CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 1, 2011

OPKIM POS BETAU - SIRI III

ok, ai mengambil keputusan untuk menyambung stori bout pos betau walaupon citer ni hampir basi.. ade ai kesah??? ai just nk share stori ai. 2 jek motifnye.. hehehe.. siri II berakhir dengan taklimat mengenai orang asli kan.. ok, siri III ni ai akan sambung sal aktiviti pada hari sabtu...

meh ai terangkan serba sedikit sal tentatif hari sabtu walaupon pada siri I ai dah bagi full tentatif... pagi sabtu dimulai dengan senam robik, ice-breaking, team building.. kemudian, disambung pula dengan aktiviti berpusat. bukan aktiviti di pusat ye.. kira aktiviti yg dijalankan oleh faci2..

sebelum bergerak ke senam robik, meh taking2 pict dlu... semangat pagi sabtu yang sejuk dan damai!!! *ayat2 lah~
~ berposing sebelum memulakan aktiviti ~
 antara hurian di siri III ni adalah aktiviti:
  • SENAM ROBIK
  • I WONDER HOW
  • TREASURE HUNT
  • REKACIPTA
  • BELAJAR DENGAN MUZIK
meh follow gambar sepanjang perjalanan hari pertama kami di SK.Betau...

Monday, March 28, 2011

SESI SOAL JAWAB BERSAMA DIRI SENDIRI...

hadoi.. disebabkan oleh banyak kekangan yang ai hadapi bersama-sama lappy kesayangan ai ni, ai jadi tertanya-tanya... ape yang ai tertanya-tanya??? ai baru nak tanya kat korang.. hahahha. macam banyak je dalam kepala ni nak tulis sal ape kat entri kali ni.. *loading jap*

ape soalan dan jawapan yg berada dalam kepala ai right now...
  1. nak sambung lagi citer sal OPKIM POS BETAU yang tertangguh pada siri II atau tidak??? jawapan: macam nak sambung tapi dah takde feeling coz citer sal opkim tu macam dah lama nau plak. *tak dapat update coz lappy rosak~*
  2. bile nak update blog ai yg semakin tak terurus ni??? jawapan: masih mencari 'semangat blogging yang hilang'...
  3. jeles ngan blog orang lain yang sentiasa up-to-date macam cik tasha kite 2... jawapan: tu la kau malas sangat!! *siri bercakap dengan diri sendiri. alasan --> lappy rosak boleh diterima!
  4. ai rasa macam tak de stori yang best jek jadi kat ai buat masa ni.. jawapan: tu semua alasan untuk tak update blog!!
dah2... malas nak tulis panjang-panjang coz macam takde guna gak.. hahaaha... 

:: ENTRI SYOK SENDIRI TAMAT ::

Thursday, March 10, 2011

SIARAN GANGGUAN...

ganggu, terganggu, mengganggu dan diganggu??? wah!!!! tangan gatal nak update blog tapi ade jek gangguan yang mengganggu ai.. mengharapkan entri ini adalah entri pendek, tapi tak tau la the end entri ni pendek ke panjang. hahahahaa

siaran gangguan ai mengupdate blog ai membuatkan blog ai ketinggalan dalam update berbanding kengkawan yang len. [sob3~]. hal ini disebabkan oleh masalah lappy ai!!!

memang big problem bagi ai bile lappy kesayangan ai ade probs.. setelah hampir 4 tahun ai berjuang bersama-sama lappy tersayang ini walaupon ade suara-suara sumbang kat belakang cakap "D, kau buang jek lappy kau 2"... "Tukau yang baru la beb. Lappy pon dah murah sekarang ni.." what the kan...

yes, the main probs ngan lappy ai adalah skrin.. dah macam lampu kelip-kelip yang dipasang waktu nak ghayer tu.. terkelip-kelip lappy ni tapi bertahan ye Acer 4310 ai ni.. dari ai beli sejak 1st year 1st sem ai menapak kat UKM ni k..banyak berjasa dah k.. masa still dalam warranty, ai dh tukar skrin baru. tapi still ada probs jugak. berkelip!!

