CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 29, 2009

DO YOU WANNA GO OUT WITH ME??? SOB3!! :(

trus ye aku upload post sal bnda ni...baru sat td aku dgr fly.fm...slot skrg ala2 pilihan lagu la *baru blaja dengar2 flyfm*..ade sorg pemanggil pompuan ni kol dj *aku lom knl sape dj dia* citer sal kekasih gelapku!! sape?? lagi mau tny..faizal tahir ler!! citer yg bkal aku cite ni actually berlaku dlm bahasa inggeris n aku tlng transelatekn bg pihak korg ek...

dj 2 tny kat pompuan 2, farah *bukan nama sebenar*, kalo dberi peluang utk date, ngn sape dia nk date...dia ckp FAIZAL TAHIR!! dia ckp dia 2 pminat faizal tahir mcm aku gak..dia citer bile dia tgk tv or dgr lagu faizal tahir dia akn mnjerit2 *ala2 histeria kot* n kwn2 dia akn gelakkan dia sal bnda 2...eh2, mcm sama ngn aku jek perangai ey...huhuhu..tp myb dia ni lucky cket ler.

nape aku ckp pmpuan ni lucky cket?? cz dj 2 gtau yg diorg 2 akn kol faizal tahir pas lagu yg si farah ni mintak-mahakarya cinta...so, pas lagu 2 abis, dj 2 pn kol la faizal tahir...dj 2 bgtau faizal tahir yg ade sorg 2 nk kua date ngn dia. tmbah plak dj 2 gtau yg org nk date ngn dia 2 mmg minat giler la kat faizal tahir n ngaku yg FT *pnjang sgt nk taip Faizal Tahir* ni is better than michael Jackson!!...FT pn ngn rendah dirinye ckp sape la yg nk date ngn dia...dh ade ank 3 la bgai..lg 1 dia pny muzik still lom bleh kalahkan MJ lg..si FT ni ingtkan dj2 ni saje nk main2kan dia *ingtkan pnggilan hangit kot*..so, biler dj 2 suh si farah *pmpuan td* ckp ngn FT, si FT ni ingtkan dj 2 pny suara!!

bile si farah 2 ckp, baru r FT caye..ms b4 dj ni suh farah ckp ngn FT, dj 2 gtau FT yg org 2 nk date ngn FT dlm bbrapa minit...tp FT ckp, ckup ke bbrapa mnit 2??? warghhhhh!!!..klo leh nk sejam ye...demand plak FT nih...dj 2 pn tny la kat farah...farah 2 pn ape lg, gile meroyan r dia nk jumpe kekasih gelap aku 2!!! tarikh dan tmpt akn dirancang oleh phk flyfm...just farah 2 tggu jek kol dr dj2 tersebut nnt......

waaaa!!!! klo la aku dpt jumpe FT mcm 2...indahnye dunia *cewah..* yg aku xleh tahan 2, bile FT ckp ngn farah "do u wanna go out with me????".... pas 2 dia siap gelak cz sepatutnye si farah 2 yg ajk dia date!! hepinye la empunya diri bile FT sndiri ajak date...bile lak FT nk ajk aku date ni...beshnye klo aku dpt jumpe dia....date ngn dia....waaaa!!! *meroyan sebentar!!*


p/s: Faizal Tahir, would you gonna date with me????? *wink3*

Tuesday, October 27, 2009

SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN... 1 DARIPADA 6 PAPER DH LEPAS...


rsnye, masih xterlambat kalu aku nk wish gud luck utk sume kengkwan aku terutama skali pd batch pendidikan khas tahun 3 n sume yg bergelar student xkira la kat ukm ke, uitm ke *nk jugak sebut* atau kat mn2 ler...

