CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 4, 2010

PLEASE STOP USING LEATHER ACCESSORIES (AWARENESS!!)

aku dpt gambau2 kat bwh ni dripada yahoo group yg aku join iaitu "new_fun_and_fun_only" [leh search kat yahoo group n join this grup]. grop ni akan hnrt mail kat kita sal bnda2 yg fun2 n mcm2 lg la.. kali ni aku nk share mail yg aku dpt dr grup ni sal awareness bout using leather accessories. korg tau xmcm ne leh dpt brg2 kulit drpd kulit haiwan?? klo korg xtau,meh aku bgtau.. korg leh tgk sndirila kat gmbo dbawah ye.. [amaran utk wanita mengandung, lemah jantung dan yg sewaktu dengannye!!]

cara2nye adelah:~

gambau 1: ulau2 yg melengkau2 ini akan dbersihkan terlebih dhulu ye tuan2 & puan2...


gambau 2: kemudian, gunakan kapak yg sdh diasah dan potong kepala ulau2 yg melengkau2 yg bkemungkinan melengkau di atas pagau 2 ye..jgn takot, gunakan kapak berkenaan tanpa was2!


gambau 3: selepas kepala ulau dibuang, belah bhagian bwh ulau berkenaan [ala, wat mcm nk siang ikan 2..]

gambau 4: kita haruslah bantu membantu dalam usaha mengasingkan kulit dan isi ulau 2 ye. ikat hujung ulau 2 dan tarik perlahan-lahan kulit berkenaan...


gambau 5: tuan2 dan puan2 bolehlah berehat sebentar sekiranya sudah penat acara tarik menarik kulit ulau 2 td....mesti penatkan....


gambau 6: kalau tuan2 dan puan2 xdpt nk mencari ulau yg melengkau2, anda boleh menggantikan ulau tu dgn menatang lain plak ye. menatang yg paling ssuai skali adelah biawak yg kiut-miut 2... cara nk menyiang biawak yg kiut miut 2 pn sama lebih kurang dgn menyiang ulau 2 td ye...


gambau 7: inilah hasilnye kulit ulau yang melengkau2 dan biawak yg kiut-miut itu tadi ye..



gambau 8: anda bolehlah menggunakan kreativiti & kraftangan anda dlm menghasil produk2 yg ssuai dgn kulit ulau yg melengkau2 di atas pagau n biawak kiut-miut [pnjg plak nk taip. ulau n biawak kan senang!]. anda juga boleh menghadiri kursus subjek kreativiti & kraftangan yg diajar oleh "abg tar"??? sbg subjek pilihan bebas (PB) anda di slh sbuah ipta ek...[oppsss terlebey suda!]

so, amacam geng?? mau pakai ngak aksesories dr kulit2 ulau n biawak 2??? yaksss... kalo aku xmau r..org bg free pn aku xnk..ni baru ulau n biawak, blom lg pembawa virus H1N1 lg!!!

jadi, renung2kan dan slamat beramal!!!
salamanisemanisenyumaku =)



2 comments:

Mun

woooo ngeri2.....

Anonymous

nak muntah ak tgOk bnd alah nih..

Post a Comment