tahun ni, ai terpaksa membuat proposal kepada my dad n my sis untuk memohon sumbangan berbentuk kewangan bagi membantu kesihatan lappy ai yang semakin menghanjing! skrin lappy ai hany boleh berfungsi dengan baik pada keadaan bukaan skrin lebih kurang 30darjah! kau gile macam ne aku nak tengok desktop!

pas mintak tolong ngan BFF ai si Faizal Debot untuk betulkan lappy ai, ai dah berpuas ati. tapi pas skrin memang dalam keadaan tiptop, system kat window la wat hal.. terpaksa masuk ICU kembali.. hadoi.. tapi la ni, lappy ai dalam keadaan maksimum mengikut kepuasan diri ai.. syabas!!!

so, pas ni, hope lappy ai akan sihat-sihat senantiasa selepas habis sumber kewangan dan bantuan "bersamamu" dari my family... thnx coz tolong adikmu and anakmu yang memerlukan lappy dalam hidup dia.. ngeh3. [mengampu la plak..]

dah2. ai mau mandi coz pas ni, ai mau bergerak pulang ke Melaka bertemu si jantung hati mr.Ijie. [ayat cannot go gile!!] barang sikit pon tak kemas lagi, mandi pon blom [tapi xde lalat yang hurung ai k~]

P/S: macam dah terpanjang jek entri ni.. hihihihi :)

:: SIARAN GANGGUAN DAH TAK TERGANGGU LAGI TAMAT ::

OPKIM POS BETAU - SIRI II

~ Banner OPKIM~
siri ke-2 hanya untuk memaparkan sedikit tentatif mengenai program sepanjang kami berada di sana... ngee...




gambar-gambar seterusnya adalah sedikit sebanyak mengenai pantang larang dan maklumat ringkas mengenai orang asli.. taklimat disampaikan oleh en. Achom [betul ke ejaan nama dia nih??? maaf jika salah]. beliau merupakan salah sorang daripada orang asli yang berjaya. salah seorang DJ di radio Asyik.Fm [radio orang asli RTM] and dengar khabarnya anak-anak beliau ramai yang dah meneruskan pengajian kat universiti.. kau ada???

lagi gambar & cerita selepas ini...

Sunday, March 6, 2011

OPKIM POS BETAU - SIRI I

wah, bersiri-siri plak.. sebab ini cerita hampir 4 hari punye cecite k.. hehehe. opkim pos betau??? apakah benda alah tersebut??? ia merupakan satu program yang perlu dilaksanakan oleh pelajar-pelajar tahun 4 fakulti pendidikan di bawah kursus Sains Kehidupan. grup tutorial kami terdiri daripada 26 orang pelajar yang terdiri dari pelajar program pendidikan khas (most of us la), TESL n Sains dibawah seliaan dr.R (bukan nama sebenar~)

first meeting dah kene pilih sekretariat yang diidam-idamkan memandangkan kami-kami tak ramai, jadi better wat keje yang kita suke ye tak.. so, ai macam merasakan bahawa dunia TTK [tugas-tugas khas] dah sebati dalam diri ai.. cewah~ ye la, dah 2 program yang kitorang handle, ai joint sekretariat TTK.. once jadik timbalan TTK, 2nd lak ai xmo pegang ape-ape jawatan just ajk biasa kat TTK tu jek.. so, untuk opkim pos betau ni, ai volunteer jadik ketua TTK dan dibantu oleh min and amal.. ngeee...

sambung cerita lagi...

Monday, February 14, 2011

HARI INI...

hari ini, 14 feb 2011. Hari Valentine. Ai tau sal tu. tapi tujuan disini bukan untuk menyambut hari Valentine yang jauh menyimpang dari agama ai…

2 tahun lepas, 14 feb 2009, telah terpatri satu janji antara dua orang .. disebabkan oleh perjanjian 2 tahun ini, bermacam-macam perkara telah dilalui.. hmmm its hard to explain bout this.. so hard..

Tu cerita dua tahun lepas.. tapi setelah 2 tahun itu berakhir, dan tarikhnya telah tiba, ai rasa ai should write something bout this. This is bout someone and MYSELF. Yes, it’s me! Tak perlu ai ceritakan siapa ‘someone’ tersebut.. It’s no need.