semalam bermulalah exam di seluruh UKM...tp aku pny exam stat hr ni (27 okt)..1st paper aku xlaen xbukan, pendidikan jasmani suaian...aku xtau nk expect ape kat pper ni cz xde past year pper yg dpt mmbantu...senior2 ckp soklan dia ssh n kn tny bdk2 piau sukres (sukan & rekreasi). kitorg amik soklan bdk2 sukres utk djadikan cth..tgh mlm aku dok bersoal siasat ngn senior aku, si abg faizal ttg term2 sains sukan..tp hampeh, ckit pn xmmbantu lngsung..mcm2 alasan dia bg kat aku..aku tny sal slow twitch n fast twitch (fiber sendi) dia ckp buku anatomi tertinggal ler, pas 2 ade ke dia bgtau yg bnda 2 sbnrnye kat permainan softball...mcm2 aku tny ade jek dia bg alasan...xblajau la bgai...hmmm myb aku tny dia xkn masa kot cz dia tgh buzy ngn tesis dia 2...

pg yg dinanti2 pn tibe..biasalah, klo exam je mst ade jek benda jadik..slalunye dok g toilet la, skit perut la bgau,... tp this tyme pny meragam laen mcm beb.. tekak aku mcm loya2 n mual2..g toilet try nk muntah, tp xkua pape pon...cis...mencabar sungguh.. nsib baek la aku dok bilik yg toiletnye dlm bilik..klo dlu ms dok asrama, nk kn naik tgga trun tgga kalu nk pi toilet...skrg dok pangsarama...sedap sket..

exam stat kol 8.30 bertempat kat Dewan DECTAR (dewan canseleri tun abd razak) selama 1 jam setengah. soklan kitorg ni objektif. 50 soklan. bile leh bukak buku soklan, aku dh telan air liur dah..bkn ape, tgk pilihan jwpn ey smpai E!! means ade 5 pilihan jwpn A,B,C,D & E!! hmpeh tol taib andak ni la... soklan plak byk term2 sains sukan yg ktorg xtau pe benda pn..ade soklan yg aku sndri xtau jwpn ey.. dh la 5 pilihan jwpn...chances utk jwb yg btul just 20% jek!!! 80% lg adelah jwpn slh bg stiap soalan.. dh la 1 soklan tu 1 markah cz 50 soklan ngn pemberatan 50%!!!

ade soklan sal dia tny sape yg gtau falsafah pendidikan jasmani 2, ramai yg ikut sedap mulut berbunyi jek..agak2 nama dia sdap je n penah ddegar, 2 la jwpn dia..huhuh..ade lg 1 soklan yg kau msih pening g adelah "permainan bola sepak & golf adlh ssuai utk pljr..." pilihan jwpn yg dia bg adelah pskit jntung conginitial *btul ke aku eja ni?*, mslh kefungsian anggota tgn, anemia, asma & sawan... klo korg jwp ape?? sume mcm xkena jek...tp xtau la mmg ade jwpn dia kat situ n aku jek yg xtau,...

bile aku tgk jam kat dpn dwn 2 dh kol 9.40, aku deal ngn cidiq yg kbetulan dok sebelah aku utk blah dr dewan 2..cz 15mnt b4 ms tamat (kol 10) dh xleh kua...bile aku bgun n cidiq, upenye faizal, haida n hidayah pn folow gak...dh xtahan aku dok lelama kat dlm 2. dh la sejuk..as usual, xde sape leh lwn silas, samini n yan ting termasuk amy yg kua lg awal dr kitorg & hmpir stiap exam diorg kua awal... tp jgn tkejut yg result diorg2 yg kua awal ni gmpak gak!! aku ni kua awl tp result, haprak!! heheheh

pape pon, aku dh wat sehabis baek..ni tgh pulun utk subjek kepelbagaian pelajar & perbezaan pengajaran hr khamis ni...just ade gap sehari jek...dh la byk bnda yg xcover g...dugaan2......

