CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 2, 2009

RINDU TU APE???

cuti semperna hari kemerdekaan malaysia ke 52 tahun, sempat aku balik umah..padahal minggu sebelumnye aku dh balik dh.so, maknanya, 2 minggu berturut-turut aku balik rumah..this time, aku balik with my sis..on da same time, angah tumpangkan kwn dia yg dok kat area ayer keroh n member aku si ain yg jugak student ukm, sblh kolej aku (KTHO-kolej tun hussien onn),dok sebelah kampung aku iaitu kampung pulai dan jugak classmate aku dr tingkatan 1-3,n sekelas skali lg masa upper 6...hahahah..

bile aku ngn angah balik umah, hmpir lengkaplah keseluruhan isi rumah mak abah aku.yg xde cume k.lang je..2 pn actually dia dh meratap merayu nk balik umah tp dilarang sekeras-kerasnye oleh mak aku...wakakka..bukan sebab ape,dia 2 skrg study kat politeknik sultan idris shah kat sabak bernam selangor.n kalo nk tau,tempat dia dasat gile jauh ke pedalaman. bak kate pak usu, dh msuk highway, keluar highway, msuk jalan besar plak,pas 2 jumpa jalan kecik then dh sampai xjumpe jalan dh cz jalan mati...punya la dasat dia punya politeknik 2....

disebabkan kawasan poli dia jauh, mak xbagi dia balik cz akan mnyusahkan org alin exspecially mak cik aku kat klang cz nk kn hntar dia blik asrama..bapak jauh 2...nk dpendekkan citer, tempat dia 2 adalah sama jarak jauh dr umah aku kat melaka nk ke rumah mak cik aku kat klang..secara formulanya adalah: melaka ke klang = klang ke politeknik. susah benau nak terangkan ey.kira umah makcik aku ni tengah2 antara melaka n politeknik dia 2...

aku balik ngn angah hari sabtu ptg cz tggu angah pas abis keje half day kat damansara specialist hospital 2.so, malam 2,masa tgh dok borak2 ngn family sal raya la bagai, adam tetibe bersuara " adam rindu la kat kak lang..." amboi bdk umo 5 taun ni tau ke makna rindu??? aku ngn nana (adik aku jugak) buat2 la tanya kat adam.."adam, rindu 2 ape??"...tau x,ngan slamber derk je dia jawab "rindu 2 sayang la..." aku ngn lelain sume dok gelak je ngn jawapan dak kecik 2..

nk xnak angah hulurkan tipon dia yg dh siap didail no k.lang kat dak adam..ape lg, dok bergayut la dia menali kreadit angah..bukan main lg dia tipon.mengalahkan aku bergayut (ish,msti pnjg tng aku..2 dlu2 la..)drpd duduk, pegi ke baring pas tu leh plak golek2 kat lantai sambil gayut ngn k.lang 2...org suh tny lain dia pi tanya lain kat kak lang...angah bunyi2 ckp ngn dia jgn lelama, dia buat slumber derk je cz angh ckp kredit dia de just 3 hengget je...tp apakah...bia la dia..nk lepas rindu kat akak dia sorg 2...

yg aku pelik, bile aku tipon umah ke,mak abah aku tipon aku ke,kalo aku nk ckp ngn dia mcm hampeh dia xnk ckp ngan aku..pnt la aku ngumpan dia nk beli apa2 kalo aku balik, tp haram....ish3..adam..adam...untung kau adam...ade akak 6 orang lg 2....ape ko nk sume berebut2 org belikan..dh la sorg je waris lelaki kat umah aku 2...jaga bukan main lg...bukan adk beradik je, mak abah bagi jek pe dia nk..dpt lak ade akak2 ey yg dh keje....untung2....

ahad pagi, angah bawak mak,aku,nana,adik ngn adam pi melaka..dia nk cri baju raya katenye... secara kebetulan kitorg sume pakai baju kaler merah, kecuali angah...mak, aku, nana,adik n adam sume pakai baju merah masa kuar 2...tah pe nasib tah...pi tesco jap then pi nagoya kat sebelah melaka sentral 2..dok belek pny belek, mak beli kain utk wat baju adam n sepupu kitorg si asyraf (asy-anak mkcik aku kat klang 2) tp angah xkenan 1 kain pn kat sebesar2 nagoya 2 ha. then pi plak la astana moda (cawangan jekel)..pn sama jugak,jalan jauh2 sume kain dia xkenan..dasat sungguh...

masa on da way nk ke melaka 2, dalam radio dengar la lagu abg kesayangan aku...tau xsape?? klo korg tau fhm2 sndiri la...msti la abg aku pny lagu "bencinta by faizal tahir"..kekasih gelapku..wakaka.aku ckp kat adam "adam, teh rindu la kat faizal tahir..." pas 2 yg xleh nahan dia ckp pe "eh,mana boleh..." perghhhh,sabau je la aku!!!! (berdasarkan definisi rindu oleh adam 2 la kalo korg xfhm...) hampeh punya adam!!!

gambau:aku,adam,adik n nana..xsempat plak nk bergambau ngan mak skali =)

0 comments:

Post a Comment