Tiada niat terselindung disebalik entri ini. Hanya luahan perasaan semata-mata. Tiada paksaan. Dalam erti kata lain, entri tanpa arah tujuan..

Tak tau apa yang perlu diucap. Happy?? Sad?? I even really do not know the actual feeling… diharap bermula dari tarikh ini akan memberi sinaran dunia baru terhadap ‘Si Dia’. Anda tidak lagi terkongkong atau terikat dengan janji 2 tahun tersebut and the worlds out there are waiting for you.

Apa yang ‘aku’ harapkan adalah ‘kau’ memberi sedikit ruang kepada ‘aku’ untuk memohon maaf atas kesilapan ‘aku’ yang dulu. Ya, banyak kesalahan yang telah ‘aku’ lakukan kepada ‘kau’. Jahatnya ‘aku’!!! [tunduk]. ‘aku’ sedia menerima segala ‘hukuman’ yang telah ‘kau’, sahabat-sahabat, kawan-kawan mahupun ahli keluarga ‘kau’. Sebab ‘aku’ tahu, ‘aku’ yang bersalah.. dan aku telah ‘terima’ itu semua. Tiada yang sempurna, terutamanya insan yang bernama ‘Nurul Nadiah Binti Isnan’… masih banyak yang perlu diperbaiki dalam hidup ‘aku’.  'Aku' tahu dan ‘Aku’ sedar akan itu…

Di sini, ‘aku’ mahu ‘kau’ tahu bahawa ‘aku’ masih dan sentiasa anggap ‘kau’ sebagai seorang teman, rakan, kawan, sahabat yang baik, terbaik mungkin, selama aku mengenali ‘kau’. ‘Aku’ tidak salahkan ‘kau’ atas apa yang berlaku sebab ‘aku’ tahu ini MEMANG salah ‘aku’. Nokhtah!

Tak perlu cerita panjang, takut disalah anggap dengan entri ini. Sekali lagi, ‘aku’ memohon beribu-ribu, berjuta-juta mungkin, atau memang tidak terkira kemaafan yang sepatutnya aku pinta dari ‘kau’… Farewell my friends..

Nota kaki:
  • Always pray for your happiness. Hope you do the same [amin~]
  • You are my friends, not enemy [harap dijauhkan~]
  • Ucapan selamat untuk seorang sahabat dari seorang sahabat…

p/s: entri ini telah ditaip pada tanggal 14 feb 2011, 2.49am tetapi terpaksa dipublish lewat kerana kekangan yang tidak dapat dielakkan.

:: ENTRI EMOSIONAL TAMAT ::

Friday, February 11, 2011

I-CITY, OUR CITY...

akhirnya, cita-cita nak sampai ke Bandar Saya I-City tercapai jugak.. agak lama jugak mengidam nak sampai kat cini, last-last, 21 Jan 2011 yang lepas dapat jugak menjejakkan kaki kat cini... mungkin agak lambat ai publish this stori. ade sebab ey la kan why ai lambat publish.. mula-mula ingatkan memang tak nak publish pon, tapi disebabkan oleh kenazakkan line internet kat kolej ai, and ai pon takde benda nak menghadap, maka, tangan gatal ai pon mula mengedit gambau. dah alang-alang edit gambau tu, bek ai upload terus gambar kat belog. ade gak citer nak tulis kan.. ngehngehngeh...

actually, masa ai kua dating ngan en.ijie, tak terlintas langsung nak gi kat cini.. tapi bile ade satu insident rajuk-merajuk berlaku, maka en.ijie pon tah macam mana ley sesat bawak ai kat cini.. [tengkiu en.ijie!].

berikut merupakan sedikit gambar keterujaan semasa ai berada kat I-City, Shah Alam tersebut...

~ muka puas ati... ~
 another 2 piece of combo photo right after this...

ALAMAK, MATA-MATA!!!

tak terkujat uolls bile tengok sebijik kete polis ngan tenang masuk and park betul-betul depan pintu masuk umah uolls???? ape dah jadik nih??? jiran depan umah ai, jadik zirafah jap coz memanjangkan leher dan tengkuk beliau untuk melihat ape yang telah berlaku kat family we'ols sampai keter polis ade...

