CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 30, 2010

LAMANYA XUPDATE BLOG YG DH BERSAWANG...

maaf banyak2 coz aku tak menyempat nk mengupdate blog.. aku sendiri tak tau nape aku tak update blog..tak de idea nak menulis kot. or maybe takde bende yang menarik berlaku kat atas aku ni agaknye.. hmmm.. kebizian menghalang aku kot. tapi facebook leh plak aku update. ahhh lantak la.

pada 20 mac, ade tournament [tol ke ejaan aku??] bowling, anjuran kursus ape tah under fakulti aku la..student 2 kene ajurkan pertandingan2 sukan la.. mangsa keadaan adelah semua program under fakulti.. last minit pny planning, aku kene tarik masuk utk wakil program pend. khas. sian plak kak ooi nk cari org. bygkan, malam sblum hari kejadian kene tarik msuk team.. gile! so, dsebabkan oleh takut ksunyian, aku plak menarik my bff, muny join. kitorg ni nk katekan kaki bowling xde la jugak.suke2 je join. masa 1st year dlu ade gak aku join tournament bowling mcm ni wakil program.. 2 yg mmg nk sgt join this time..

wakil pend.khas just wat 2 team je utk bowling. 1 team 3 org. team aku dianggotai oleh aku [wakil taun 3], kak joyce [wakil taun 4], n xiao jiang [wakil taun 2]. 1 lg team adelah muny, silas n kak ooi masing2 wakil taun 3..hehe. memegang misi yg dicipta oleh kak ooi " cuci longkang" kitorg enjoy je men bwling. xkira la menang ke kalah, mmg kitorg bagi chance kat grup lain utk menang..asalkan misi kitorg tercapai sudah! hahaha..

so, this is da pict masa tournament bowling yg berlangsung kat pusat bowling alamanda, putrajaya. check it out!!

pas abis je maen bowling, smpat dok merayap2 dlm alamanda 2..aku ngn muny sempat dok klik2 gambo kat tempat ape tah yg ade ade pokok2 buluh... aku xprasan pon kwujudan kwsan pokok buluh 2 kat alamanda..cz b4 this, klo dtg alamanda pon, waktu mlm2.. btw, nice shot kat sana. dh la baju ijau, muny 2 klo diri sebelah pokok buluh, xleh beza mn buluh, mn muny.. haha. gurau je ek muny..

even kitorg xmenang dlm men bowling 2, tp enjoy sgt. 1st tyme maen bowling ngn silas, kak oii, kak joyce n xiao jiang.. diorg kate 1st tyme maen bowling, tp tgk mcm dh penah maen je.. ape2 pon, aku puas ati men bowling 2!! dua dari 3 game yg kitorg maen, aku la lead dalam team pend khas!!! yessszza!!
peringatan wat kak ooi, kak joyce, silas, xiao jiang, jennifer n moony, klo men bowling 2, ingat2 la kat aku k..leh tag team lg.huahuahua

Friday, March 19, 2010

CERITA MAJLIS MAKAN MALAM KDO 2010...

lepas cerita HTPK, aku smbung plak ngn citer mjlis mkn malam kdo. kdo stand 4 kolej dato onn kepada sesape yg xtau la..hehe. mcm aku citer gak dlm entri yg lepas, kdo pny tema dinner taun ni adelah "COLOURS OF BOLLYWOOD" ye.. myb sbb aku pny ydp kolej adelah bketurunan indian kot, sbb 2 la dia pny tema ala2 guling2 gitew... dinner taun ni berlaku pd tanggal isnin 08 mac 2010 bertempat kat DECTAR [dewan canselor tun abdul razak, ukm].. b4 this, aku dok tempah meja ngn fieza, rumet aku n the geng.. dsebabkan aku kekurangan member kolej, so, aku join je la grup fizah. nombor meja kitorg adelah 17 ye..tp xbertuah pon..hahaha..

