKLAN SEBENTAR...

pulak dah... sejak bile lak dalam belog ai ade iklan-iklan tak berbayar ni... tapi iklan yang akan dibawakan ini adelah iklan sumbangan iklas dari ai ye.. macam yang ai cakap sebelom ni, ai ni murah ati... suke sharing is caring.. so, tak salah la ai nak membuat sket promosi ni...

untuk pengetahuan semua, iklan ini bukan jual barang, produk mahupon skim cepat kaya atau MLM tu.. ni adelah iklan untuk promote blog ke-2 dari ai punye bff di ukm ni... sape yang tak kenal ngan FT... kalau Faizal Tahir tu, wajib la orang kenal kan [izin laluan ai jerit cket > arghhhh FT!!!] tapi ini bukan faizal tahir ye.. [hukhukhuk --> wat penat ai jerit jek..] ini adelah FAIZAL TALIB ye.. dia hanya menumpang nama bb Ft ai aje. [jangan marah bot~]

sebelom ni faizal a.k.a debot ade blog sendiri.. sila klik untuk ke blog debot yang penuh drama..drama..drama dia 2... tapi, ai di sini bukan untuk mempromot blog debot yang pertama, tapi nak promot blog debot yang kedua.. 

~ tarraaa!!! ni la anak debot yang ke-2... klik sini untuk blogwalking ke belog beliau. TQ ~

 ai promot dia punye belog bukan sebab tu aje.. ade sebab laen gak.. to know what is it.. plis continue reading this post by clicing READ MORE  or  Cerita Belum Abis Lagi Laa k.. huhuhu...

SEDIKIT PERUBAHAN...

mungkin ade ciket perubahan kat belog ai ni kan.. just try and error je. saye budak masih dalam proses pembelajaran. ape yang ai belajau, pembelajaran berlaku bile terdapat perubahan dari tak tahu kepada tahu. lebih kurang la ni.. buat yang lagi baik dari yang kurang baik.[kot la..]

sikit perubahan dan penambah baikkan dalam belog ai..
  • ade SHARE button la!
yeay!!! hasil blogwalking ai berjaya juga.. ai dapat ilmu ni bile ai jalan-jalan kat blog tutorial untuk blog. banyak gak ilmu-ilmu yang aku tak tau dapat tau dari blog tu... tengkiu-tengkiu coz sudi sharing-sharing ngan blogger yang baru nak idop macam ai ni..
~ sharing is caring ~

macam yang selalu ai amalkan, ai suke sharing-sharing ni.. so, klau nk share tu leh jek. tapi jangan lupe kredit to ai punye belog ye..
  • ade LIKE button le plak..
ha, yang ni pon ai amik dari tutorial dari blog tutorial untuk blog. dah macam kat facebook plak kan.. hehe.. ai suke.. u suke tak??? 
~ kan dah de orang like kat situ. ngee ~

iksan, once again, ai naikkan nama u kat belog ai.. kihkihkih.. ai sayang u lebey la macam ni... walaupon kite jauh di mata, tapi belog ai jugak u dekat kan... hehehe..
  • READ MORE & Cerita Belum Abis Lagi Laa!
disebabkan ai suke tulis entri panjang berjela sambil disertakan gambau-gambau yang berkaitan, maka dengan itu, ai mengambil pendekatan baru dengan meletakkan link untuk pembacaan seterusnya di post-post ai.. ai tak nak la tengok belog ai ni macam seghabut jek... 

~ sila rujuk arrow.. hehehe ~

actually, function read more ngan cerita belum abis lagi laa tu sama jek iaitu  untuk readers aku bace full stori untuk that entri yang aku tulis.. klo ade kedua-dua benda alah tu, maknanye korang kene klik kat situ to read the rest of the entry.. ade faham?? hehehe. jadi, kat ai punye home, xde la mempunyai beribu-ribu patah perkataan untuk tatapan  korang.. so, klik je that link for the rest of my life... eh eh.. silap, for the rest of the stories...

rasenye, tu je la kot bebelan ai untuk hari ni.. terima kasih kerana sudi membaca...

