CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 10, 2010

26 JANUARI....B'DAY ASIAH!!!

hmpir keterlupaan aku sal bday asiah atau kami panggil moksiah..kenapa moksiah?? sbb dia berasal dr negeri di pantai timur.. moksiah merupakan kembau kepada zarina atau nama mnjanye, mokna...diorang berdua ni xleh dipisahkan... mana xnye, sanggup mokna tukau kolej semata2 xnk berpisah ngn moksiah kesayangannye..begitula kehidupan mokna dan moksiah..hahahaha..

as usual, kami ni geng2 sambut bday party kan...dpt lak bday moksiah jatuh pada 26 januari.. ape nk wat kat moksiah ni...hr slasa plak 2..dh la msing2 klas full..smpai ke petang cz ade klas braille... ha, kelas braille!!! pup, timbul la idea nk smbut bday moksiah pas klas braille..cz kitorg sama2 msuk klas braille... so, pas abis klas pngurusan dan pntadbiran pend.khas, wajibla aku ngn faizal debot merempit mncari kek utk si moksiah ni. nk ke kajang, mcm jauh plak.dh 2 tkot xsmpat plak cz klas pg td kol 8-10 pas 2 klas braille kol 3-6 ptg. so, aku ngn faizal pi la bangi. cari kat area warta jak. jumpe plak 1 kedai kek 2 ha.baru bukak cz kitorg xpnh nmpk kwujudan kedai kek brkenaan. b4 tht, survey dlu kek kat kdai dlm warta 2. kdai 2 agk mhal keknye, n kek dia pn xbape nk sdp sgt la. [ye r, dh muka asyk mkn kek je kan...]. so, jmpa kdai kek yg aku ckp td .. survey dlu kek kat situ.. agak ok gak. tp xtrus beli cz ade 1 g kdai kek yg b4 this ktorg beli kek utk azri "baek bdknye" 2... tgk kat kdai angel 2, mcm sama jek kat kdai yg baru 2 tp hrga lg murah kat kdai yg baru.. so, patah balik utk beli kek kat kdai yg baru. aku lupe nk amik nama kedai kek 2...

mcm2 halangan nk smbut bday moksiah ni. ye la, nk smbut pas klas braille. mane aku nk bwk mesin braille aku [ade kat entry b4 this] ngn sbijik kek!! faizal ckp dia akn angkut aku n the cake dlu ke klas, then aku pnjm moto dia n balik smula ke kolej utk amik mesin braille plak. tp, kusangka panas smpai ke petang...dlm kol 2 lbih, hujan plak turun dgn agk lebatnye..faizal plak ckp dia ade hal plak..so, dia ptuskan, dia akn angkut aku ngn mesin braille skali n the cake ke klas dlm 1 trip.hahhaha..habut!!

pas abis klas braille...kami tugaskan mokna utk bawak lari si moksiah ni dlu..ktorg set up tmpt kat pondok2 cinta kat fakulti pendidikan, area bwh klas braille. so, mokna pn ecing bwk moksiah ikut laluan yg jauh utk tunggu bas...last2 pnggil mokna bek moksiah kat tmpt yg dh dtetapkan...

so, this is it!!! bday gurl!!


akhir kata, makanlah kamu selagi kamu masih hidup. bak kate nenek sha, biar mati terlebih makan, jgn mati xmakan!!!! hidup utk makan!!!! [eh ye ke???]

0 comments:

Post a Comment