citer cket sal tema dinner...gile meroyan aku nk cari baju ikot tema nih. klo fizah senang je, diorg kai jubah like2. then, even aku ni xde la popular sgt kat kolej ni, tp that night nk jugak glem kan. ye r, senior taun 3 katekan.. berbaki setahun lg kat ukm [taun dpn tah dpt stay kolej ke x......] nk jugak rasa dinner yg bergemerlapan gitew. ye r, masa 1st year dlu, bodo2 je gi dinner, aku ingt lg ms 1st year, tema dia adelah: korporat-merah, hitam, putih. masa 2 aku just pkai slack putih, baju kemeja belang2 itam merah n tdung itam kot aku pkai.. mmg "suci" lg time 2.. msuk 2nd year, tema dinner adelah ape ek aku lupe r, tp mcm tradisional ke ape like2 dlm era 60-90an.. aku suh mak jait baju kota bharu bgai.. n this year, ngn tema bollywood, aku stuck! nk beli baju, try2 tny mmber, rmai kate mahal baju2 punjab ni even kat jalan TAR skali pon.. so, bile balik mlaka, aku pnh gak try survey bju 2 kat jalan bunga raya, ade paling murah pon dlm rm 59.++. bile pikir2 balik, mcm mmbazir je aku nk beli baju2 mcm 2.. ye la, korg nk aku pkai ke mana ngn baju 2??? praktikum nnti ke??? sedangkan bju kurung pon just hari2 terpilih je aku dok cun ngn baju kurung, ni kan plak baju like that kan...

mmg stuck gile r sal baju this year. sbulan awal bile pat tau sal tema dinner, aku dok usha si samini, coursemate aku.. bajet nk pinjam baju dia. tp mslhnye, dia 2 jauh2 berbeza berat bdan ngn aku ni ha yg comey katenye... samini 2 kurus sket drpd aku [sket ke???? tetttt]. then dia kate ok..lega la jugak, tp agak risau sal saiz baju 2. tp samini ckp dia pny baju 2 bile dia pkai, baju 2 bsr sket dr bdn dia. n aku twakal je la.. sminggu b4 dinner, aku rujuk balik kat samini sal nk pnjam baju.. tp mslhnye, dia xpat nk bg aku bju 2 awal cz dia nk balik kg ujung mggu 2 utk amik baju 2 sedangkan dinner aku pd hr isnn. dia ckp dia akn bg pd hr isnn 2 jugak cz ktorg ade klas sama. hmmm berserah je la dik ooi sal baju 2. pas dpt baju samini, balik bilik terus try baju. aku wat persiapan ngn pinjam 2 psg baju smini. cz mn la tau kan 1 bju xmuat ke kan.. n btul tekaan aku. nsib bek pnjm 2 lai, klo xaku nk kai ape mlm kjadian 2... aku just try baju jek tp sluar xtry cz dgn harapan leh pkai jugak la. bile dok lepak kat bilik kak yah cz nk try usha tudung utk suaikan ngn baju, kak yah suh aku try kai full set of tht baju. malangnye, suar 2 plak slek... cz kaki sluar 2 jnis ikut kaki n kecik.. gelabah sat aku.. trus call sha tnya ade legging ke x.. nsib bek kak yah n kak da suh try, klo xmmpuih aku...

alhmdulillah, nsib bek sha ade legging... so, pinjam legging sha la. citer sal sha, aku tempah sha utk dok mekapkan aku utk dinner 2. 1st tyme sha mekapkan aku. b4 this pny dinner, dia pnh mekapkan EX-rumet aku last unluck year, si pompuan cit 2.. [sape 2?? aku ilang ingatan sal x-rumet aku??? perlu ke aku ingt kat dia???]. so, upah sha utk mekap aku. sha dtg kolej aku n stat mekap aku dlm kol 6.45ptg. aku ingtkan mcm awal sgt de dia dtg nk mekap, tp upenye mmg take time.. sha abis mekap aku dlm kol 7.45 lbih kurg.. nsib bek tyme 2 aku "cuti bulanan" kan.. hahaha. so, nk tau ape perubahan yg sha wat kat muka aku ni??? jeng..jeng..jeng... [anda semua dkehendaki untuk menarik nafas pnjng2 n dalam2 n jgn lupe hembus ye....n kene la korg terima hakikat bahawa ini adelah the real adie nadiah after the transformation!]


