CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 19, 2010

CERITA MAJLIS MAKAN MALAM KDO 2010...

lepas cerita HTPK, aku smbung plak ngn citer mjlis mkn malam kdo. kdo stand 4 kolej dato onn kepada sesape yg xtau la..hehe. mcm aku citer gak dlm entri yg lepas, kdo pny tema dinner taun ni adelah "COLOURS OF BOLLYWOOD" ye.. myb sbb aku pny ydp kolej adelah bketurunan indian kot, sbb 2 la dia pny tema ala2 guling2 gitew... dinner taun ni berlaku pd tanggal isnin 08 mac 2010 bertempat kat DECTAR [dewan canselor tun abdul razak, ukm].. b4 this, aku dok tempah meja ngn fieza, rumet aku n the geng.. dsebabkan aku kekurangan member kolej, so, aku join je la grup fizah. nombor meja kitorg adelah 17 ye..tp xbertuah pon..hahaha..

citer cket sal tema dinner...gile meroyan aku nk cari baju ikot tema nih. klo fizah senang je, diorg kai jubah like2. then, even aku ni xde la popular sgt kat kolej ni, tp that night nk jugak glem kan. ye r, senior taun 3 katekan.. berbaki setahun lg kat ukm [taun dpn tah dpt stay kolej ke x......] nk jugak rasa dinner yg bergemerlapan gitew. ye r, masa 1st year dlu, bodo2 je gi dinner, aku ingt lg ms 1st year, tema dia adelah: korporat-merah, hitam, putih. masa 2 aku just pkai slack putih, baju kemeja belang2 itam merah n tdung itam kot aku pkai.. mmg "suci" lg time 2.. msuk 2nd year, tema dinner adelah ape ek aku lupe r, tp mcm tradisional ke ape like2 dlm era 60-90an.. aku suh mak jait baju kota bharu bgai.. n this year, ngn tema bollywood, aku stuck! nk beli baju, try2 tny mmber, rmai kate mahal baju2 punjab ni even kat jalan TAR skali pon.. so, bile balik mlaka, aku pnh gak try survey bju 2 kat jalan bunga raya, ade paling murah pon dlm rm 59.++. bile pikir2 balik, mcm mmbazir je aku nk beli baju2 mcm 2.. ye la, korg nk aku pkai ke mana ngn baju 2??? praktikum nnti ke??? sedangkan bju kurung pon just hari2 terpilih je aku dok cun ngn baju kurung, ni kan plak baju like that kan...

mmg stuck gile r sal baju this year. sbulan awal bile pat tau sal tema dinner, aku dok usha si samini, coursemate aku.. bajet nk pinjam baju dia. tp mslhnye, dia 2 jauh2 berbeza berat bdan ngn aku ni ha yg comey katenye... samini 2 kurus sket drpd aku [sket ke???? tetttt]. then dia kate ok..lega la jugak, tp agak risau sal saiz baju 2. tp samini ckp dia pny baju 2 bile dia pkai, baju 2 bsr sket dr bdn dia. n aku twakal je la.. sminggu b4 dinner, aku rujuk balik kat samini sal nk pnjam baju.. tp mslhnye, dia xpat nk bg aku bju 2 awal cz dia nk balik kg ujung mggu 2 utk amik baju 2 sedangkan dinner aku pd hr isnn. dia ckp dia akn bg pd hr isnn 2 jugak cz ktorg ade klas sama. hmmm berserah je la dik ooi sal baju 2. pas dpt baju samini, balik bilik terus try baju. aku wat persiapan ngn pinjam 2 psg baju smini. cz mn la tau kan 1 bju xmuat ke kan.. n btul tekaan aku. nsib bek pnjm 2 lai, klo xaku nk kai ape mlm kjadian 2... aku just try baju jek tp sluar xtry cz dgn harapan leh pkai jugak la. bile dok lepak kat bilik kak yah cz nk try usha tudung utk suaikan ngn baju, kak yah suh aku try kai full set of tht baju. malangnye, suar 2 plak slek... cz kaki sluar 2 jnis ikut kaki n kecik.. gelabah sat aku.. trus call sha tnya ade legging ke x.. nsib bek kak yah n kak da suh try, klo xmmpuih aku...

