CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 2, 2009

HAJAT YANG TIDAK KESAMPAIAN...

hari khmis hr 2 (29 okt), angah ade kol aku.. dia ajak aku balik umah.dia ckp adam suh balik umah dia n suh bawak mamat kecik sorg 2 pi maen bowling....ingt lagi dia ngn bowling dia 2..tp apakan daya, dgn sedihnye mmberitahu bahawa aku xdpt balik kg n join diorg maen bowling... cedey wey... angh ckp n dok pujuk aku "ala, ku pn dh nk cuti.nnti kalo angh balik, leh g lagi.."..mcm budak2 plak aku rs diri aku ni...cedey cz bnda kecik n remeh ni..huhuhu...

aku kne terima hakikat yg aku xdpt balik kg cz aku pn exam kaunseling hr isnn pulak..klo hr slasa ke rabu ke, leh gak aku tumpang sekaki...hmmm. angah balik hr sbtu mcm biasa la kan..tp b4 dia balik kg, aku suh dia dtg ukm dlu..amik barang aku..aku hntr baju sket2 n buku pj suaian n kepelbgaian yg examnye dh lepas bg angah suh bwk balik..hhuhuu.punye la awal dh dok bungkus baju n buku..hawau je..

masa angh dtg amik barang 2, dia ckp myb xsmpat kot nk bwk adam gi main bowling cz dia balik damansara hr ahd...dia kata myb nk bwk budak2 2 pi mndi air pns kat jasin..aku suggestkan angh pi air pns kat gadik...padahal, aku sndiri xpnh pi sn..huhuhu..cz air pns yg kat jsin 2 msuk bayau agak mahal la jugak..n kat gadik plak pak itam pnah bwk budak2 ni pi mndi kat sana n tmpat dia pn not bad katenye...

keesokkan harinye..dlm kol 10 pg dikala aku msih lg dlm selubung selimut *pas sbuh tido mula k* tipon aku bunyi....aku tgk nama "puteri 2-3".means angh yg kol gn no clcom dia...sblum aku angkat tipon, aku dok betul2kan suara dlu..kang kantoi baru bgun tdo..huhuhu...aku angkat skali dngau suara adam....dia dok citer sal dia pi mndi air pns mlm td....angah bwk nana, kak adik ngn adam...mak ngn abh xbwk plak...myb dia gi ngn kmil skali kot..cz dia planning nk pi air pns kat jsin 2 nk pi ngn kamil...aku pon mengiyakan je la mmat 2 citer..ye r..putus harapan nk balik kg pny psl...

lg 1 bnda yg wat aku putus harapan adelah bile adam citer yg dia dh beli kura-kura!! amy belikan *amy-nama manja angah kat umah*..knp skli lg aku putus harapan?? cz aku dh lama gile nk bela menatang kaler ijau yg ade cengkerang 2....spatutnye aku dh dpt kura2 2 ms b'day aku..tp apakan daya, kita merancang n tuhan tentukan....cewah... adam citer amy belikan 2 eko. 1 amy pny, 1 lg adm punye...dia citer la...siap dh bg nama ni...cau n cik. myb 1 kura2 2 besau n 1 lg kecik kot..2 yg bg nama cau n cik...gmbau kat bwh ni myb spesis yg sama ngn cau n cik kot. cz aku xdpt nk upload gmbau cau n cik yg dia hntr kat aku cz xde tipon yg leh transfer gmbau dr tipon ke lptop...aku search upenye kura2 ni nama dia atau dr spesis kura2 brazil..baru aku tau...

p/s: gmbau sekadar hiasan

dlu, ms aku muda2 dlu..*kanak2 ribena la*..aku ade bela kura2 mcm 2..kazen aku yg dok australia belikan...ms 2 aku dok ngn nenek aku..xdok ngn parents aku yg ms 2 dok kat johor. lama jugak la kitorg bela kura2 2..pas 2, pd suatu hari *excited ni* hujan turun dgn lebatnye kat kg serkam...biasala budak2 hingusan lagi ms 2, kitorg ngn kazen2 yg laen n kwn2 sekampung dok mandi ujan....pas 2 teringtkan yg aku ni ade bela kura2..ceh, bajet nk bg kura2 tu kua kejap la konon2nye..maen air hujan la bgai..bile dok lepaskan kura2 2 kat tanah yg ade takungan air, skali dh xjumpe kemana kura2 2 pegi....skali ilang da....bajet nk lepas skejap, skali terlepas wat selama-lamanya...cedey weh...terdiam aku bile kura2 2 ilang....2 la citer dia..tah ape jdik ngn kura2 2 aku pn xtau...hidupkah?? matikah???

kelip2 disangka api,
klo api mne puntungnye,
hilang ghaib ku sangka mati,
kalo mati mana kuburnye....

tiba berpantun2 plak...hahahaha...so, nnti2 la aku ltk gambau kura2 yg bnama cau n cik 2...dr gmbau yg dihantar kat aku, kura2 tu dletakkn dlm mcm akuarium bulat, tp ade mcm jmbatan n island la bgai.....huhuhu..xsabau plak nk jumpe cau n cik 2..huhuhu....

0 comments:

Post a Comment