Friday, October 23, 2009

MY GEMPAK STARZ COLLECTIONS...

biau la ape org nk ckp ngn hobi aku ni..walaupon nmpak mcm mmbazir cz dok beli komik2 yg xde kn mngena ngn masa depan aku, tp ade aku kesah????? hehehe..aku ingt lagi aku stat kumpul komik2 ni ms aku mula msuk ukm...sbb, aku beli komik2 2 masa aku on the way balik ukm atau mlaka...kira dok ilang busan masa dok dlm bas transnasional 2....klo xsilap aku antara buku2 awal aku adelah "kesayuan seorang gadis", "aku & kediamanku" n "alia elyana"..

buku2 yg aku ade 2 kbanyakkannye aku yg beli sndiri...n ade gak org yg bagi mcm "si dia" yg penah bag aku bberapa buah komik...n yg pling istimewa dia bg aku komik yg btjuk "orange kiss"....weeeee sonotnye...its just a tittle k..xde mksud laen...ye r, korg sume tau kan yg aku ni gile oren...... ade 1 buku klo xsilap aku, adik angkat aku, nabila, ade bg..tp tjuk dia aku xbape nk prasan plak....

kat stiap buku 2, aku akn tulis sape yg beli, trikh beli n bilangan bape dlm koleksi aku.... n dgn plastik buku 2 skali aku xbuang trmasuk harga buku 2 klo ade....aku akn tulis 2 sume kat bhgian ats n bwh buku 2....skrg, koleksi buku aku 2 xde la byk sgt...hmpir 50 jek...klo xsilap, bilangan sebenarnye myb dlm 43 kot....


mcm2 suare2 hlus yg dtg menyembur kat telinga aku ni ckp sal hobi aku..ade kate "buat ape ko bace komik...", "membazir jek..", "nnti klo ko ade ank, ko ckp kat ank ko-ha, ni le buku mak suke bace...."...hmpeh jek msing2....xpe2..cobaannnn.

skrg ni kn dok pk *bkn skrg ler, tp bile2 free*, mcmne nk uruskan bilangan buku aku yg smkin byk memandangkan ruang rumah aku yg smkin smpit..hmmm tgk la.mcm ne t. mn tau t bile dh byk, aku leh bkk muzium komik gempak starz ke..hik3...so, klo korg2 yg terasa nk menambahkan koleksi gempak starz aku, leh la bbuat demikian..aku terima dgn suke atinye...kpd boys2 kat luar 2, klo korg nk amik ati aku, belikan ler komik2 mcm 2, then bg kat aku...wakakka..tp jgn tsilap lngkah..pstikan komik2 2 msih blom ade dlm koleksi aku lg k...hua3!!

Thursday, October 22, 2009

OUTING WITH MY FAMILY - PAPADOM...

balik cuti sebentar ms study week hr 2, aku mnfaatkan masa yang ade utk family aku...aku pn xtau nape aku rindu benau ngn family aku exspecially kat mak n abah...ngn adam, jgn ckp la... aku balik umah pd jumaat malam 16 okt.09 pas abis klas gnti pengukuran..sptutnye aku balik pd keesokkan hrinye, tp dsebabkan oleh kak jah (classmate aku) ajak teman dia balik mlaka cz dia xbrani drive kreta mlm2 dr ukm ke mlaka. dh jimat wit tiket aku...nsib baek aku blom beli tket nk balik mlaka g....bkn aku sorg jek yg balik, tp angah pn balik jugak....dia btolak dr tmpt dia ptg 2, tp smpai mlaka hmpir sama ngn aku smpai mlaka yg btolak kol 10 mlm...mcm ne 2?? cz kereta yg dia bwk 2 *kereta pnjam....* xleh bwk laju...only 80km/h...bygkan dia btolak ptg, n aku yg btolak pas abis klas mlm aku, tp smpai mlaka pd waktu yg hmpir sma...klakau la kau, ngah....

kak jah tumpangkan aku smpai air molek je.cz umah dia kat sane...mak n abah amik angah kat umbai dlu, then trus amik aku kat air molek...akhirnye smpai jgk aku kat umah....bile balik umah, wjibla ade cite2 yg di-share ngn fmily...angah gtau yg citer papadom best gile..so, msing2 plan nk pi tgk wyg pd mlm esok (sbtu)...adam plak, xbape nk heran ngn citer papadom 2, ye la dak baru 5 taun, tp dia excited nk ajak sume org pi maen bowling. mcm ne citer dia nk maen bowling 2 timbul??? cz dia dgr aku citer sal aku men bowling sbg bdk mslh pnglihatan... dia sibuk2 nk men bowling plak....

