CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 30, 2013

BIARLAH...

Ayat dah macam berputus harapan jek.. Tapi macam memang betul jek.. Whateverlah!

Dah tak kuasa nak melayan perasaan-perasaan tersebut walaupon hakikatnya, masih banyak lagi perasaan itu tersyumbat dalam hati dan kotak fikiran ni..

Tapi saya tetap dengan perasaan saya. Saya tetap percayakan awak.. Biarlah.. Biarlah awak sorang je yang tahu bagaimana perasaan saya terhadap awak.. Biarlah..

Biarlah saya disakiti, dibenci dan tidak disukai buat masa ini. Tapi saya percaya yang suatu hari nanti awak akan tahu betapa sayangnya, rindunya, cintanya saya terhadap awak..

Biarlah saya menangis kesaorangan diwaktu ini.. Biarlah saya menangis di hadapan mereka pada waktu ini.. Biarlah saya menangis di belakang pada waktu ini.. Kerana saya tahu, saya buat begini untuk KITA..

Biarlah..

BENARKAN saya untuk MENYAYANGI, MERINDUI, MENCINTAI awak untuk sepanjang hidup saya.. Dengan izin AWAK dan izin-Nya jua~

Monday, March 25, 2013

SAYA PERCAYA..

Saya percayakan awak..

Sebab saya sayangkan awak..

Saya percayakan awak..

Sebab saya cuma ada awak..

Saya percayakan awak..

Sebab dah takde sebab laen untuk saya tak percayakan awak..

Saya percayakan awak..

Sebab awak buat saya percaya..

Saya percayakan awak..

Sebab saya pegang dengan kata-kata dan janji awk..

Dan saya percayakan awak..

Sebab diri awak dan bukannya orang laen..

#saya masih percayakan awak~

Saturday, March 23, 2013

SAYA HARAP...

Saya harap saya KUAT!

Saya harap SEMUA KEMBALI SEPERTI BIASA!

Saya harap saya diberi PELUANG!

Saya harap! Saya harap! Saya harap!

Saya harap sangat benda ni segera BERAKHIR!

Sebab, saya SAYANG AWAK SANGAT-SANGAT!

Saya harap saya TAK KESEORANGAN!

Saya harap awak sentiasa ADA bersama saya~

Harapan disertai dengan USAHA.. Sebab SAYA BENAR-BENAR RINDU, SAYANG dan CINTAKAN awak~

#harap awak FAHAM apa yang saya rasa~

Terima kasih Allah~

Friday, March 22, 2013

KELAKAU LA PLAK...

bile diingatkan balik.. kalaulah boleh di-rewindkan semula, ai rasa macam nak gelak jek..

bukan pe, ai rasa ai tak penah dok borak ngan orang and bahasakan diri ai ni - nadiah!

nadiah rasa blah..blah..blah..., tapi nadiah.. blah..blah..blah...

macam kelako.. tapi bile fikir bout respect, bout ke-formalan, ia keluar dengan sendirinya... selalunya, ai bahasakan diri ai, kak uda @ kokde, d (from word ADIE) or ape-ape yang sepatutnye..

tapi tadi terkeluar n terguna nadiah plak.. macam ayu ler plak terasa... pape pon, just be urself, and its REAL!! not PROPA semata-mata yek..

#cuba senyum walaupon dalam keadaan terpaksa...~

HANYA DI SINI..

MUNGKIN hanya di sini ai dapat luahkan sedikit rasa hati... MUNGKIN.. MUNGKIN ye.. MUNGKIN tidak...

MUNGKIN bagi ai, benda ni tak salah... tapi MUNGKIN bagi orang lain.. salah la pulak...

ape yang boleh ai buat?????

buat-buat tak tahu??? ohhhh tidak...

its about future sayang... tapi, kalau salah ambil tindakan, sebeban kesalahan aka diletakkan di atas bahu ini...

ahhhh.....

sekarang ai takut untuk buat sebarang keputusan...

bila ai mintak pandangan, akan di cop - tidak matang, tak boleh buat keputusan sendiri...

tapi, bile ai buat semua ni - di cop pulak - memandai-mandai buat keputusan sendiri...

Allah~

ape yang ai boleh buat????

wait and see???? 

# melepaskan nafaaaaassssssssssss yang sangat pannjjjjaaaangggggggggggggg~

PERASAAN INI..