~ sentap jap... ~
ampun pak!!! kami ngak wat salah pape pak.... hahahaha... bile tengok side kete ni ade sticker logo polis and ade plak tulis dari balai mane polis ni.. tertera 1 balai dari sebuah daerah dari pantai timur! aje HAWAU! ahahaha. apsal plak ai menghawaukan polis berkenaan??? coz polis tersebut adalah one of my beloved cousin yang dah hampir 5 taun kene posting kat pantai timur tu...

actually, dia kene hantar rakan seperjuangan dia kat KL, and then dia singgah balik melaka sat.. biasa lah, we'olls orang kampung, bile jarang balik kampung ni, wajib singgah umah nek, mak pak sedara dan sebagainya. dah menjadi kebiasaan~

disebabkan musim hujan yang melanda semalaya, beliau pon langkah kanan coz dapat dijamu tom yam kat umah ai yang kebetulan masak that meal la.. makan tom yam dimusim hujan lebat~ mabeles!!!!

nota kaki: penah ade scandal ngan abg polis suatu ketika dahulu... tapi tu citer lama and dah takmo ingat lagi sal tu.. ngeh3~

:: CITER POLIS TAMAT SUDAH ::

Wednesday, February 9, 2011

MENGAPA SEORANG LELAKI PERLU MEMILIH SEORANG CIKGU SEBAGAI ISTERI...

waaaaahhhhh!!!! tajuk entri yang boleh bikin panas k... by the way, actually, ape yang ai nak share kat sini adalah berdasarkan note facebook yang ade sorang member FB ai share kat dia punya wall.. note ni ditulis oleh HAnif KHair yang merupakan bukanlah termasuk dalam fren list ai.. dia la yang menulis note bertajukkan ai punya tajuk entri ini...

let see ape yang ditulis oleh penulis note ini... 

ME, MYSELF AND I...

entri kali ni dibuat khas untuk memenuhi permintaan cik tasha kerana beliau telah meng-tag ai di belog beliau walaupon beliau macam ade typing error menaip nama ai dari NADIAH kepada NADIA.. tapi tak pe la, kalau tag beliau tersebut bukan ditujukan khas buat ai, ai tetap nak join benda-benda yang dia wat tu.. hahahaha..

well, this is 25 random things bout me.. here we gooo...

Tuesday, February 8, 2011

BILA ADNI MAKAN CORNFLAKES...

just saje sharing is caring pict satu-satunya anak buah yang ai ade buat masa ni... this time masa adni datang umah nenek dia [umah mak bapak ai la kan].. bagikan dia cornflakes n coco crunch dalam bekas, alaskan tikau, dudukkan dia kat dapuq sementara ai jadik assist kepada mak ai utk masak lunch... tengok la pe jadik bile dia dapat makan cornflakes n coco crunch 2...

~ walaupon mata pandang kamera, tangan tetap dalam bekas...~
more picts after this...

TRIP BALIK CUTI BERSAMA MEREKA...

walaupon ai dah pon 2 hari selamat kembali pulang ke tempat ai menuntut ilmu, tetap jugak ai nak post bout citer sebelum ai balik cuti semperna CNY n mid sem..ade ai kesah???

UKM stat cuti 29 Feb 2011, tapi rombongan kembali ke kampung halaman secara berjemaah bersama Minto, Zeila Jalil, and cik Lenn pada 26 Feb 2011... aku nak balik 24 Feb petang atau 25 Feb pon boleh ajek, tapi sayangnye, cik abang risau katenye kalo ai balik sorang-sorang... (walaupon selama ni ai balik sorang-sorang jugak most of the time!)

tiket telah dibeli oleh cik meen a week before tarikh penerbangan bas kami.. a day before balik, ai ngan meen dapat mesej supaya mengambil hak lesen L kami kat pejabat urusan [katenye la..] kat pusaneka megamall, ukm.. actually, ai, debot, lenn, wat penambahbaikan dalam hidup kami dengan menambah kelas pada lesen sebelum ni yang ade B2 ngan tambah kelas D pada lesen kami.. meen plak baru nak amik lesen kete + moto. tak lupe gak jojai n cha yang skali amik lesen...

pas setel urusan pengambilan lesen kat pusan, ai dihangkut ke kolej zaaba.. saing dak-dak ni tunggu bas kat sane... tiket kami masing-masing kol 2.30pm. ai je sorang balik melaka, the rest balik bt. pahat n muau... dapat bas zon 6 dari ukm menuju ke stesyen komuter ukm dalam kol 12. tggu tren dari UKM menuju ke Seremban...