hr sabtu, kitorg sume cr barang2 utk mskan yg dh lama mak xmasak...NASI DAGANG!!! mak mmg pakar wat nasi dagang...aku rasa last dia msk nasi dgang ms aku kecik2 dlu...ms 2 klo xsilap aku ms kitorg dduk kat kuching..kat sana sng dpt beras nsi dagang 2...bile dh dok mlaka, dh ssh nk jumpa...beras nasi dagang yg ni pon kirim kat cousin aku yg keje sbg polis kat gua musang...dia balik raya hr 2 bwk skali...so, ape lg..suh r mak masak nasi dagang...besh wooooo!! dh lama xmakang!!

bukan hny nsi dgang je yg special pd hr 2, tp planning kitorg nk pi tgk papadom pn jadik gak!! mak n abah pn ikot!! ktorg pi tgk wyg kat GSC Dataran Pahlawan. tiket kol 9.45 mlm..mlm 2 yg ado adelah mak, abah, angah, aku, nana n adam....dak adik menangis xdpt ikot cz dia kn "kuarantin dlm rumah"....bukan sbb dia djangkiti H1N1, tp sbg denda ats kesalahan yg dia lakukan kat umah 2...dasat beb fmily aku....



serba sedikit sal citer ni:


Judul Filem: Filem Papadom
Tagline: Sebuah kisah mengenai seorang bapa, seorang anak dan Papadom.
Genre: Drama / Komedi

Pengarah: Afdlin ShaukiPenerbit: Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Kos penerbitan: RM1.44 juta

Pelakon:

Afdlin Shauki (Saadom)

Noorkhiriah (Munira)

Liyana Jasmay (Miasara)

Vanidah Imran (Profesor Balqis)

Farid Kamil (Hisham)

Scha (Shasha)

Chelsia Ng (Yvonne)

Que Haidar (Mat)

Harun Salim Bachik (Hussin)

Pete Teo (Alan)

Adham Malek (Ali)

Tarikh tayangan: 8 Oktober 2009


sinopsis:

Filem Papadom mengisahkan seorang ayah yang bernama Saadom, yang dahulunya merupakan seorang Penjual Nasi Kandar yang enak. Papadom yang dibuat oleh Encik Saadom sangat sedap dan akhirnya berjaya dipasarkan hingga ke luar negara. Sejak itu keluarga Saadom hidup mewah. Dahulunya Saadom merupakan seorang suami dan seorang ayah yang sangat sibuk. Selepas kematian isteri beliau, Saadom mula berubah sikap. Setiap jam yang ada dalam sehari, dihabiskan Saadom untuk menemani anaknya, tidak kira semasa anaknya di sekolah, atau menghadiri parti di rumah rakan, atau semasa perkhemahan pengakap atau semasa latihan silat. Pendek kata, dari seorang ayah yang terlalu sibuk dengan kerjayanya, Saadom berubah menjadi seorang ayah yang terlalu mengambil berat dan mengongkong anaknya.Namun pengorbanan itu berbaloi apabila anak tunggal Saadom itu, iaitu Miasara berjaya mendapat 20A dalam SPM. Maisara melanjutkan pengajian di UiTM Shah Alam dalam bidang Seni Perfileman. Pada masa yang sama Miasara meminta ayahnya, iaitu Saadom supaya berjanji untuk tidak mengongkongnya lagi. Namun, Saadom mempunyai cara lain untuk melindungi dan menjaga anaknya. Saadom memohon jawatan sebagai tukang kebun kampus, dan pada masa yang sama dapat berkenalan dengan Profesor Balqis. Hubungan darah antara Saadom dengan Miasara langsung tidak diketahui oleh sesiapa.Filem Papadom bukanlah skrip yang mudah. Dilonjakkan lagi dengan ugutan Shasha yang mahu memerangkap Saadom dan Miasara, kerana dengki Shasha terhadap Miasara, menjadi kemuncak dalam filem ini. Namun, adakah Shasha berjaya memerangkap kedua-duanya? Di panggung, akan terlontar segala jawapan dan kesudahan.