Ai dah tak tahu nak explain how my feeling rite now.. Serabut?? Ya! Masih dan tetap berserabut kabut!! Bukan berkurang, malah mungkin bertambah dan berpanjangan..

Sepanjang mana perasaan ini, ai pon tak tau.. So, tanamkan tekat, kuatkan azam! (macam dah boleh buat lagu bertemakan patriotik plak~)

Ape-ape pon, perasaan sedikit reda itu ada..

Semoga perasaan sedikit REDA itu berpanjangan~

Terima kasih Tuhan~

Saturday, March 16, 2013

...

Ya Allah..

Kenapa dugaaan ni berat sangat..

Mampukah aku selesaikan satu2 permasalahan ini..

Mampukah aku..

Aku masih merasakan yang aku mampu menanggungnya seorang diri..

Tapi..

Mampukah aku bertahan??

Kuatkah aku??

Semoga aku TABAH!

AMEEN~

S.T.R.O.N.G.E.R...

saya mesti KUAT!

jangan tunjuk yang saya LEMAH!

cuba yang TERBAIK!

SIMPAN selagi TERMAMPU~

TAK BOLEH LARI...

Tempat mana tidak ditimpa hujan, manusia mana yang tiada masalah.. Semua orang ada masalah sendiri.. Sama ada masalah kecil, besar, mahu pun yang sedang-sedang saja..

Apa yang penting, cara kita menyelesaikan setiap masalah yang datang..

Kemudian fikir apa kebaikan dan apa yang akan kiata ambil dari setiap langkah penyelesaian tersebut.. Fikirkan semula punca kehadiran masalah tersebut dan tanam dalam hati tidak akan mengulangi masalah tersebut sekiranya masalah itu datang daripada diri kita sendiri..

Apa yang penting, rujuk kembali diri kita dengan maha pencipta..

Setiap manusia tidak sempurna. Tetapi manusia memerlukan manusia lain untuk menjadi sempurna..

Bantulah saya menghadapi dugaan ini.. Tidak mapu rasanya mengharungi seorang diri.. Namun, tak sanggup rasanya untuk diceritakan kepada insan lain.. Hanya mampu masuk, kunyah, gigit-gigit, cuba untuk ditelan dan dihadam dengan sendirinya..

HARAP SAYA K.U.AT!!!!!

Sunday, March 10, 2013

TANPAMU...

Susahnye la hai sehari tanpa si dia.. Ape la yang dia tengah buat yek.. Katenye berjimba ke bukit fraser. Tapi sikit berita pon tak bagitau..

Sabar jek la..

Cepat la pulang..

Saturday, March 9, 2013

DIA DI SANA, SAYA DI SINI.,

Adus, susahnye la hai perasaan ni bili cik abang terpaksa out of territory ni.. Walaupon hanya untuk dinner company di sunway...

Bukan tak percaya, tapi bak kate incik ijie sendiri 'jangan letakkan 100% kepercayaan pada dia'.. SO, how come ai nak duduk diam kan??

Ape-apa pon, tetapkan ati.. Doa banyak2 semoga pemergian dan kembalinya incik tunang dengan selamat..

So much missing u dear~

#harap awak faham perasaan ini~

Wednesday, March 6, 2013

INI HARI..

malam ini akan diadakan perjumpaan kecil-kecilan antara 2 keluarga. Family ai n jugak family en.ijie merangkap incik tunang..

Ai pulak naik nerbes.. First time bakal mak n bapak mentua nak coming to rumah.. Secara formal la.. Masa majlis bertunang hari tu, parents en.ijie tak dapat hadir sebab masalah kesihatan.. Dah nasib nak eksident a week before raya. Majlis bertunang lak berlangsung masa raya.. Last-last makngah dia yang wakil sarungkan cincin..

Straight to the point, antara tantatif program malam nanti adalah penetapan tarikh majlis yang akan berlangsung.. Dijangka pada bulan september tahun ni.. (tolong doakan yang terbaik untuk majlis kami nanti yek )

Semoga majlis yang akan berlangsung pada malam ini akan berjalan lancar.. Doakan semua baik-baik belaka ye~

Monday, March 4, 2013

RINDU..

Rindunye pada dia.. Even though berada di depan mata.. Dia yg dulu tak sama dengan dia yang sekarang..

Apa-apa pon, ai bersyukur yang jodoh kami masih panjang.. Walaupon tidak sama, tapi i tetap merindukan dia yang lama..

~