korg jgn terkejut plak nape aku kai tdung mcm 2 k.. 2 cz tdung express.. cz sha nk amik gmbr tranformasi 2.. huhuhu.. ade mmber yg komen dlm fb aku sal gmbr ni katenye dh mcm "tok ti" plak cz aku kai slendang like tht.. aku rs tok ti yg mcm aku kot.. hahhaha [berperasan plak aku! cis..] so thnx kat sha cz grooming aku smpai jdik mcm 2.. mana xnye, abis muka aku ditonyoh2, ditiup2, disental2 dan berbagai aksi sha ngn brg2 mekap dia 2..hehehe. btw, gud job sha!! so, ni la wajah2 aku pas aku tukar baju..hehe..


baju yg aku pkai ni adelah mcm baju punjab paras lutut. sluar original dia kaler krim and ade manik2 kat ujung kaki sluar 2 tp memandangkan aku xleh nk pkai sluar 2 cz kecik sgt [sluar 2 yg kecik ke kaki aku yg besar sket dr sluar?????], so aku tukau ngn legging sha. tdung ikut ckp kak yah n kak da, iaitu msuk dlm baju cz klo kai silang or wat ever, manik2 kat leher baju 2 akan tertutup. tol gak ckp diorg. n lg 1, memandangkan lengan baju 2 pendek, aku pkai hand sock.. klu nk kai inner, rsnye xleh kot cz baju 2 pn dh muat2 je ngn aku.. then xlupe gak ngn selendang krim yg tlh tersiap sedian ngn baju 2..so, nk tau mcm ne rupe aku on that night??? jeng3!!


aku sendiri telah mencacatkan "keindahan" aku pd mlm 2.. ye la, yg wat slek kat aku adelah spectacle oren aku 2... cz aku ni lom penah wat 'hari ini dlm sejarah' ngn pkai lens lg.. so terpaksa la aku kai spek oren yg sntiasa mnemani aku pd mlm kejadian.. so, wat ever la. xkan la aku xkai spek plak. kang tah sape2 yg aku teraba.. [opppssss...]. lg 1, mlm 2 aku kekurangan aksesori cz aku mmg xbersedia ngn dinner utk taun ni, just capai ape yg ade jek. dh la kai kasut yg biasa aku bwk g klas [biasa ke???] n beg kecik polka dot coklet aku 2.. lantak r..xde org yg nk usha aku pon.. hahaha

kitorg turun ke dectar agak lmbt plak dsebabkan oleh mslh teknikal org pompuan yg sibuk nk cantikkan diri mlm 2.. tp nsib bek mjlis lom mula lg. hahaha..ape mkn ek mlm 2..hmm bg aku mcm sama jek taun lepas n 2 taun lepas. siyesly, lauk sama beb!! haprak tol la.. cuma bezanya just nasik tukar dr nsik putih ke nsik briani [kot..], ade tmbahan papadom, "pencuci mulut" yg like2 n dh aku xnk komen lg.. sal souvenirs plak mmg lg aku xnk komen... diam2 suday.. so, below is the picture of my frends n me on that night!

pas abis je dinner, fizah n the gang nk berposing untuk last dinner diorg kat kolej cz sem ni adelah sem last bag diorg. pas ni aku tinggal sorg2 la kat kdo.. [klo dpt stay kat kdo la..] aku pon dok menumpang sekaki dlm memori kad kamera diorg.. citer sal kamera, fon aku wat hal plak mlm 2 ngn masalah xkuar flash ler plak.. bengang aku.. baru nk pnuhkan 2G memori fon [ayat poyos giler!] so, this is the open field photos!

so, 2 la citernye pd mlm kejadian.. papepon, pada rumet aku tersayang, fizah, setahun kite kongsi bilik yg sama, toilet yg sama, kengkadang makan pon sharing is caring, i love u lar!! thnx 4 the sweet memory with u!!! [harap2 kau xnyesal la dpt rumet mcm aku ni..hahaha..]

Tuesday, March 16, 2010

CERITA HTPK 2010...