:: BEBELAN TAMAT ::

Wednesday, January 5, 2011

:: BILA RINDU... ::

VIDEO KHAS UNTUK SI DIA...


RUFFEGDE - BILA RINDU 
Dikeheningan malam, 
Termenung ku berseorang 
Tak lena mata dipejam 
Terdengar suara terngiang 
Suara merdu yg disayang 
Bagai kau didepan mata 
Ku capai tapi tak kena 
Sukarnya memendam rasa 
Ingin ku luahkan kata


Korus:
Bila rindu, 
Terkenang mu sayang, terasa sayu, 
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam, 
Jauh terbang diri ku melayang, 
Aku rindu, 
Sentuhan mu, ku rasa sayu, 
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini, 
Bawa ku dalam pelangi, 
Melepasi batas diri ini.


Jauh angan ku lena 
Kurasa kita bersama 
Kau bawa daku kesana 
Ke alam kisah yang lama 
Kenangan didalam jiwa 
Bila terjaga semula 
Disisiku kau tiada 
Sukarnya ku pendam rasa 
Inginku luahkan semua


*ulang Korus

Sesungguhnya kita mestilah 
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati 
Ikhlas kasih 
Sabar insyAllah kita akan 
Bertemu semula


Aura yang memecah semesta 
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian 
Kesepian menyelubungi hari-hariku 
Disajikan dalam doa-doa rindu 
Yang menanti kau datang dan pergi 
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku 
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran 
Disisi cuping di setiap corong 
Lorong yang lohong 
Benar ku tak bohong 
Bila hati menyanyi


*ulang Korus



sedikit nota kaki:
  • penulis sedang dilanda penyakit "derita merindu"
  • entri ni mungkin akan meloyakan dan menggelikan bagi sesetengah pihak..
  • Perhubungan Jarak Jauh (PJJ) amat memeritkan bagi insan-insan seperti aku... [JOHOR vs BANGI~]
soalan: ape yang akan korang lakukan bagi menguranglan simptom-simptom penyakit "derita merindu" ni??? share cket ngan aku...

:: NOKHTAH::

Tuesday, January 4, 2011

LADIES COACH ONLY...

~ so ladies.... =) ~ 
[p/s:image from google]

ni nak stori sket perjalanan aku nak gi seremban by komuter.. alkisah, aku menuju ke seremban sebab nak balik melaka..sesampainye komuter depan bijik mata aku pada tarikh 28 disember 2010 yang lepas, aku memilih untuk masuk tru ladies coach yang disediakan khas untuk kaum hawa.. means ladies la 2.. even aku ni tak brape sangat nak ladies [kot...] bak kater ade 1 tajuk lagu tu, I'M NOT A GIRL, NOT YET A WOMEN la...

memandangkan aku menunggu pada hari biasa [selasa] lebih kurang pukul 12 lebih la ghasenye, jadik, orang pon tak brape ghamai nau.. dengan yakin aku masuk la koc wanita [dalam bahasa melayu la plak..]

~ pintu tren pon tertutup... nebes la plak...~

aku rasa aku tak tersalah masuk gerabak.. sebab dah terang-terangan kat pintu tren tu gambaq orang pompuan. and kaler pink yang sinonim ngan pompuan. [oppss i setia ngan OREN ye..]. so, aku tengok, banyak lagi seat kosong. maknanye, takde la nak tercabut kaki ai ni berdiri dari stesyen UKM-Seremban nanti..

aku pon duduk la kat seat yang kosong... skali lagi aku kompom yang aku ni tak salah gerabak coz bukti seperti gambar di bawah:

~ dah betul la 2... coach for ladies only... ~

tapi.. bile aku pandang ke kanan seat berdepan ngan aku ade plak makhluk tuhan ni...