CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 27, 2010

KENAPA OREN???

kenapa saye suke warna oren??? kenapa??? kenapa?? 
persoalan yang timbul dalam pale aku bile orang tanya kenapa oren:
  • ade susahkan korang ke bile aku suke oren???
  • aku punye favourite kaler, aku punye suke la...
  • knp, tak boleh ke oren???
  • abis tu kaler ape yang leh???
  • leh tanya soklan laen tak???
saye suke kaler oren adelah disebabkan oleh boypren saye ni...  [mesti ade orang makan ati pas tengok gambar ni..]
~ OMG my BB FAIZAL TAHIR in orange!!!! ~

puas ati korang??? hahaha.. cukup puas aku.. kih3.

citer sebenar adalah bermula masa aku form 5 tak silap aku la.. masa tu along offerkan aku nak beli school bag. hahaha.. menjeling punye jeling, aku tengok, its all common design n colour beg-beg yang ado kat situ. pas puas menyusha.. aku jumpe 1 beg.. orange in colour n just simple in design.. beg tu plak tak de campuran kaler-kaler lain ye.. ini bermakna, 1 beg tu kaler oren.. and why not aku try with something yang baru kan.. asyik sama jek. aku pon memilih beg tersebut untuk teman aku gi skolah after that..

thats all...

bagi aku, macam tak bape nak ramai yang suke kaler-kaler yang lain dari yang lain macam oren ni.. pusing-pusing kaler biru, merah, putih, kuning, ijau la bagai kan.. jadi, tak salah pon kalo aku suke kaler oren.. antara sebab-sebab laen aku suke kaler orange:
  • orange is SEGAMAT!! opss silap SEMANGAT!!!
  • warna yang CERIA!!! [macam iklan ribena plak!]
  • sebab tak ramai orang yang suke.. biaq aku LAIN DARI YANG LAIN...
  • ade orang marah ke aku suke kaler oren?? tak de kan???
so, jangan nak mempertikaikan kenapa aku suke kaler oren. hehe.. menarik mata untuk memandang kan.. hehehe. dibawah aku nak show off cket aku ngan oren.. hahaha..

~ ni just nak tunjukkan yang 'playboy' aku kaler oren je.. playboy yang tak bape nak jadik.. [tutup muke cepat!!!] ~

~ dalam keterpaksaan, adam dipaksa memakai tshirt kaler oren jugak!!! ~

~ time ni outing with my prens: zai > si tshirt merah, ida > si tudung pink, mumu >blakang skali, lini >baju hijau, and aku wajib la kan tshirt oren!! lokasi: masjid besi, putrajaya~

~ suke gile time ni coz semua NAMPAK OREN!!! ~
:: last pict untuk subjek penaksiran & latihan vokasional. tshirt oren adalah tshirt program Minggu Vokasional Pendidikan Khas 2010 ::

~ me in with orange tshirt n bagpack! ~

~ time ni wat jamuan hari raya batch pendidikan khas 07/11 ukm ~

~ baju kami bukan sekayu ye.. tengok betul2... kebetulan plak malam 2 baju hampir secorak ngan kak ooi.. ~

~ my 23rd birthday party at home ~

~ my 23rd birthday party from my frens at ukm... [nampak sangat tudung tak basuh!] ~

~ hah! ni gambar still panas lagi [picture taking at Dec 19th 2010!]...sape punye tangan ni???? dah sah-sah la glove oren tu aku punye tangan kan... ~


cukup-cukup la tu aku show off my orangemaniac aku ni.. maybe ape yang korang nampak kat atas tu just my appearance atau just ape yang aku pakai jek, tapi actually, banyak gak benda yang aku ade dalam kaler oren.. amik contoh aku punye barang kat kolej aku jek:
  1. dalam lebih kurang 5 set cadar, aku ade 4 set cadar yang bermotifkan OREN!
  2. aku ade 2 stok towel yang berwarna OREN!
  3. slipar jamban aku pon aku pilih kaler OREN!
  4. ala...tulis banyak-banyak kat sini pon wat penat aku taip jek.. 
so, penuh la cket masa aku yang agak banyak kelapangan ngan menaip benda-benda yang macam tak de kepentingan ni jek.. tapi aku punye suka la nak tulis ape kat entri aku.. 

dah.. out dlu... :: CERITA TAMAT ::

2 comments:

FAizal@DeboT

tangan yg yg pkai sarung tgn tue aku tau sape.. ahaha

adie nadiah

ade 3 yg pkai sarung tgn 2 beb.. hahaha

Post a Comment