CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 11, 2009

BERBUKA DI SHAH ALAM...

aku tau,bile aku wat posting ni,skali lg aku dh imagine yg si faizal terutamanya akan menyerang aku xlama lg..kenapa?? tggguuu aku explain yek...

mmg dh lama aku ngn fizhan planning nk bbuka sesama.tp dsebabkan msing2 dok busy ngn kije msing2, ade jek planning terpaksa di-postpone dlu.dh 2, aku pon mngambil langkah drastik dgn g sendiri ke s.alam..actually, mmg kitorg nk buke sesama pd 09.09.09 (cntik kombinasi tarikh ni) tp dsebabkan aku dok busy ngn buat rancangan pengajaran harian (RPH) untuk pendidikan jasmani suaian, maka aku xde la bunyi2 psl planning 2. dlm kpla aku mmg dh set nk pi s.alam pas aku siapkan RPH 2, tp rphnye xdpt disiapkan cz nape aku pn xpasti. tp dpt la aku wat separuh dlu rphnye...

pas sahur pgi 2,aku dok ngadap rph.then rasa ngntuk n tdo sat. bgu tdo kms2 jap then sambung wat rph.tgk jam dh nk dkt kol 12...aku planning nk ke s.alam dlm pas zohor coz perjalanan by komuter nk ke s.alam xleh nk dijangka.kang silap2 aku bbuka kat dlm komuter, sape nk jwb...dlm kol 2 aku bersiap n tggu bas nk ke stesyen komuter ukm...bapak lama aku tggu cz masa aku dok menapak ke atas, komuter ke arah rawang dh pn lepas...so, next komuter is kol 2.26 klo xsilap...smpai kat kl sentral, aku kn tukar kmuter ke laluan plabuhan klang utk ke s.alam n nsib bek kjp jek tggu ey...on da same time, aku xde msj atau bunyi pape kat fizhan yg aku nk dtg sane...konon2 ey nk wat suprize as usual la kan.....

dalam lebih kurang 4 stesyen aku nk smpai s.alam, fizhan msj aku. dia tny aku kat ne n wat pe..aku ckp kat dia aku stil kat ukm n tgh dok ngadap rph aku yg xsiap2 lg....aku tny dia dh blik klas ke cz aku tau yg dia ade klas kol 1 n akn abis kol 3 (sbb 2 aku kuar pas zhor) n dia ckp dia xpi klas cz xsedo ttido..2 aku xpasti plak samada btul ke x...bile aku dh smpai lg 3 stesyen ke s.alam baru aku gtau yg aku actually otw ke sana...

aku ingtkan aku yg nk wat suprize kat dia,upenye dia pn same...actually, ms dia msj aku 2,dia pn otw nk pi amik aku kat ukm n sket lg nk msuk highway puchong..ms aku gtau dia yg aku dh nk smpai, smpat lg dia nk u-turn b4 msuk highway...so,aku xtau sape yg terkejut sekarang nih..patut la dia amik aku kat stesyen 2 kjp je cz slalunye dia akn take time utk bersiap klo aku xgtau dia awal2 yg aku nk dtg kat tmpt dia....

1st xtvt kitorg adelah ke PAS (plaza alam sentral) kot klo xsilap utk aku cek npon yg aku beli kat sane..problematic la tipon aku beli kat sana...aku angkat nokia 5610 xpressmusic n pkai dlm 2-3 bulan baru....dh la ms mula2 beli 2, xprasan yg de retak kat tmpt slide tgh2 dia n xleh nk tukar baru, n la ni dia pny bateri nk kn cas sekali sehari cz xtahan...aku dh try tukar bateri local pny dh dkt 2 bijik n the same thing still happen...bile pi sane dia bg bateri baru. dia ckp klo xok gk, dia suh antar balik n fon 2 nk kn cek kat center.cz aku rs bkn problem bateri, myb sbb dlm tipon ni kot...tah pape je la...

then 2nd xtvt adelah pi plak jusco bukit raja....aku cr stok2 mknn aku dh bes. bukannye aku xleh beli sndiri kat kajang or warta ke pe,dh alang2 aku kuar,bek pi skali. n padahal ms kat PAS td ade je the store....

motif utama aku bukak pose ngn dia adelah utk dia merealisasikan hajat dia nk blanje aku domino's pizza...hehehehe...pas pi jusco, kitorg pi beli BBQ chicken @ domino's pizza. ni la 1st time aku akan mkn domino's pizza nih...pas pi beli pizza, pi plak bazar dkt2 ngn dataran s.alam 2. beli sket kuih2 n air kalapa.....
so, tempat utk bbuka plak kat ne??? hmmm dh decide nk buke je kat dataran s.alam 2...mmula mcm janggal je nk buke kat sane, upenye ramai gak yg bukak pose kat dataran 2..terutamanya pkerja2 kat area situ...

so ni la antara juadah yg kitorg beli utk buat bukak pose hari rabu hari 2:

ni adelah breadstick-side order


BBQ Chicken Pizza



coke 2 "hadiah" dr domino's...ade air kelapa, kuih abok2 n karipap yg kitorg beli kat bazar.

n ni la muka2 yg xsabo nk melahap pizza dek sbab bau bbq yg kitorg sedut dlm kereta 2 dh menaikkan nafsu makan...

pas mgrib dok lepak2, rehatkan perut yg dh diisi sepenuhnye ngn makanan2 tersebut b4 fizhan antar aku balik....oh ye,xlupe gak,thnx 2 fizhan cz sudi menambah koleksi komik Gempak Starz aku yg ke 41 n 42...

:: Erti Kedewasaan :: Ibu Robotku Sayang ::

n 4 ur infomation, aku ni suke beli n kumpul komik2 dr gempak starz yg de jual kat antaranya kat 7-eleven 2. n jumlah terbaru koleksi peribadi aku adelah 42....t ade masa aku tnjukkan sal komik2 aku 2 k...n 1 thing, 2 buku yg baru nih aku baru jek khatam...hehehe.

de 1 lagi tragedi 09 september aku dmana, pas fizhan antar aku balik ukm, n dh smpai bawah blok aku pn, aku mncari kunci bilik..........ahhhh sudah!!! kunci xde.. n aku pasti this time wether tercicir atau aku mmg xbwk pn kunci 2..puas aku selongkar beg oren yg aku bwk td n xde!!. aku try naik ke bilik, tgk samaada fizah (rumet aku) ade..nyata tanggapan aku meleset cz masa2 macam ni (dlm kol 9 lbih) fizah lom balik terawikh lgi...aku try msj dia..nk dkt setengah jam jugak la aku mnunggu fizah balik dr msjd...hati gumbira pas fizah msej n gtau yg dia dh smpai kat bilik...hehehe...sesampai je kat bilik, aku tgk..sah!! kunci still tergantung di tempat asalnye...slamat...bukan pe,kat kunci 2 de kunci bilik n kunci laci plus no bilik aku lg 2...kang pape hal susah plak aku...thnx 2 fizah..msti dia cepat2 balik cz aku xdpt masuk bilik kalo dia xbalik lg....maceh fizah...hehehe

2 la citer aku bukak pose kat shah alam 2.......tah bile la persatuan koling nk wat majlis bukak pose bersama ahli2 persatuan nih???????? dh nk abis pose wey!!! dh 2 korg2 sume balik awal..aku jek yg jadk penunggu setia kat ukm ni......cz aku balik sbtu petang (dgn cedihnye, mungkin hr ahd raye...) *sob sob sob*

0 comments:

Post a Comment