ulasan aku pasal citer ni...citer ni mmg best...klakau giler...trutama skali bile watak mun muncul.. mmg dok gelak je la..tp bg aku ade ckit ketidakmasukakalan...1st, mia 2 dpt 20A..mmg xdnafikan yg student skrg mmg leh dpt 20A, tp yg xbape best 2, bile dia just leh dpt msuk IPTA tersebut jek...xkn la best student mcm dia cume leh dpt twrn kat IPTA 2 n course yg dia dpt 2..mcm xleh blah je...n 2nd, kwn dia 2 nama ey Yvvonne 2...dia kan non bumi, tp mcm ne leh tercampak kat IPTA yg sama ngn Mia 2??? sptutnye pngrah kn allert cket la psl 2..yg laen2 bout this story, mmg xde tndingannye...aku ra abg afdlin shauki kite ni bakal menggantikan arwah yasmin ahmad *alfatihah*...sume citer2 dia mmg menerapkan slogan PM kite iaitu 1Malaysia.... gud job bro!!!

bbalik pd citer td, klo korg nk tau, aku n fmily aku dok antara barisan kehadapan skali...3 n 4 seat dripada skrin...mak n abh aku dok seat lain...hehe..xnk kaco daun..n aku, nana, angah n adam dok seat barisan 3 tu...aku ingtkan ktorg la pling dpn, upenye ade lg org yg dok dpn drpd seat kitorg 2...mmg full house la org pi tgk citer 2..mmg dpt smbutan hngat la papadom ni!! mcm angah, kira ni kali ke 2 dia tgk cite nih...kua pnggung dlm kol 11 lbih....adam plak, mengamuk nk pi maen bowling!!! klakau sey mamat 2...mcm2 alasan kitorg bagi..mak ckp org yg bkk bowling 2 dh tido la bgai..tp ade ke dia suh mak aku pi kejutkan org yg jg bowling 2....ape daaaa... pas 2, klo korg nk tau, smpai umah jek adam trus tdo...pas 2 yg xleh tahan..dia mengigau sbut "bowling2!!". kecian plak ngn adik aku sorg ni...smpai mengigau2 dia nk maen bowling...nnti la ek adam...next sem, tey dpt wit PT, kite maen bowling k..ajk abg _ija_ skali k...

best...1st tyme spent time ngn fmily g tgk wyg mcm ni....kpd yg xdpt ikot, mcm adik aku yg kn "kuarantin" n k.lang yg ade kat sabak bernam 2, next tyme kt spent tyme together-gether k.. men bowling ngn adam ke k..hehhehe

SESI FOTOGRAFI PENDIDIKAN KHAS, TAHUN 3 2009/2010...

bile ade dgr psl sesi fotoshoot utk gmbar program, aku mmg btul2 semangat cz dr taun 1-2, aku xbkesempatan utk bergambau... aku ingt lg, ms 1st year dlu, mmg dh get ready nk pi amik, skali, sesei 2 mula lmbt n aku plak ade pmbentangan utk subjek U2, Pengurusan Emosi....aku plak yg emo cz xdpt nk bgambau...citer taun 2 plak xjdi amik gmbau bile xramai bdk2 klas aku yg ado..so, dsbbkan 2, taun 2 pend khas pecah rekod xde fotoshoot....so, bile taun 3 n dh diakhir2 zaman kat ukm ni, aku nekad, walau pape jdik pon, aku nk jugak menyelitkan diri kat dlm gambau 2...hehehhehe...

dkatekan turn ktorg kol 11.30pg, tp biasala, jnji melayu...lmbat jgk bru tibe turn ktorg...dh la tmpat mmg open, dpn btul2 laluan msuk f.pend 2, dgn matahari mencanak atas kepala, tp ku gigihkan juga...cewaaaahhh... b4 tggu tyme kitorg, smpat gak aku dok menyelit dlm kamera cik mumu....hehehe...maceh mumu...


gambau2 diatas adelah gambau2 yg diambil oleh org2 yg blom profesional, novis jak...hehe. gambau program yg di amik pn still xckup column lg cz msing2 ade hal msing2...yg ado plak xnk amik gmbau ngn plbagai alasan..heheheh. bukan aje gmbau yg formal, tp ade gak gmbau yg diamik sbg kandid spt di bawh....