alhmdulillah, nsib bek sha ade legging... so, pinjam legging sha la. citer sal sha, aku tempah sha utk dok mekapkan aku utk dinner 2. 1st tyme sha mekapkan aku. b4 this pny dinner, dia pnh mekapkan EX-rumet aku last unluck year, si pompuan cit 2.. [sape 2?? aku ilang ingatan sal x-rumet aku??? perlu ke aku ingt kat dia???]. so, upah sha utk mekap aku. sha dtg kolej aku n stat mekap aku dlm kol 6.45ptg. aku ingtkan mcm awal sgt de dia dtg nk mekap, tp upenye mmg take time.. sha abis mekap aku dlm kol 7.45 lbih kurg.. nsib bek tyme 2 aku "cuti bulanan" kan.. hahaha. so, nk tau ape perubahan yg sha wat kat muka aku ni??? jeng..jeng..jeng... [anda semua dkehendaki untuk menarik nafas pnjng2 n dalam2 n jgn lupe hembus ye....n kene la korg terima hakikat bahawa ini adelah the real adie nadiah after the transformation!]


korg jgn terkejut plak nape aku kai tdung mcm 2 k.. 2 cz tdung express.. cz sha nk amik gmbr tranformasi 2.. huhuhu.. ade mmber yg komen dlm fb aku sal gmbr ni katenye dh mcm "tok ti" plak cz aku kai slendang like tht.. aku rs tok ti yg mcm aku kot.. hahhaha [berperasan plak aku! cis..] so thnx kat sha cz grooming aku smpai jdik mcm 2.. mana xnye, abis muka aku ditonyoh2, ditiup2, disental2 dan berbagai aksi sha ngn brg2 mekap dia 2..hehehe. btw, gud job sha!! so, ni la wajah2 aku pas aku tukar baju..hehe..


baju yg aku pkai ni adelah mcm baju punjab paras lutut. sluar original dia kaler krim and ade manik2 kat ujung kaki sluar 2 tp memandangkan aku xleh nk pkai sluar 2 cz kecik sgt [sluar 2 yg kecik ke kaki aku yg besar sket dr sluar?????], so aku tukau ngn legging sha. tdung ikut ckp kak yah n kak da, iaitu msuk dlm baju cz klo kai silang or wat ever, manik2 kat leher baju 2 akan tertutup. tol gak ckp diorg. n lg 1, memandangkan lengan baju 2 pendek, aku pkai hand sock.. klu nk kai inner, rsnye xleh kot cz baju 2 pn dh muat2 je ngn aku.. then xlupe gak ngn selendang krim yg tlh tersiap sedian ngn baju 2..so, nk tau mcm ne rupe aku on that night??? jeng3!!


aku sendiri telah mencacatkan "keindahan" aku pd mlm 2.. ye la, yg wat slek kat aku adelah spectacle oren aku 2... cz aku ni lom penah wat 'hari ini dlm sejarah' ngn pkai lens lg.. so terpaksa la aku kai spek oren yg sntiasa mnemani aku pd mlm kejadian.. so, wat ever la. xkan la aku xkai spek plak. kang tah sape2 yg aku teraba.. [opppssss...]. lg 1, mlm 2 aku kekurangan aksesori cz aku mmg xbersedia ngn dinner utk taun ni, just capai ape yg ade jek. dh la kai kasut yg biasa aku bwk g klas [biasa ke???] n beg kecik polka dot coklet aku 2.. lantak r..xde org yg nk usha aku pon.. hahaha

kitorg turun ke dectar agak lmbt plak dsebabkan oleh mslh teknikal org pompuan yg sibuk nk cantikkan diri mlm 2.. tp nsib bek mjlis lom mula lg. hahaha..ape mkn ek mlm 2..hmm bg aku mcm sama jek taun lepas n 2 taun lepas. siyesly, lauk sama beb!! haprak tol la.. cuma bezanya just nasik tukar dr nsik putih ke nsik briani [kot..], ade tmbahan papadom, "pencuci mulut" yg like2 n dh aku xnk komen lg.. sal souvenirs plak mmg lg aku xnk komen... diam2 suday.. so, below is the picture of my frends n me on that night!