~ kaki busuk sape nih??? ~
more picts keriangan anak-anak dara naik tren bersambung ...

Wednesday, January 26, 2011

THIS IS MY WONDER PET...

kitorang actually takde la dok bela kucing tu as a pet, tapi kucing tu selalu dok menempel kat umah. so, kalau dia ade, kitorang bagi la jugak makan.. dak putih tu la yang selalu adam dok timang-timang, buli or kejau until tak cukup tanah dia lari.. tapi ngan adam jugak dia dok meleset-leset nanti..,

aku?? kucing?? ohh my god!! aku tak suke kucing or even binatang yang khususnya berbulu!!! tapi kalo nampak kucing tu, takde la kucing tu depan mata, ai dah lari sebatu.. its not like that... ai akan wat-wat berani jek bile ade kucing. hahaha. paling tak suke bile orang dok sua-suakan binatang berbulu tu kat ai even ai dah bagi warning.. so, dont cabar-cabar ai k.. klau u nak tengok ai plak yang jadik kucing dok cakar-cakar uolss, meh, try la buat.

kat umah jugak penah try bela ikan.. tapi selalunya ikan-ikan tak lama idup jat umah ai, maybe ramai sangat yang akan bagi makan kat diorang.. kes mati kekenyangan la kot. 

berbalik pada topik asal.. ai tau yang penghuni kolej tak boleh dok bela-bela menatang kat bilik.. tapi ai ngan degil and angkuhnye melanggar peraturan tersebut.. 2 jenis menatang plak ai bela...korang ade??? mesti tak berani kan??? so, nak tau menatang ape yang ai bela???  sila baca sambungan this stories...

Monday, January 24, 2011

SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

dah lama tak menaip kat belog.. so, today ai nak citer sal a few weeks ago time ai balik kampung. kalau tak silap ai, ai balik melaka dari 12-15 januari.. disebabkan ai balik rumah pada hari biasa, jadi, pagi-pagi ai ditugaskan untuk men-submit abang bongsu kesayangan ramai, adam haiqal ke sekolah.. dia tak nak abah dia hantar seperti kebiasaannya.. ai jugak yang kene..

jadi, hari khamis, ai dikejutkan seawal jam 7 pagi ye.. semata-mata kene hantar abang kecik gi skolah.. lupe plak nk habaq mai, this year adam masuk darjah 1.. alololor.. dah besau upenye adik aku sorang ni.. agak excited gak gi hantau dia g skolah.. rasa macam baru jek lagi dia masuk tadika and pra sekolah...

~ Gambau side blakang baju ni, adam yang suh amik..~
lagi gambau and stories...

Tuesday, January 11, 2011

WHAT THE... JERAWAT!!!

~ macam ni la muka aku agaknye :( ~
image: google

adeh2.. sejak dua menjak ni, aku pon tak tau macam ne benda ni ley jadik kat aku.. selalunye jerawat akan bermaharaja lela di muka bumi muka aku ni bile time-time 'bulan mengambang' jek.. tapi sekarang, macam dah rancak plak proses tumbesaran dia.. menjadik-jadik lak.. hamboi! hidup subur kau ye kat muka aku!!!

selalunye sebijik dua je kau bertapak kat muka aku ni pada setiap bulan. tu pon kalau bernasib baik jerawat tu dapat bernafas kat muka aku ni la.. tapi, sejak kebelakangan ni, naik dua tiga bijik, then nak ilang sebik pon susah.. pas tu ade plak yang bakal membesau.. ade-adeh.. sabau je la aku..

