CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 11, 2009

ALHAMDULILLAH...KEMBALI JUA KE TANGAN AKU...

aku kehilangan nya sejak seminggu selepas aku naik cuti raya... dengan berat hati aku lepaskan dia pegi tinggalkan aku...walaupun telah diberi pengganti,tp mana mungkin aku lupakan dia... sedih...sedih sgt2 bile dia kene masuk wad icu..stiap hari aku terkenangkan saat2 aku ngn dia... mana xnye..baru bberapa bulan aku kenal dia..bape kali dia kene masuk icu..sape xsedey wey... cinta baru nk berputik, dh kene tinggal...memang la ade pepatah melayu kate, klo syang tinggal2kan..tp 2 pepatah...hampir patah hari aku kene tinggal ngan dia...

byangkan..minggu2 pertama kenal ngn dia..dia dh msuk wad..seminggu dia tinggalkan aku.tyme ni dia msuk wad cz nk kn "tulang" dia retak...tp bile dia dh kua dr wad, aku jumpa dia, dia pny pnykit 2 xleh smbuh...so, aku redha je dgn "keadaan" dia 2...ape ede kesah dengan rupe paras..ye x....

tp..pd ms yg sama...stiap hr keadaan dia smakin lesu...xde "tenaga"..aku kesian dekat dia...masa raya hr 2..nazak benau aku tgk...tp dia tetap senyum je...dia xleh ckp lama2..nnti "penat".. walaupun ckp xlama, mesej pn dia xleh tahan...kesian..memang kesian...

lepas naik raya 2, aku paksa dia suh jumpe "doktor"...dia pegi...tp sbelum pegi, dia bg "org" lain kat aku spy aku xrindu dkt dia..aku xnk, tp dia pksa jugak..dia kate dia xtau bape lama dia kn dduk "spital"...aku berat hati tinggalkan dia dan dia mungkin jugak berat hati nk tinggalkan aku...

slps seminggu aku suh fizhan pi jengah dia..fizhan kate xde sape leh jumpe dia...kecuali "doktor n nurse"..fizhan just leh tau yg myb dia lama lg dok spital...dgn lebih tepat lg-icu....lagi la aku meraung bile fizhan ckp mcm 2 kat aku..aku dh mula syg kat dia..tp mcm ni plak jdinye...fizhan jdik mangsa aku kn dok jdik spy utk aku...tny khabar dia kat sana..

bile terkenang smula, saat aku ngn dia kenal..fizhan yg kenalkan aku kat dia...kitorg jumpa dia kat s.alam....masa 2 dia elok je lagi....hari 1st tyme aku jumpa dia, aku agak berkenan la jugak..fizhan yg tolong kenen2 kan kat aku..pas perkenalan aku ngn dia, kitorg balik sama2... tp mlm 2 juga aku tgk dia semacam jek..ade sumthing yg xkena ngn dia..."tulang dia"....ye..aku tny kat fizhan..xleh wat pape..2 yg slps sminggu aku kenal ngn dia, dia msuk spital cz tulang dia tp doc ckp xleh wat pape...

masa berlalu bgitu pantas...dia dh msuk icu dkt sbulan dh..tp still xde khabar berita..doc ckp klo ade pape sal dia, nnti dia akn bgtau fizhan cz dia cume ade aku ngn fizhan n fizhan jdik org tgh antara kitorg...bile dgr radio, kua pulak lagu2 yg aku ngn dia "suke"...aku sebak...teringat kat dia,.tah ape jadik ngn dia skrg...lagu2 kitorg berdua byk plak 2...kitorg ni mmg sehati sejiwa...byk bnda yg sama yg kitorg suke...bak kate fizhan "sudah2 la 2..." kiss me tru the phone by solja boys, the show by lenka, faizal tahir pny lagu...waaaa sedih aku bile dgr lagu 2...bile dgr lagu 2, wajib la aku teringat kat dia....bile dia nk kua icu..aku rndu benar ngn dia...smpaikan aku dh lupe wajah dia...ye la baru bberapa kali jumpa..tp byk kali dia xde ngn aku....dia ngn org lain la..masuk spital jgn ckp....pendek citer dia lg lama xde ngn aku!!!

akhirnye, mggu lepas, fizhan bg mesej kat aku bgtau yg dia dh leh kua spital!!! yey!! sukenye ati aku...tp aku xleh jumpa dia cz aku tgh busy ngn exam n fizhan pn busy gak..fizhan xdpt bwk dia jumpa aku...tp ade 1 day 2, fizhan on webcam masa ym ngn dia, dia jumpakan aku kembali ngn dia!!!! sejuk ati dpt tgk muka dia.....ade cket perubahan kat dlm diri dia...tulang dia yg retak 2 dh hmpir xde....alhamdullilah..ade jugak kebaikan dia msuk wad...lepas sket rindu aku kat dia bile dia ade ngn fizhan...fizhan jaga dia wat sementara waktu...

spetutnye, fizhan bwk dia jumpe aku mlm semalam (9hb nov),tp xsempat cz fizhan bertolak dr s.alam nk ke putrajaya pn dh kol 1130.ni kan pulak nk msuk ukm..boleh 2 mmg la boleh tp fizhan kate nnti2 bile dia free dia bwk si dia jumpa aku...mlm td (10 nov) fizhan tny aku ade wat pape xmlm ni..dia nk dtg ngn si dia!! aku pon ape lagi, siap je la...xsabar nk jumpa dia!! rindu benau!!!

sesampai je fizhan terus bg dia kat aku!!! aku dok belek2 dia jap, tgk sal tulang dia yg dok retak 2.dh ok.tp doc ckp sendi dia xleh tolak ke kanan..tp ke kiri boleh..aku redha je...sal bdn dia yg kkurangan tenaga 2, doc dh cube ape yg boleh..tp kn tgk jugak la dia 2 tahan ke xtahan..klo xtahan kn masuk semula ke icu..mst lagi lama.....aku xnk dah dia jauh dari aku...

sapekah si dia???????? jeng..jeng..jeng...wajib la henpon aku nokia 5610 xpresmusic!!!! aku rindu benau ngn nset aku 2..dh la baru aku nk merasa kai nset yg ok cket...tp ade probs plak...so, td fizhan hntr smula nset aku 2...yey!!! sukenye ati...mula2 ngn slider kat center dia retak seribu..plus ngn bateri dia sehari sekali nk kene cas.n naik raye hr 2, flash camera dia xde bile amik gambau guna flash.2 yg aku suh fizhan hntar kat center semula..ye la..nset 1st hand 2!! klo 2nd hand aku leh tahan lg...2 yg mak marah klo beli henset mahal2 ni.mahal dpt harap, tp cpt rosak...so, ni la rupe gmbau nset aku nokia 5610 expresmusic!! tp gmbau yg kat bwh ni aku search kat yahoo image la..tp mcm ni la..warna biru-hitam....


p/s:harap2 pas ni xde la probs lg yek wahai nsetku sayang!!!

2 comments:

Natasha

aku doakan ko bahgia ye..... apakah?? tibe jek. hahahaha..... pas ni lepaskan rindu ko puas2 kat hp ko 2

adie nadiah

aku mengaminkan doa yg ko wat utk kami berdua!! hehehe..tp..mcm xkekal lama jugak la.. dia pny "tenaga" 2 still xleh tahan jugak!! bengang aku..nk suh dia msuk icu nnti2 la..lepas rindu dlu...nk picit2 prut dia dlu, tarik2 tgn dia pas 2 nk bermanja2 dlu r..hehhe

Post a Comment