pas abis je dinner, fizah n the gang nk berposing untuk last dinner diorg kat kolej cz sem ni adelah sem last bag diorg. pas ni aku tinggal sorg2 la kat kdo.. [klo dpt stay kat kdo la..] aku pon dok menumpang sekaki dlm memori kad kamera diorg.. citer sal kamera, fon aku wat hal plak mlm 2 ngn masalah xkuar flash ler plak.. bengang aku.. baru nk pnuhkan 2G memori fon [ayat poyos giler!] so, this is the open field photos!

so, 2 la citernye pd mlm kejadian.. papepon, pada rumet aku tersayang, fizah, setahun kite kongsi bilik yg sama, toilet yg sama, kengkadang makan pon sharing is caring, i love u lar!! thnx 4 the sweet memory with u!!! [harap2 kau xnyesal la dpt rumet mcm aku ni..hahaha..]

7 comments:

Sari Cinta

Cik Oren, muka awak bukan macam siti da..da jadi belalang gitu matanya..entahkan nak sama dengannya siti...langsung enggak samanya. make-up nya udah cantik..tapi tuannya enggak berapa cntik kok..memang mukanya cik oren begini ya?lawak-lawak bikin lawak melihatnya

adie nadiah

thnx 2 sari cinta cz komen i pny entry.. actually, psl "tokti" 2..i xde la ckp de muka i 2 sebijik n sedebik mcm tok t..tp dalam ayat berkenaan , kan i ckp sal tudung i ye syg (means selendang express yg i pkai 2) ..bukan muka i ye. i sedau yg mmg jauh lagi beza wajah2 i ni ngn tokti.. btw, i bsyukur ngn ape yg ade..hehe

Sari Cinta

okeh,mungkin saya salah faham kok..actually..belajarnya di mana?

adie nadiah

sari cinta, i stdy di univ. kebangsaan malaysia (UKM) di bangi, selangor.. u xde blog ke?? mn tau i leh follow blog u ke.. hehe

Noor Hafizah

Salam..kehadapan rumateku yang disayangi,

hehehe ayat nak skema.Sory komen lewat..thanks laaa puji aku ckit kat blog ni.hahaha.. Aku rase ko rumate aku yang paling best sepanjang 3 tahun aku duk UKM..aku pun ada masalah rumate mase sem 1 dan 2..tapi tak semua hidup kita kat UKM ni manis..kener ada yang pahit gak. barulah hidup ni ada variasi..Tapi aku tak pernah nyesal pun ko jadi rumate aku..Harap ko pun sama ea..malam diner tu mmng agak terkejut ko mekap sedemikian rupa...pehh menarik tertarik ko mmng de bom..hahaha..cantik gak ko rupanya ea kalo dah mekap tebal...hehehe kahwin nnti jangan lupa jmput makan nasi minyak..aku nak tgk kelainan kat muka ko lagi..hehehe..cayang ko Adi...(^_^)

Natasha

thanx nadia... and tak tau nak cakap pape dah. thanx. hehehe.... sama2 utk leggings. and thanx utk amik aku make up ko.

adie nadiah

fizah: mcm nk tulis surat cinta pon ade gak.. haha kau baru prasan yg rumet ko ni cantek sbnrnye ek..haha.. kat bilik ni je aku xnk tunjukkan kecantikan aku..wakaka.btw, cayang kau!

sha:welcome2.. ade function aku jmput ko lg.. (adekah aku akn g mn2 function???) haha

Post a Comment