CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 24, 2011

SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

dah lama tak menaip kat belog.. so, today ai nak citer sal a few weeks ago time ai balik kampung. kalau tak silap ai, ai balik melaka dari 12-15 januari.. disebabkan ai balik rumah pada hari biasa, jadi, pagi-pagi ai ditugaskan untuk men-submit abang bongsu kesayangan ramai, adam haiqal ke sekolah.. dia tak nak abah dia hantar seperti kebiasaannya.. ai jugak yang kene..

jadi, hari khamis, ai dikejutkan seawal jam 7 pagi ye.. semata-mata kene hantar abang kecik gi skolah.. lupe plak nk habaq mai, this year adam masuk darjah 1.. alololor.. dah besau upenye adik aku sorang ni.. agak excited gak gi hantau dia g skolah.. rasa macam baru jek lagi dia masuk tadika and pra sekolah...

~ Gambau side blakang baju ni, adam yang suh amik..~
lagi gambau and stories...

~ Dibedakkan and disikatkan oleh mak.. ngengada dak nih! ~
~ Skali stokin pon nak suh mak dia yang tolong sarungkan kat kaki.. hadoi~
~ Pakai kasut lak.. dia dok hulur kaki jek.. nak gi skolah pon still pegang Hulk free gift beli Happy Meal..~
pas setel dia siap-siap nak gi skul, ai pon bawak la dia g skul.. hantar dia sampai depan pintu pagau sekolah. dok prati dia until dia naik blok tingkat 1 klas dia tu.. 

sampai kat umah, ade cket dialog antara ai ngan abah ai [lebih kurang la...]
abah: kau hantau adam sampai mane??
ai: sampai depan pintu pagau la... kenape??
abah: apsal kau tak hantau dia sampai kat kelas??
ai: laaaa nak kene hantau dia sampai kelas ke?? abah tak pesan pon. adam pon diam jek. teh cakap ngan dia teh antau dia kat pintu pagau dia kate ok jek...
abah: kalau mak kau yang hantau adam, hantau sampai kat klas. tanya dia nak sarapan ke tak. kalau dia nak, mak kau bawak dia gi kantin skali.. [p/s: adam still tak tau guna duit lagi...]
ai: perghhh!! sampai macam tu skali?? dasat!!! masa teh skolah dulu mak abah ade wat macam tu ke??? macam tak dek jek...
abah: kau ingat ke???
ai: erkk... [dalam ati: ade ke???]

sentap jap k.. nak betah, watnye memang diorang ade wat aku macam tu aku gak yang malu... so, diam-diam cover malu sudah.. hahaha.. ye la, anak sorang jek jantan lelaki.. layan kan je la..

hari jumaat, tak sempat nak amik gambau dia gi skul coz hehehehe... apesal plak ai tetibe tersengeh kat sini.. sian adam, lambat gi skul sebab ai.. hahahaha. nasib kau la dam.. agaknye puas dia kejut ai bagun, tapi ai memang tak sedau sedarkan diri.. adam nak gak aku yang hantau.. so, saya yang menurut perintah ngan terpisat-pisat bangun, cuci muka, gosok gigi hantau dia gi skul.. nasib bek b4 730am...

disebabkan kene tegur ngan abah coz tak hantau adam sampai ke kelas, konon-kononye nak hantau dia untill kelas la.. ceh, niat dah betul dah ni. tapi sampai kat pintu pagau, haziq [kazen ai punye anak - pangkat anak buah ai la kan] dok jaga pintu pagau sekolah coz takut pintu pagau tu lari kot. ajit pon nampak adam dia terus dok pimpin adam naik ke kelas... ok, i'm done coz tak payah nak stop enjen moto nak naik tingkat 1 antau adam gi klas... hehehe.

sampai kat umah, ai terus cakap ngan my dad yang ajit dah follow adam gi klas.. so, ai tak de la kene soal siasat antau adam sampai kelas ke tak.. huhuhu.

btw, ni gambau next isnin yang mak sent kat aku.. dah kene pakai neck-tie dah budak zaman sekarang even baru primary school kan...walaupon hanya tie bergetah~

~ Gambau tak berapa nak good-good coz adam kate gambau ni mak yang amik and guna fon yang lite2 je ~
:: ENTRI TAMAT ::
  • teringat zaman skolah...
  • dah lupa dah lagu sk.serkam macam ne.. adus...

0 comments:

Post a Comment