CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 14, 2011

HARI INI...

hari ini, 14 feb 2011. Hari Valentine. Ai tau sal tu. tapi tujuan disini bukan untuk menyambut hari Valentine yang jauh menyimpang dari agama ai…

2 tahun lepas, 14 feb 2009, telah terpatri satu janji antara dua orang .. disebabkan oleh perjanjian 2 tahun ini, bermacam-macam perkara telah dilalui.. hmmm its hard to explain bout this.. so hard..

Tu cerita dua tahun lepas.. tapi setelah 2 tahun itu berakhir, dan tarikhnya telah tiba, ai rasa ai should write something bout this. This is bout someone and MYSELF. Yes, it’s me! Tak perlu ai ceritakan siapa ‘someone’ tersebut.. It’s no need.

Tiada niat terselindung disebalik entri ini. Hanya luahan perasaan semata-mata. Tiada paksaan. Dalam erti kata lain, entri tanpa arah tujuan..

Tak tau apa yang perlu diucap. Happy?? Sad?? I even really do not know the actual feeling… diharap bermula dari tarikh ini akan memberi sinaran dunia baru terhadap ‘Si Dia’. Anda tidak lagi terkongkong atau terikat dengan janji 2 tahun tersebut and the worlds out there are waiting for you.

Apa yang ‘aku’ harapkan adalah ‘kau’ memberi sedikit ruang kepada ‘aku’ untuk memohon maaf atas kesilapan ‘aku’ yang dulu. Ya, banyak kesalahan yang telah ‘aku’ lakukan kepada ‘kau’. Jahatnya ‘aku’!!! [tunduk]. ‘aku’ sedia menerima segala ‘hukuman’ yang telah ‘kau’, sahabat-sahabat, kawan-kawan mahupun ahli keluarga ‘kau’. Sebab ‘aku’ tahu, ‘aku’ yang bersalah.. dan aku telah ‘terima’ itu semua. Tiada yang sempurna, terutamanya insan yang bernama ‘Nurul Nadiah Binti Isnan’… masih banyak yang perlu diperbaiki dalam hidup ‘aku’.  'Aku' tahu dan ‘Aku’ sedar akan itu…

Di sini, ‘aku’ mahu ‘kau’ tahu bahawa ‘aku’ masih dan sentiasa anggap ‘kau’ sebagai seorang teman, rakan, kawan, sahabat yang baik, terbaik mungkin, selama aku mengenali ‘kau’. ‘Aku’ tidak salahkan ‘kau’ atas apa yang berlaku sebab ‘aku’ tahu ini MEMANG salah ‘aku’. Nokhtah!

Tak perlu cerita panjang, takut disalah anggap dengan entri ini. Sekali lagi, ‘aku’ memohon beribu-ribu, berjuta-juta mungkin, atau memang tidak terkira kemaafan yang sepatutnya aku pinta dari ‘kau’… Farewell my friends..

Nota kaki:
  • Always pray for your happiness. Hope you do the same [amin~]
  • You are my friends, not enemy [harap dijauhkan~]
  • Ucapan selamat untuk seorang sahabat dari seorang sahabat…

p/s: entri ini telah ditaip pada tanggal 14 feb 2011, 2.49am tetapi terpaksa dipublish lewat kerana kekangan yang tidak dapat dielakkan.

:: ENTRI EMOSIONAL TAMAT ::

Friday, February 11, 2011

I-CITY, OUR CITY...

akhirnya, cita-cita nak sampai ke Bandar Saya I-City tercapai jugak.. agak lama jugak mengidam nak sampai kat cini, last-last, 21 Jan 2011 yang lepas dapat jugak menjejakkan kaki kat cini... mungkin agak lambat ai publish this stori. ade sebab ey la kan why ai lambat publish.. mula-mula ingatkan memang tak nak publish pon, tapi disebabkan oleh kenazakkan line internet kat kolej ai, and ai pon takde benda nak menghadap, maka, tangan gatal ai pon mula mengedit gambau. dah alang-alang edit gambau tu, bek ai upload terus gambar kat belog. ade gak citer nak tulis kan.. ngehngehngeh...

actually, masa ai kua dating ngan en.ijie, tak terlintas langsung nak gi kat cini.. tapi bile ade satu insident rajuk-merajuk berlaku, maka en.ijie pon tah macam mana ley sesat bawak ai kat cini.. [tengkiu en.ijie!].

berikut merupakan sedikit gambar keterujaan semasa ai berada kat I-City, Shah Alam tersebut...

~ muka puas ati... ~
 another 2 piece of combo photo right after this...

ALAMAK, MATA-MATA!!!

tak terkujat uolls bile tengok sebijik kete polis ngan tenang masuk and park betul-betul depan pintu masuk umah uolls???? ape dah jadik nih??? jiran depan umah ai, jadik zirafah jap coz memanjangkan leher dan tengkuk beliau untuk melihat ape yang telah berlaku kat family we'ols sampai keter polis ade...