PENDIDIKAN KHAS BATCH 2007/2011 IS DA BEST!!!

Wednesday, October 21, 2009

DARI PROFESION PERGURUAN KEPADA BIDANG LAKONAN???

msing2 excited biler dr.R kate leh wat vdeo sesi kaunseling..pd mulanya, rmai yg xstuju ngn idea ni, tp drpd byk2 kumpulan, hny 3 grup je *klo xcilap aku ler* yg wat sesi kaunseling scra live!!! yg laen sume wat vdeo..termasuk ler grup aku...grup ktorg dibintangi oleh aku, faizal, cidiq, muny n sha...

sinopsis sesi kaunseling yg akn kami paparkan adelah pasal sorg studen, Gayah, yg dok tdo kat dlm klas n xsiap keje skolah..cikgu ey plak, cikgu ujang bg ler nsihat kat gayah 2..tp xde kesan lgsung..so, mak bapak si gayah ni, en.ayob n pn. temah kn panggil utk sessi kaunseling tersebut... ni la antara watak2 yg kami2 mainkan:



siddiq sbg cikgu ujang

muny sbg gayah


faizal sbg en. ayob/ketua drjah/scriptwriter


sha sbg pn. temah/kameragurl


aku @ adie sbg moderator/pelajar/kameragurl

bkn sng upenye nk belakon nih..kami ni dh la msing2 lari bidang...mn xnye, si faizal 2 dr pnyayi di suruhnye jd pelakon, sha plak dr jurumekap artis *konon2nye* tetibe jd pn temah...huhuhuhu.tp mmg klaka la...

lokasi pengambaran diamik kat bilik tutorial fssk..props plak baju msing2, kamera digital si faizal, laptop aku, n yg pling pnting prop utk cikgu ujang adelah aku pny cermin mata aku yg berbingkai oren 2 ye...huhuhu...

so, hsilnye....korg enjoy je la vdeo kat bwh ye...mmg best...tergolek2 aku gelak bile dok wat imbasan kmbali pembikinan filem hot nih..wakakkaka

mungkin ade bnda yg kn btulkan cz ktorg ni tak expert dlm window movie maker ni..just tau yg bsic2 je..so, 2 je la hsilnye..yg pnting pengjaran n pmbelajaran dpt dsmpaikan..wah gitu..hahha..

LAMA XUPDATE BLOG..MAAF (SDH PERLU DGNTI DRPD "SOWY")

sperti yg trtera di tjuk post kali ni, aku dh lama xupdate blog aku...sjak dr balik raya dlu...busy sey!!! aku xtau la bile aku leh pndai manage waktu aku..bk n pe ni sume sal asgnment yg trtunggak!! so, dkesempatan ni aku nk cite pe bnda yg leh d citerkan kat cini..*yg mn aku ingt ler*...hehhehe

sblom msuk citer2 yg xbape nk besh, bek aku citer sal bnda yg besh dlu..ye x...1st skli sal smbutan birthday. bday sape????ade 3 bday yg aku nk citer kat cni..1st skali sal bday my mum.. bday mak aku yg ke 47 taun jatuh pd 22 sept hr 2...ms 2nd day raya..aku ngn nana plan pi beli kek utk mak....tp, mak mcm xsuke ngn ape yg kitorg buat.knp?? aku xleh citer kat cni very da private n confidential. tp aku ykin dlm ati mak, bukan sprti yg dsangka2...ni adelah serba sdkit pict ms wat bday mak 2...