kalau ikot keturunan, mak aku muka ok jek.. susah nak dapat jerawat.. macam tu jugak adik bradik aku yang seramai 7 orang tu.. 6 daripadanye sudah melepasi dan sedang di laluan remaja.. [aku kat garisan mane?? remaja?? wanita?? erkk..] 

kat sini aku selitkan juga sikit FAKTA dan MITOS mengenai JERAWAT:

Friday, January 7, 2011

PIN..PON.. LALUAN IKLAN SEBENTAR...

pulak dah... sejak bile lak dalam belog ai ade iklan-iklan tak berbayar ni... tapi iklan yang akan dibawakan ini adelah iklan sumbangan iklas dari ai ye.. macam yang ai cakap sebelom ni, ai ni murah ati... suke sharing is caring.. so, tak salah la ai nak membuat sket promosi ni...

untuk pengetahuan semua, iklan ini bukan jual barang, produk mahupon skim cepat kaya atau MLM tu.. ni adelah iklan untuk promote blog ke-2 dari ai punye bff di ukm ni... sape yang tak kenal ngan FT... kalau Faizal Tahir tu, wajib la orang kenal kan [izin laluan ai jerit cket > arghhhh FT!!!] tapi ini bukan faizal tahir ye.. [hukhukhuk --> wat penat ai jerit jek..] ini adelah FAIZAL TALIB ye.. dia hanya menumpang nama bb Ft ai aje. [jangan marah bot~]

sebelom ni faizal a.k.a debot ade blog sendiri.. sila klik untuk ke blog debot yang penuh drama..drama..drama dia 2... tapi, ai di sini bukan untuk mempromot blog debot yang pertama, tapi nak promot blog debot yang kedua.. 

~ tarraaa!!! ni la anak debot yang ke-2... klik sini untuk blogwalking ke belog beliau. TQ ~

 ai promot dia punye belog bukan sebab tu aje.. ade sebab laen gak.. to know what is it.. plis continue reading this post by clicing READ MORE  or  Cerita Belum Abis Lagi Laa k.. huhuhu...

SEDIKIT PERUBAHAN...

mungkin ade ciket perubahan kat belog ai ni kan.. just try and error je. saye budak masih dalam proses pembelajaran. ape yang ai belajau, pembelajaran berlaku bile terdapat perubahan dari tak tahu kepada tahu. lebih kurang la ni.. buat yang lagi baik dari yang kurang baik.[kot la..]

sikit perubahan dan penambah baikkan dalam belog ai..
  • ade SHARE button la!
yeay!!! hasil blogwalking ai berjaya juga.. ai dapat ilmu ni bile ai jalan-jalan kat blog tutorial untuk blog. banyak gak ilmu-ilmu yang aku tak tau dapat tau dari blog tu... tengkiu-tengkiu coz sudi sharing-sharing ngan blogger yang baru nak idop macam ai ni..
~ sharing is caring ~

macam yang selalu ai amalkan, ai suke sharing-sharing ni.. so, klau nk share tu leh jek. tapi jangan lupe kredit to ai punye belog ye..
  • ade LIKE button le plak..
ha, yang ni pon ai amik dari tutorial dari blog tutorial untuk blog. dah macam kat facebook plak kan.. hehe.. ai suke.. u suke tak??? 
~ kan dah de orang like kat situ. ngee ~

iksan, once again, ai naikkan nama u kat belog ai.. kihkihkih.. ai sayang u lebey la macam ni... walaupon kite jauh di mata, tapi belog ai jugak u dekat kan... hehehe..
  • READ MORE & Cerita Belum Abis Lagi Laa!
disebabkan ai suke tulis entri panjang berjela sambil disertakan gambau-gambau yang berkaitan, maka dengan itu, ai mengambil pendekatan baru dengan meletakkan link untuk pembacaan seterusnya di post-post ai.. ai tak nak la tengok belog ai ni macam seghabut jek... 