~ sentap jap... ~
ampun pak!!! kami ngak wat salah pape pak.... hahahaha... bile tengok side kete ni ade sticker logo polis and ade plak tulis dari balai mane polis ni.. tertera 1 balai dari sebuah daerah dari pantai timur! aje HAWAU! ahahaha. apsal plak ai menghawaukan polis berkenaan??? coz polis tersebut adalah one of my beloved cousin yang dah hampir 5 taun kene posting kat pantai timur tu...

actually, dia kene hantar rakan seperjuangan dia kat KL, and then dia singgah balik melaka sat.. biasa lah, we'olls orang kampung, bile jarang balik kampung ni, wajib singgah umah nek, mak pak sedara dan sebagainya. dah menjadi kebiasaan~

disebabkan musim hujan yang melanda semalaya, beliau pon langkah kanan coz dapat dijamu tom yam kat umah ai yang kebetulan masak that meal la.. makan tom yam dimusim hujan lebat~ mabeles!!!!

nota kaki: penah ade scandal ngan abg polis suatu ketika dahulu... tapi tu citer lama and dah takmo ingat lagi sal tu.. ngeh3~

:: CITER POLIS TAMAT SUDAH ::

Wednesday, February 9, 2011

MENGAPA SEORANG LELAKI PERLU MEMILIH SEORANG CIKGU SEBAGAI ISTERI...

waaaaahhhhh!!!! tajuk entri yang boleh bikin panas k... by the way, actually, ape yang ai nak share kat sini adalah berdasarkan note facebook yang ade sorang member FB ai share kat dia punya wall.. note ni ditulis oleh HAnif KHair yang merupakan bukanlah termasuk dalam fren list ai.. dia la yang menulis note bertajukkan ai punya tajuk entri ini...

let see ape yang ditulis oleh penulis note ini... 

ME, MYSELF AND I...

entri kali ni dibuat khas untuk memenuhi permintaan cik tasha kerana beliau telah meng-tag ai di belog beliau walaupon beliau macam ade typing error menaip nama ai dari NADIAH kepada NADIA.. tapi tak pe la, kalau tag beliau tersebut bukan ditujukan khas buat ai, ai tetap nak join benda-benda yang dia wat tu.. hahahaha..

well, this is 25 random things bout me.. here we gooo...

Tuesday, February 8, 2011

BILA ADNI MAKAN CORNFLAKES...

just saje sharing is caring pict satu-satunya anak buah yang ai ade buat masa ni... this time masa adni datang umah nenek dia [umah mak bapak ai la kan].. bagikan dia cornflakes n coco crunch dalam bekas, alaskan tikau, dudukkan dia kat dapuq sementara ai jadik assist kepada mak ai utk masak lunch... tengok la pe jadik bile dia dapat makan cornflakes n coco crunch 2...

~ walaupon mata pandang kamera, tangan tetap dalam bekas...~
more picts after this...

TRIP BALIK CUTI BERSAMA MEREKA...

walaupon ai dah pon 2 hari selamat kembali pulang ke tempat ai menuntut ilmu, tetap jugak ai nak post bout citer sebelum ai balik cuti semperna CNY n mid sem..ade ai kesah???

UKM stat cuti 29 Feb 2011, tapi rombongan kembali ke kampung halaman secara berjemaah bersama Minto, Zeila Jalil, and cik Lenn pada 26 Feb 2011... aku nak balik 24 Feb petang atau 25 Feb pon boleh ajek, tapi sayangnye, cik abang risau katenye kalo ai balik sorang-sorang... (walaupon selama ni ai balik sorang-sorang jugak most of the time!)

tiket telah dibeli oleh cik meen a week before tarikh penerbangan bas kami.. a day before balik, ai ngan meen dapat mesej supaya mengambil hak lesen L kami kat pejabat urusan [katenye la..] kat pusaneka megamall, ukm.. actually, ai, debot, lenn, wat penambahbaikan dalam hidup kami dengan menambah kelas pada lesen sebelum ni yang ade B2 ngan tambah kelas D pada lesen kami.. meen plak baru nak amik lesen kete + moto. tak lupe gak jojai n cha yang skali amik lesen...

pas setel urusan pengambilan lesen kat pusan, ai dihangkut ke kolej zaaba.. saing dak-dak ni tunggu bas kat sane... tiket kami masing-masing kol 2.30pm. ai je sorang balik melaka, the rest balik bt. pahat n muau... dapat bas zon 6 dari ukm menuju ke stesyen komuter ukm dalam kol 12. tggu tren dari UKM menuju ke Seremban...

~ kaki busuk sape nih??? ~
more picts keriangan anak-anak dara naik tren bersambung ...