2 psl bday mak..bberapa hr pas naik ukm pas cuti raya, kami merancang utk wat bday mokna plak..bday mokna klo xsilap aku 25hb sept..klo xsilap aku ler tp dsbbkan mokna pn tgh brsuka ria kat klantan 2, so, ktorg pn plan wat bday dia..alkisahnye, kami tlh bpakat ngn moksia (kmbau siam mokna yg xdpt dpisahkan)..plan ngn moksiah suh dia dtg fak p wktu mlm. ecing konon2nye dia kn join miting bdk2 RDK,cz on da sama time mmg ade miting 2. tp moksiah tlh tkr citer ngn kate buku ey ttinggal kat fak..gigih yer mereka2 ni gi f.pend pd mlm2 bute...stiap bday ade dselitkan tema ye kwn2..tema utk bday mokna kali ni adelah "mood raye" dmana kami2 dwjibkan pkai baju2 ala2 nk beraya gitu...skali, baju aku, faizal n sha hmpir sekayu plak...so, this is da pict from mokna's bday!!!


ok...2 sal citer mokna. n last but not least aku nk citer sal bday aku ler!!! bday aku yg jtuh pd 04 oktober dsmbut dgn agak meriah dsmping meroyan cikit cz pd ms 2 aku ngn faizal tgh bhmpas pulas siapkan kerja pngukuran...aku pn xaspect lebih kat bdk2 ni cz msing2 busy ngn kije msing2. mn xnye, aku ngn faizal wat kj pngukuran 2 smpai kol 1 lbih...aku pn dgn yakinnye naik moto ngn dia cz dia akn hntr aku kat bwk as usual... kitorg wat kj pngukuran 2 kat ruang rehat blok dato onn kat atas. bile lalu kat bwh pkok kat bukit nk naik dato onn n husin onn aku tgk faizal bwk moto slow je.siap leh borak2 lg...skali dia suh tgk kat bwh pokok 2...laen mcm je...aku tgk bdk2 ni dh bsedia ngn kek, lilin, juncfood bgai!! weeeee....xsngka korg ingt g bday aku *poyo jek*......thnx la korg!! even korg kn dok kat tmpat yg gelap, + nyamuk byk + lmbt cz dh kol 1 pg lebih cz aku ngn faizal dok bhmpas pulas wat pngukuran 2!!! ni la antra pict2 yg smpat disnap pd ms trsebut!!!

mlm 2 yg ade mstilah aku, faizal, sha, muny, wani, mokna n moksiah..aku siap kn pksa mkn 2 ktul aym kfc lg 2..sabau je la..*pdhl mmg tgh lapau..* sian korg kn tggu lewat mlm nk smbut bday aku!! thnx byk2... say thnx xlupe gak pd mmber2 aku yg wish bday utk aku smada gn facebook, sms, scra lisan dll lg la...yg xleh lupe, pd pgi 04hb 2, mak aku tipon wish bday!! waaa mcm nk nangis aku weh..cz ni la 1st tyme mak aku wish bday kat aku scra lisan!!! slain bnda 2, yg aku xleh lupe, ade plak org 2 *sape 2???* yg ingt bday aku pd keesokkn hrinye *5hb*...ptut ler dia wat derk jek bile msuk 4hb 2...sabau je la..tp.....dia de bg aku 2 cake!! even it just 2 slice with different flavour!! of course secret recipe la pe g...tp this tyme dia beli once again tiramitsu n another flava tht he said "chocolate fugde"...ye la 2 kot..


habis sudey citer sal smbut bday nih...citer cket sal smbutan raya pas balik ukm....b4 cuti raya, bdk2 pmulihan khas ni dh plan nk wat smbutan raya utk kitorg2 ni...nsib baek la xjdik masak sndiri, byk g komitmen laen yg kn wat.lastly, pi order jek kat pak cik nan *ye ke nama dia??* kat kb sana...lontong @ lodeh, nsi hmpit, rndang aym, mee hoon greng, buah2, + kuih2 raya...aku dah la pd hr trsebut kn wat mikroteaching yg like2 2....xpe..yakin je...

walaupon ktorg ni xramai, cume 10 orang + 2 org lectrr, 2 pn ade jgk insan2 yg xdpt dtg..ade yg lom puas raya, ksihtan kurang mmberangsangkan, ade plak lectrr yg dok puasa 6..even dh bgtau nk wat mjlis ey..xpe..mungkin ade hkmah dsebalik kjadian 2...ni la antara keyakinan student2 bkal guru pmulihan khas mlysia....