~ sila rujuk arrow.. hehehe ~

actually, function read more ngan cerita belum abis lagi laa tu sama jek iaitu  untuk readers aku bace full stori untuk that entri yang aku tulis.. klo ade kedua-dua benda alah tu, maknanye korang kene klik kat situ to read the rest of the entry.. ade faham?? hehehe. jadi, kat ai punye home, xde la mempunyai beribu-ribu patah perkataan untuk tatapan  korang.. so, klik je that link for the rest of my life... eh eh.. silap, for the rest of the stories...

rasenye, tu je la kot bebelan ai untuk hari ni.. terima kasih kerana sudi membaca...

:: BEBELAN TAMAT ::

Wednesday, January 5, 2011

:: BILA RINDU... ::

VIDEO KHAS UNTUK SI DIA...


RUFFEGDE - BILA RINDU 
Dikeheningan malam, 
Termenung ku berseorang 
Tak lena mata dipejam 
Terdengar suara terngiang 
Suara merdu yg disayang 
Bagai kau didepan mata 
Ku capai tapi tak kena 
Sukarnya memendam rasa 
Ingin ku luahkan kata


Korus:
Bila rindu, 
Terkenang mu sayang, terasa sayu, 
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam, 
Jauh terbang diri ku melayang, 
Aku rindu, 
Sentuhan mu, ku rasa sayu, 
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini, 
Bawa ku dalam pelangi, 
Melepasi batas diri ini.


Jauh angan ku lena 
Kurasa kita bersama 
Kau bawa daku kesana 
Ke alam kisah yang lama 
Kenangan didalam jiwa 
Bila terjaga semula 
Disisiku kau tiada 
Sukarnya ku pendam rasa 
Inginku luahkan semua


*ulang Korus

Sesungguhnya kita mestilah 
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati 
Ikhlas kasih 
Sabar insyAllah kita akan 
Bertemu semula


Aura yang memecah semesta 
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian 
Kesepian menyelubungi hari-hariku 
Disajikan dalam doa-doa rindu 
Yang menanti kau datang dan pergi 
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku 
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran 
Disisi cuping di setiap corong 
Lorong yang lohong 
Benar ku tak bohong 
Bila hati menyanyi


*ulang Korus



sedikit nota kaki:
  • penulis sedang dilanda penyakit "derita merindu"
  • entri ni mungkin akan meloyakan dan menggelikan bagi sesetengah pihak..
  • Perhubungan Jarak Jauh (PJJ) amat memeritkan bagi insan-insan seperti aku... [JOHOR vs BANGI~]
soalan: ape yang akan korang lakukan bagi menguranglan simptom-simptom penyakit "derita merindu" ni??? share cket ngan aku...

:: NOKHTAH::

Tuesday, January 4, 2011

LADIES COACH ONLY...

~ so ladies.... =) ~ 
[p/s:image from google]

ni nak stori sket perjalanan aku nak gi seremban by komuter.. alkisah, aku menuju ke seremban sebab nak balik melaka..sesampainye komuter depan bijik mata aku pada tarikh 28 disember 2010 yang lepas, aku memilih untuk masuk tru ladies coach yang disediakan khas untuk kaum hawa.. means ladies la 2.. even aku ni tak brape sangat nak ladies [kot...] bak kater ade 1 tajuk lagu tu, I'M NOT A GIRL, NOT YET A WOMEN la...

memandangkan aku menunggu pada hari biasa [selasa] lebih kurang pukul 12 lebih la ghasenye, jadik, orang pon tak brape ghamai nau.. dengan yakin aku masuk la koc wanita [dalam bahasa melayu la plak..]

~ pintu tren pon tertutup... nebes la plak...~

aku rasa aku tak tersalah masuk gerabak.. sebab dah terang-terangan kat pintu tren tu gambaq orang pompuan. and kaler pink yang sinonim ngan pompuan. [oppss i setia ngan OREN ye..]. so, aku tengok, banyak lagi seat kosong. maknanye, takde la nak tercabut kaki ai ni berdiri dari stesyen UKM-Seremban nanti..

aku pon duduk la kat seat yang kosong... skali lagi aku kompom yang aku ni tak salah gerabak coz bukti seperti gambar di bawah:

~ dah betul la 2... coach for ladies only... ~

tapi.. bile aku pandang ke kanan seat berdepan ngan aku ade plak makhluk tuhan ni...