CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 23, 2013

DUA CERITA MIMPI...

Cerita yang bakal ai cerita ini merupakan mimpi yang ai alami 2hari berturut-turut. Apa yang penting di sini adalah "Mimpi Mainan Tidur". Tiada kena mengena samada yang masih hidup mahupun yang telah tiada. Harap maklum ~

#Cerita mimpi 1:
Its about me n my X~  which X that i mean? Let it be a mystery...

*situasi: selesai majlis pernikahan n persandingan ai dengan en.ijie dan keesokkannya majlis di pihak lelaki..

Datang X ke rumah ai dengan satu proposal yang tak masuk akal.. X mintak ai jadi pengantin perempuan untuk majlis di rumah dia. Hei, ai baru je akad nikah dengan en.ijie then X datang ke rumah dengan permintaan sebegitu.

Keadaan dimana X masih tak boleh terima hakikat yang kami telah break beberapa tahun lepas n masih menyesali apa yang dia pernah wat kat ai sebelum ni.. Adakah sebab X tak tahu yang ai dah kawen? Not really coz ai datang menjemput kat rumah dia lagi hantar kad bagai just X je takde kat umah time tu and ai prasan kehadiran family X masa majlis di rumah ai. Tapi kenapa petang dia datang rumah ai n mintak ai buat macam tu??

Ai bincang dengan en.ijie.. Dia cakap, just jadi pengantin perempuan n X jadi pengantin lelakinya. Kau gila nak ai buat macam tu! Ai dapat maklumat dari parents X yang X dah macam 'tak sehat' since we break.. Tambah perents X lagi, diorang dah bgtau yng ai dah kawen tp X takleh trima n X yang siapkan 'majlis perkahwinan' sendiri! Mcm org kawen betul2, edar kad, makan2 pe semua..

Ai tak sampai hati pun ada tapi ai dah ada suami! Ai ada tanggung jawab ai! X datang rumah. Mintak ai datang majlis dia. N lagi takleh trima, X siap tempah baju sanding yang sama sebijik sedebik dengan yang ai pakai di majlis ai n akan pkai dimajlis en.ijie nanti. Memang psiko la X ni!

Apa yang ai boleh buat?? Ai dah siap mekap untuk bertandang ke rumah en.ijie. Tp X stil pujuk ai ke majlisnya. X cakap semua dah tunggu.. Ai dapat kol dari family X, mintak ai turutkan permintaan X. Eh3, senangnye cakap. Diorang kata, pas bersanding ngan X then if nak ke rumah en.ijie diorang tak kesah asalkan dapat tertunai 'hajat' X!

Mula2 ai setuju, tapi bile pikiran rasional ai kembali bertandang, ai TAK JADI! Ai teruskan majlis di rumah en.ijie. And ai tak tahu apa jadi dengan X lepas tu! Coz ai dah terbangun. Lewat sudah.!

Sedar2, ai pandang muka en.ijie yang sedang tidur.. Lena dia tidur. Sayang sangat ai dengan en.ijie. Sangat2 sayang... Maafkan ma cz mimpi yang bukan2 sayang.. Peluk en.ijie then kiss him at forehead.. Saya tetap sayang awak!

*moral of the dream:
> orang kata, if seseorang itu hadir ke dalam mimpi kita, tu maknanya org tersebut sedang merindui kita..
> mimpi mainan tidur!
> harap X juga bahagia sebagaimana saya bahagia dengan en.ijie
> en.ijie tak tau bout mimpi ini~

# Cerita Mimpi 2:

*situasi: jaga Spm waktu cuti sekolah~

Hujung minggu ada gath dengan kazen2. Abg jun dok sewa homestay dengan family untuk habiskan hujung minggu bsama-sama.. Hari ahad dok lepak2 je.. Pagi isnin tengah sedap2 tidur kat homestay tersebut tapi dikejutkan dengan dapat panggilan daripada sebuah sekolah yang kebetulan tak brapa jauh dari homestay tu..

Pemanggil tanya lokasi ai dimana kerana sepatutnya ai perlu ada di sekolah sebab nama ai tercatat as pengawas spm! Ai dah bagi alasan yang ai dah buat pertukaran guru untuk menggantikan ai jaga spm.

Tapi ketua pengawas tak terima alasan ai. Dia kata, guru yang menggantikan ai tu hanya menggantikan ai waktu dia free sahaja. Bila dia tak free, ai kene hadir ke skolah! How come!!

Ai dah kelam kabut! Dengan baru bangun tidur, takde baju kurung untuk ai ke skolah nanti pe smua. Habis cuti ai ngan family mcm ni!

Akhirnya, ai sampai skolah. Dok cari ketua pengawas tak jumpa. Ada jumpa beberapa orang guru yg ai kenal jadi pngwas spm jgk. Deal, ada kawan.. Take time juga nk cari ktua pengawas yang kekwat tu. Akhirnya, ai buat-buat tak jumpa dia n nsib time ai datang tu exam pun dah tamat..

Then ai tersedar. Apa maksud disebalik mimpi ni???

* moral of the story :
> ai berterima kasih sangat-sangat dengan Cikgu Hakimi yang sanggup gantikan tempat ai untuk jaga spm ni.
> rasa bersalah pulak..
> dream is just a dream!

0 comments:

Post a Comment