agk meriah jgk la smbutan hr raya 2..tgk gmbau yg aku attach pn dh tau betapa gilenye dak2 pmulihan nih...mjlis ni bkn hny dok mkn2 jek, tp ade sesi tukar2 hadiah..hadiah ey kn beli antara 5-10 hinggit klo xsilap aku n then kn tkr2.. hdiah utk dr.M n dr.R pn ktorg belikan..2 jek yg mmpu..huhuhu..aku pny hdiah kn bg kat kama n aku dpt hdiah from am...pape pon "we r profesional"....*pinjam tag line faizal*

k la..aku rs byk sgt citer kat post ni..byk g citer yg aku nk citer..tp next tyme k..daaaa

Wednesday, October 7, 2009

raye ohhhh raye....

lmbtnye aku post citer sal raye...xde masa nk bkk blog cz sibuk ngn asgnment yg bajet leh siap awal sem..padahal,as usual dh nk ujung sem baru la kua peluh2 yg xpatut kua...ha..padan muka...

secara keseluruhannye, raya aku taun ni sooo sad...sbb ape?? aku xleh ckp kat cni...very de private n confidential...btw, ape yg mn je la aku ade...dh la taun ni pecang rekod among my pwens..aku blik paling lmbt la..bygkan raya yg dkatekan pd hr ahd, tp aku balik hr sbtu!! xpe. yg pnting aku balik...aku balik lmbt pn sbb my fmily suh aku blik skali ngn angah aku yg de kat dmansara 2.dia dok keje n on call jumaat pg n half day kj hr sabtu..tp hr sabtu dia pi fly!! hahhaa

angah amik aku dr ukm dlm kol 8 pg lbih kurng...pas je msuk tol bangi, jam di jln raye dh mule dh...nsib bek la kereta angah 2 auto,klo xsape la yg nk gnti dia bwk kereta.dh la aku ngn mmber dia 2 haram xtau bwk kereta.heheh.msuk melaka dlm kol 11 lbih.smpat gak aku ngn angah pi tesco melaka dok cari brg2 yg mak pesan utk buat pizza tradisi kitorg.pizza 2 makanan wajib umah kitorg menjelang mlm raye.kira last day pose msti wat pizza la..

gile sebentar bile sume dok ngadap tv tunggu atok ni berucap!!

bukak pose hr ni mmg best..ade pizza!! dh lama xmkn pizza yg home-made n secret recipe ni..hehe.pas2 kira mcm mkn ala2 western gitu..ade french fries n hot dog,xlupe cheese.mmg best la....

ni la pizza yg ade kat dlm pinggan aku!! weeee best wooo!!!

di mlm raye, utk taun ni baru 1st time aku psng pelita..cz slalu tiap2 taun aku yg merasmikan upacara memasang pelita.tp smpat gak aku mencuri sebatang dua bunga api adik aku si adam 2. hahhaa.padn muke dia..

pagi raye plak..wajib kitorg akn gi umah nek yg sekampung ngn aku nih..memandangkan taun ni angah dh de kereta, sng sket.klo xnk kn mengangkut sorg2 nek moto g umah nek 2.and as usual, time ni la kitorg akn amik gmbo family!!! aku pn smpt gak pose ngn adik bradik aku...weeeee!!

masnan's family:dr depan:ayah, adam, mak, along.

blakang kiri: aku (k.uda), kak lang, kak adik, nana n angah

























pas 2 smpat gak aku pose ms pi raye umah nek2 sedara:










gi raye umah mmber pn lmbr beraya..dlam raye ke 3 baru kua.ikut si mirul n midah pi umah member diorg kat area senawang....the next day ade la g umah mmber2 laen...ni je foto2 raye aku this year..











aku balik ukm pada 27 hb sept...masa 01 oktber ade mjlis raye utk pengkhususan pmulihan..tp nnti aku citer sal 2 k...