Seperti yg tlh aku gembar-gemburkan dalam blog dan fb aku sal HTPK (hari terbuka pendidikan khas) 2010...so, this is the story..maaf kalu aku lmbt update sal bnda ni..byk sgt bende yg nk kene aku buat. ni ade sket masa, n aku dah edit2 sket gambar sal event ni siap2, then ni baru berkesempatan nak update entri sal HTPK.

HTPK 2010 adalah salah 1 asgnment yg perlu kitorg wat dlm subjek pentabdiran dan pengurusan pendidikan khas.. mcm2 hal kene wat b4 hari kejadian. tiap2 minggu ade jek miting kene wat. aku telah dberi tanggungjawab sebagai pembantu kpada am dlm sekretariat tugas2 khas (TTK). b4 this, ajk kitorg adelah sha, muny n mieha, tp dsebabkan oleh kkurangan ajk dlm sekretariat2 laen, muny n mieha ditarik ke sekretariat publisiti dan teknikan dan sekretariat pengangkutan & keselamatan.. tinggallah kitorg bertiga menguruskan keje2 ttk. sekretariat ttk pulak dtugaskan utk mencipta dan menghasilkan tshirt ajk bagi HTPK, buat banner, bunting n backdrop, menyediakan tag name utk semua ajk dan sukarelawan dan kerja last minit yg dberikan adalah cari tshirt bg peserta pulak...

b4 aku lupe, HTPK ni berlangsung pada tanggal 03 mac 2010 bertempat di Kompleks PKNS Bangi. nk tau mcm ne rupenye tshirt yg telah kami design n pakai pd hari kjadian?? hmm just look down there...n tag name utk urusetia..



promot la skey hasil usaha team ttk kan..hehehe. btw, maaf xdpt nk show ktorg pny banner, bunting n backdrop cz xde soft copy kat aku..hehe...macam2 acara diadakan pd hri tersebut. peserta adalah terdiri daripada pelajar2 dari SK. Kompleks KLIA dan SMK Kompleks KLIA. HTPK ni adelah bertujuan bg mendekatkan masyarakat setempat dengan program pendidikan khas.. berikut merupakan persiapan yg telah dilakukan oleh kami2 yg terlibat.


aktiviti pertama yg diadakan adalah dimulai dengan acara senam aerobik yg dikendalikan oleh kamaliah. .. this is the photo of that event..xtvt ni berlangsung dari jam 9.00 pg hingga 9.30 pg.


selepas habis acara senam aerobik, semua pelajar dibawa ke kawasan letak kereta berhadapan dengan komplek pkns untuk acara sukaneka pula. acara tersebut berlangsung sehingga jam 10.30 pg..


antara sukaneka yg diadakan adalah keretapi ping pong, belonku sayang dan berbagai lagi.. hepi jek aku tgk bdk2 ni maen sukaneka...lepas abis sukaneka, peserta dberi makan n minum pagi. masa 2 la kitorg amik kesempatan nk berposing dpn kamera..huhuhu


selain acara yang melibatkan peserta yg terdiri daripada pelajar-pelajar pendidikan khas bermasalah pembelajaran, plbgai pameran turut disediakn. antaranya adalah booth pendidikan khas dibawah seliaan cha, zai n company...aku pon turut dtugaskan utk menjaga booth pameran pendidikan khas.selain daripada booth pend.khas, ade gak pameran dari agensi2 laen spt National Autism Society Of Malaysia (NASOM), Jabatan Kebajikan Masyarakat Daerah Hulu Langat (JKM), Malaysian Federation Of Deaf (MFD), Kuala Lumpur Society Of Deaf (KLSD) dan Pusat Khidmat Prostar Daerah Sabak Bernam (PROSTAR). disamping 2 jugak ade jualan-jualan turut berlangsung disekitar lobi PKNS.

