CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, January 3, 2010

ADE ORANG JELES...

masa aku tahun 2, aku ade beli sbuah mp3 [cis, ayat formal] dengan berniatkan utk merakam suara lecturer sepanjang kuliah.. aku beli benda alah 2 ngn fizhan kat low yat. gigih ke sana semata2 nk cari bnda 2 yg kebetulan [kebetulan ke??] si fizhan ni dh beli benda yg sama. so, klo anything hapend kat mp3 aku 2, at least aku leh rujuk kat dia [mcm la si fizhan ni customer service!].

aku terkenankan mp3 2 cz bukan ape, dia ade kaler oren but actually black noir with a lil bit orange stripes cz jnama yg aku beli ni adelah under sony walkman. wajib la logo sony 2 kaler oren kan... ms 2 aku beli ngn hrga RM 149.00 cash ye.xde hutang2 nih. hahahaha. mp3 yg aku angkat ni just 1G jek. nk beli yg 2G masa 2 xmmpu lagi. boleh je dpt yg 2G pny tp yg jnis xde jnama la. aku kalo bnda2 mcm ni biarla mahal cket, at least leh pkai lama, ye x?? ade sape2 stuju ngn pndapat aku??

tp bbrapa bulan sblum ni, mp3 aku probs.. mp3 aku xdetact bile aku nk cas dia kat lptop n xleh on bile nk on. some error accure lebih kurang la.. bile aku tgk warranty card dia, alhmdulillah, ade dlm waranty g. so, masa aku balik cuti christmas hari 2, aku mengusung la mp3 aku ke mahkota perade (MP) cz kat dlm mp 2 ade kdai sony. try la tny leh dpt buat pape xkat mp3 aku 2 cz it still dlm waranty. org 2 ckp mp3 tu msih leh dselamatkan, myb kene virus [leh gk mp3 kne virus!] n kene fomat semula [uihhh, dh mcm lptop plak!]. tp dia suh kitorg pi hntr mp3 2 kat sony center dkat area melaka raya sana cz diorg leh wat terus on the spot.. ade 1 bnda yg lg menggembirakan aku [xde la gembira mana pon...] dia ckp, silap2 diorg (sony center la) akan tukarkan mp3 aku dgn yg baru + 2G pny storage!! dsebabkan oleh aku pegi mp 2 hr sbtu n hr ahd sony center kat melaka raya 2 tutup, aku mnyerahkan amanat utk pegi hntr mp3 aku 2 kat fizhan je cz lgpon aku blik ukm pd hr esok jugak.

pas beberapa hari, fizhan gi la mnyervey [pi survey la..] sony center 2 dtemani oleh adik2nye... nsib baek la adik dia si huda 2 yg jelas penglihatannye nmpak kedai sony center 2. yg lain mata rabun2 ayam kot..huhuhu. so, fizhan pn pi la sony center 2.. lastly, dpt jugak aku merasa mp3 baru dengan 2 G ye!!!!! [actually ade bau2 pembohongan drpd si fizhan psl bnda ni cz dia ckp ngn aku kn tggu seminggu dua bru mp3 2 siap pdhl dpt tukar on the spot 2!!!!!!]

so, dsebabkan pembohongan dia 2, si fizhan dpt tulah ye...mp3 dia plak yg xleh idop n paling mnyedihkan, warranty dia dh abis cz dia beli lbih awl dr aku n aku pny waranty pn smpai 17 januari je. wjib la dia pny dh tamat tempoh warranty dia kan... [oppsss tercerita plak...]. kat bwh ni adelah gambo mp3 lama aku [yg aku search kat google image] & mp3 baru aku yg mmbuatkan fizhan aim jak sama mp3 tu...wakkakak.jgn marah beb!!

ni adelah gmbr ex-mp3 aku yg aku search kat google image.



ni plak gmbo mp3 baru didalam kotak mp3 lama aku..hahhaha


dan..ni la rupenye mp3 baru aku.. still ade bau sony center g..hahha.

p/s1: aku & fizhan terpikir, kenapa sony leh bagi mcm 2 jek mp3 baru kat aku??? dh la baru, tukar dgn yg 2G lak 2! adekah dsebabkan oleh jnis mp3 aku yg lama 2 sng rosak atau mp3 baru aku 2 jnis "free gift' yg leh dbagi mcm 2 sbg alat ganti?? aku pon xfaham.....

p/s2: fizhan jeles cz aku dpt tukar ngn mp3 baru, tp dia xleh!!!! [yes!! yes!! yes!!]

p/s3: thnx 2 fizhan, ira, meyla, n huda cz tolong pi sony center 2 ek!! [suke la 2, nama dia aku tulis kat sini!! :)]

2 comments:

Hafizhan

ni yg nak geram ni..waaaaa
tmbah sorng g, pn noraini

adie nadiah

owh, ur mum ade gak ke??? klo ye, rply comment ni, so, i leh edit this post.. huhuhu [tibe "i" plak ye]

Post a Comment