CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, March 6, 2011

OPKIM POS BETAU - SIRI I

wah, bersiri-siri plak.. sebab ini cerita hampir 4 hari punye cecite k.. hehehe. opkim pos betau??? apakah benda alah tersebut??? ia merupakan satu program yang perlu dilaksanakan oleh pelajar-pelajar tahun 4 fakulti pendidikan di bawah kursus Sains Kehidupan. grup tutorial kami terdiri daripada 26 orang pelajar yang terdiri dari pelajar program pendidikan khas (most of us la), TESL n Sains dibawah seliaan dr.R (bukan nama sebenar~)

first meeting dah kene pilih sekretariat yang diidam-idamkan memandangkan kami-kami tak ramai, jadi better wat keje yang kita suke ye tak.. so, ai macam merasakan bahawa dunia TTK [tugas-tugas khas] dah sebati dalam diri ai.. cewah~ ye la, dah 2 program yang kitorang handle, ai joint sekretariat TTK.. once jadik timbalan TTK, 2nd lak ai xmo pegang ape-ape jawatan just ajk biasa kat TTK tu jek.. so, untuk opkim pos betau ni, ai volunteer jadik ketua TTK dan dibantu oleh min and amal.. ngeee...

sambung cerita lagi...
b4 that, korang tau tak ape itu OPKIM??? opkim adalah short form kepada Operasi Khidmat Masyarakat. ni adelah 1st time ai join opkim. selalunya opkim-opkim diadakan dan dianjurkankan oleh kelab or persatuan-persatuan je.. n pos betau?? ape plak pos betau 2??? pos betau tu plak adalah nama tempat daaaa.. pos betau berada di kawasan kuala lipis, pahang.

untuk pengetahuan korang, pos betau adalah kawasan perkampungan orang asli... waaaaaa!!! 1st time ai menjejakkan kaki kat perkampungan orang asli k.. perasaan aku bile dapat tau kene wat program kat pos betau:
  • excited + sedikit bimbang = sebab ni 1st time ai akan wat program kat perkampungan orang asli..
  • risau = coz diberitahu bahawa kat kawasan tu xde network coverage! [how come!!]
  • takut = ye la selalu kat tempat-tempat macam tu banyak benda nak kene jaga..
hmm lebih kurang la..tapi bab no network coverage tu memang xley blah~

sepatutnya program ni dijalankan pada awal mac, tapi atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, kami terpaksa menunda ke tarikh 25-28Feb 2011..
 
berbalik kepada tugas TTK, team kitorang macam biasa kene siapkan tag name and tshirt program.. dipendekkan cite, ni adelah antara keje2 team TTK yang berjaya dilakukan... ngeh2

~ ada tambahan cket. kat bahagian depan baju kat atas kerawang tu ade logo ukm. and kat belakang baju sebelum gambar ade tulis "OPKIM POS BETAU, PAHANG 2011 ~

~ contoh tag name.. promot diri sat ~
ok. done cerita di sebalik tabir opkim pos betau ni.. siri ke-2 akan menyusul dengan cerita semasa program.. tunggu....

:: SIRI I TAMAT ::

1 comments:

Tasha

anda di tag: http://natasha1987.blogspot.com/2011/03/di-tag-sebagai-jawa.html

Post a Comment