CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 28, 2009

CERITA CUTI SEM - BHG 4

wah...dh msuk part 4 dh citer cuti sem aku nih..myb ni la last part sal cuti aku..kot.. aku cube abiskan dlm part ni. klo byk2 part nnt korg sndiri xnk bace..hua3!! cerita cuti sem disambung lg dengan smbutan bday!! as usual la, aku ngn b'day cake mmg xleh dpisahkan.. kali ni sambutan b'day angah plak yg jtuh pd 15 dis.. tp kitorg wat pd 13 dis.. konon2nye nk crikek kat italy cake mcm biasa, tp b4 g italy cake 2, kitorg (mak, abah, aku, k.lang, nana, adik n adam) pi tesco dlu cr barang dpur la cket.. kbetulan plak, kat dlm 2 ade la kdai kek n bakery "king's Confectionary".. ade sale beb!!! sume diskaun smpai 70%!!!! punye la ramai org kat kdai 2.. org dok berebut2 nk beli kek n roti bgai.. dlm kesesakkan org rmai, aku tgk kat fridge kek. ade 2 fridge kek yg dgunakan utk tatapan umum. tp salah 1 dripadnye dh kosong ye!! yg se lg 2 pn just tggl bbrapa bijik kek je ye.. aku ckp ngn mak suh beli trus kek yg ade kat sane, cz org rmai.. ade ke mak ckp, kite pi beli brg dlu, blik t bru beli kek!! ish3!! silap2 tinggal dulang je kot. dek mengusha mak aku, so, trus je la pi beli kek 2.... pas beli kek, smpat plak snap gambau adam dkt2 ngn pkok krismas!! hehehehe.

dsebabkan angah balik mlm 2, kitorg wat acara potong kek pd mgrib...heheheh.ni la kek n angah!! cedey jugak bile terkenangkan nasib aku n k.lang dimana, org kat umah aku xsambut bday kitorg!! *sob3!!!*


ttup sudah citer sal bday angah... CNY dh nk dkt. so, as usual la, mcd akn kuakan prosperety!! smpat gak aku merasa prosperety!! weeeee!!! mkn kat mcd dataran ja.. best wooo!!! setahun skali je beb pat rasa bnda 2!! thnx yek!!


pas makan prosperety, kitorg pi tgk avatar!! best woo citer dia!! klo pat tgk 3D pny mst lg best. ms aku tgk 2, 1st day citer 2 kua kat m'sia n blom ade yg 3d lg kat gsc dataran..dia pny citer 2 ade mcm glow in dark pny..aku mmg suke bnda2 yg glowing2 nih...best r..aku xtau mcm ne nk ckp sal citer ni...klo sape2 lom g tgk, pi la tgk..hehehehe


jumaat mlm sbtu, 18hb dis, aku ngn fmily aku pi KLIA. wat pe g klia??? cz pi jemput atok, cik bob *adik abah* n wife dia blik dr haji.. pi klia saing ngn family mami *adik pompuan abah*. kitorg jumpa kat r&R air keroh je cz diorg dr jb. xsmua fmily aku yg ikot. just mak, abah, aku, k.lang n adam. yg lain xpi cz diorg dh pi ms hntr atok n cik bob pegi haji. n now turn aku n k.lang pi jemput plak...

djangka tiba dr jeddah pkul 12.30 tgh mlm. tp pnerbangan asyk delay je.. last2 dlm kol 1.30 pg baru tiba kat klia... 2 blom g bab tggu2 jemaah haji trun, cr barang bagai.. so, smpat la kitorg2 yg dok menunggu ni berposing dlm klia 2... check it out bebeh!!


akhirnye, dlm kol 2 lbih, baru lah tibe atok, cik bob ngn cik nor kat tmpat balai ketibaan 2.. mcm nk nangis plak tgk diorg...syukur la atok slamat pegi n slamat balik cz kesihatan atok xbrape nk memuaskan b4 this. tp alhamdulillahlah smuanye berjalan ngn lncar..


alhamdulillah la, semua berjalan dengan lncar sekali. ramai jugak yg menjemput atok, cik bob n cik nor pd pg tersebut.. dlm pkul 4 lbih, semua mula beransur2 meninggalkan KLIA. atok, cik bob n cik nor akn terus pulang ke ulu tiram cz sedara mara rmai dah tggu kat sana dengan persiapan kenduri doa selamat skali. tp family aku xberkesempatan nk balik ke ulu tiram cz abah xlarat nk drive ke sana n next few days plak, abah akan hntar aku pulang ke ukm dihatiku.. heheheh. kat bwh ni adelah last pict aku dpt click b4 atok, cik bob n cik nor berangkat pulang... *untuk tatapan family aku terutamanya angah - 2 pn klo dia bkk blog aku la cz aku xsmpt nk bg dia tgk gambau2 nih*


spt yg aku ckp b4 this, aku akn balik ukm. so, bajet nk balik ukm pd hr ahd, 21 dis tp bile aku dok tny rumet aku, fizah, dia ckp dia balik hr isnn.. bile difikir2kan balik, aku pn tkut bile aku dtg ukm hr ahd 2, pjbt xbukak. aku plak xde kunci spare bilik. so, aku decide balik ukm hr isnn, 22 dis 09... so, 1st day kuliah aku dh terpaksa burn la cz hr isnn 2 aku ade kuliah ass pnyelidikan kol 11.30 pg. gerak dr umah dlm kol 9 terus ke nilai, umah mak ila utk punggah barang2 aku kat sana..smpai umah m.ila dlm kol 11 lebih n bgerak ke ukm dlm kol 12 lbih kurang.. pas punggah lgi barang aku ke bwh blok, aku, mak, abah n adam dok berpiknik la kat tepi padang ukm berhadapan dgn blok dbk2 palapes ukm smbil menikmati lunch.. gigih ye 4 beranak ni dok berpiknik tepi padang tengah hari buta dlm area kol 1 lebih...hahhahha.. klo korg xcaye, akua de bukti...tengok gambau kat bwh ni ek.. siap bentang plastik lg 2...


kan aku dh ckp... kitorg 4 beranak berpiknik kat tepi pdang ukm tau.. adam bukan main excited lg dpt dok lari2 kat gelanggang bola keranjang 2.. yg gmbau kat atas 2, dia dok pnjat2 pokok smpai lebam2 kaki dia jatuh pokok..hahahha. pas makan2, mak bajet nk tgk bilik aku, so aku pn bwk la... smbil2 tu aku bwk la beg baju aku yg besau. angkat sesama ngn mak.. smpai kat ats je, mak dok tercungap2 panjat tangga nk smpai ke bilik aku.. kesian plak.. 2 baru 1 beg je kitorang angkat.. mana xnye, nk smpai ke bilik aku, kene naik smpai tingkat 4!! bile nk hntr mak n adam turun ke bwh smula, adam siap ckp "teh, jom angkat brg lagi..."... pas 2 mak mengeluh penat.. hahaha.. sabau je la.. pas hntr diorg balik *hntr kat kereta je la* aku plak bermandi peluh mengangkat barang2 aku yg bertimbun kat aras bawah, bawak naik ke bilik bernombor 401!!!

~ akhirnye, tamat sudah cerita cuti sem aku... fuh.. lega dpt abiskan dlm 4 part..hehehehe. so, harap korg enjoy bace cite2 cuti sem aku ni ek..... ~

0 comments:

Post a Comment