HTPK dismbung semula dengan acara pakaian beragam. aku adelah salah sorg dripada mengiring peserta dalam pakaian beragam. korg jgn slah aggap plak yg aku ni turut mmperagakan pakaian..ohhh nooo... aku just iring pelajar je. peserta dibawah seliaan aku adelah hensem boy mirip2 hero korea, abdul rahman nama dia..mmg hensen sey. dh la pkai pkaian ala2 tuxedo gitew... ni ade lah photo of that tyme...



actually, slepas acara pakaian beragam, ade program I-Talk dimana ia membincangkan mengenai haluan OKU yg telah dsampaiakn oleh En. Aqlam klo xsila aku daripada MFD kot. tp aku xde gambar2 mngenai I-Talk ni cz buzy ngan kije lain xsilap aku. selepas i-talk, pihak sekretariat program telah merancang acara bacaan al-fatihah.. bacaan alfatihah ini dibuat oleh pelajar2 sekolah yg terlibat. turut dijemput adalah seorg ustz yg merupakan student UKM klo xsilap aku mmbantu untuk memperbetulkan bacaan yang dibaca oleh para pelajar tersebut. pelajar di bahagikan kepada 3 kumpulan.


selepas tamat bacaan al-fatihah, kami turut mengundang Fitri U.N.I.C untuk mendendangkan [ dendang??] bberapa lagu nasyid bagi memeriahkan lagi majlis HTPK kami..


sesudah tamat bacaan al-fatihah n persembahan daripada Fitri, pelajar dibawa ke bilik cempaka untuk bersantap makan tengah hari... n skali lagi aku mengambil kesempatan utk berpose dpn kamera..huhuhuhu..



then, masa yg ditunggu2 pon tibe...majlis perasmian penutup yg dirasmikan sendiri oleh kontroler PKNS.sape nama dia, aku pon lupe..hehehehe. tp pada masa yg sama gak, wakil daripada dekan fakulti pendidikan, UKM, Dr. S pon turut serta even hari tersebut merupakan hari buzy bg fakulti.. penyelaras program pendidikan khas, f.pend, ukm, Dr.M pon turun gak program kitorg.




gimik perasmian diserahkan kepada silas sebagai pengantin lelaki dengan menyerahkan gunting kpd kontroler pkns...tp bab gimik perasmian aku xdpt nk hayati cz aku kene berada dbelakang pentas utk persediaan persembahan pertunjukan pkaian beragam sekali lg...

perasmian penutup dimeriahkan lagi dengan persembahan Amylea af3..yup yg nyayi lagu aku sindarela 2.. huhuhu..thumbs up utk sekretariat program lacz berjya menghidupkan aktivit2 program HTPK ..huhuhuhu..



berikut adelah saat-saat akhir kitorg kat HTPK 2010..lets full da camera's memory!!!





that's all for HTPK 2010... ape2 pon aku enjoy wat program ni ngn coursemate yg mcm2 ragam. tp with happy ending..yeah!!!!



p/s: moral of da story:
  • susah n penat nk handle program upenye!! [sigh!]
  • aku xsuke wat marketing!!!
  • besh pat blajar sesuatu yg baru...
  • team TTK yg sempoi!!! suke nau.......[bahasa melaka " nau" tp johor "noooooo"... diilhamkan oleh am..huhuhu]
  • keeseokan harinye, kene wat presentation utk subjek klinikal ngan dr.H yg xbagi "cuti"!! btw, its all going smootly!
  • last but not least, cintaku tertinggal di PKNS...[tetttttttttt!]

Monday, March 8, 2010

MAJLIS MAKAN MALAM TAHUNAN KOLEJ DATO' ONN, UKM SESI 09/10...

just short entry bout this n3...malam ni, 8 mac 2010..kolej aku akan mengadakan majlis makan malam..as usual la..tp tema tahun ni yg wat aku kalut sket..mn xnye tema ey "COLOURS OF BOLLYWOOD"!! mati aku mn nak cekau [bhs melaka! hik3!] baju ala2 bollywood!.. mcm aku ckp td..this is just short en3... further story aku akn bg pd next en3 la...ye r..en3 sal hari terbuka pend khas pn aku xciter lg...so, ape g??? tungguuuuuu.....

(^_*)v pEAcE bebEH!!! {mOod CAmpOR2!}