CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, August 16, 2009

LAPORAN "TRIP 2 KUANTAN"....BY SETIAUSAHA PERSATUAN...

firstly,sory cz lmbat melaporkan laporan ini..diharapkan bendahari xpotong claim yek..hahaha. seperti yg tlh dberitahu dlm post b4 this, kami dari persatuan "koling" mnjalankan lawatan sambil melaha ke kuantan phang. trip ini dbawah ketua program ey si wani. cz kami akn bermalam di umahnye...

mukaddimah laporan ini adelah dengan menyatakan bahwa septutnye trip ini sudah lama berlangsung..tetapi dsebabkan oleh YDP persatuan ini yg mmbawa msalah,kami terpaksa mndiamkan diri jek..ye la..tkut kn buang dr persatuan ni plak.."korang tau xdia 2 sape????".... hahahaha..akhirnye, kami telah memutuskan utk meneruskan trip ke kuantan ini pada 06-09 Ogos 2009...hal ni krna,hari kmis petang,kbyakkan kami dah abis klas.

sape yg join trip nih??? mstilah YDP persatuan:azri, NYDP:wani merangkap ketua program, S/U (yg xbrape nk berusaha):aku ler, biro kesenian:tasha ronggeng, n peserta yg juga merngkap ahli persatuan yg lom dpt jwtn dlm perstuan underground ni adelah faizal n muny...sbnrnye,mantan persatuan ni, 'trade mark-kau tau xaku sape???' xdpt nk join,pdahal pnt si ketua program dibantu oleh aku n sha buat tentatif program,tp haram...xdpt ikut jgk...dh nama ey mantan persatuan "koling"...

tiket ke kuantan kami akan beli setibanya di hentian pudu t.tp tiket dr kuantan ke kajang kami dh beli awal2 cz tkut sold out...agaknye,rmai sgt ke org kuantan kat kjang ni ha???pelik2..lntak pi la..kami berkumpul di stesyen komuter ukm dlm kol 3lbh...trus mek tket ke bndar tsik slatan n then mek putra kot ke psr seni utk ke pudu..smpai kat pudu,trus beli tket ke kuantan.n dpt la naik bas ke kuantan pd pkul 5.30ptg...kami smpai kat hentian kuantan dlam pkul 9lbih n tlh dtunggu oleh parents wani n adik dia kat sane..

















ok..sesampai kat kuantan dn di pick up oleh parents wani,kitorg dibwak ke pasaraya jap utk beli brg kperluan n then trus ke tempat penginapan iaitu umah wani...dsbabkan perjalanan yg agak jauh,xde aktiviti sgt djlankan pd mlm tersebut...

jumaat-smua bgun agk lmbat jgk pas subuh 2..sarap dlu then bersiap utk ke bndar kuantan utk cr brg2 utk bbq yg drancangkan pd esok harinye...sementara faizal n azri g semayang jmaat,kami wat r persiapan utk proses memerap ayam bbq dgn dibantu oleh emak wani... pas bdk 2 org tu balik, n lunch bagai,persatuan ini telah menjalankan pertandingan memasak kek. pertandingan mmasak kek ini adlh diantara faizal dgn resepi kek coklatnye dan lawannye sha dgn rsepi kek marble yg import dr johor...kek sape yg menang???? xtau nk ckp sape tp yg pnting xsmpai sehari kek2 tersebut hanya tinggal habuk sahaja...petang jumaat-mak wani bwk kitorg pi survey pntai utk picnic esok...sume naik kereta kcuali faizal n azri yg merempit menggunakan moto ego..wakakaka...smbil survey,smbil posing la pe lagi...

mlm jumaat-parents wani bwk kami semua ke teluk chempedak (TC)....best woooo....pi cari cenderamata kat sana n lepak2 kat teluk chempedak...masa lepak kat TC 2,azri telah didenda akan ditanam kat pntai esok cz tangan yg xbedung.amik gambo tah ape2 tah..alasan kawasan TC 2 gelap.tp bila sha amik gmbo,ok plak..so,azri,ko tggu je la nasib kau esok ms picnik t!! pas lepak kat TC 2 agak lama,parents wani blanje plak makan KFC..kami ni dah la duta2 KFC,McD dsb...ape lagi,sedap la membaham kan...maceh pkcik,mkcik,next tyme leh blnje lg...hehehe
































done hri jumaat....sabtu pg kami isi dengan pegi kompleks tenun pahang diraja...dekat je ngn rumah wani.dsebabkan oleh moto mak wani guna utk gi ke aktiviti persatuan (aktif gak mak wani nih),jdik,terpaksa la si wani ni bwk kitorg nek kancil...so, wat 2 trip la..kat sane p tgk cra2 pmprosesan kain tenun dhasilkan...payah gak nk wat kain tenun ni upenye...padan la ngn harga dia kan..kat sane,dbhagikan kpd bberapa blok.antaranya ialah tmpt pmprosesan benang kain, penenunan kain dna ade jugak muzeum yg mnempatkan pkaian tenun yg pernah dpakai oleh kerabat diraja phang...










seperti yg dijanjikan dan merupakan kemuncak trip ke kuantan ni adelah picnic tyme!!! dlm pas zhor,kami ber6 gerak ke tempat yg dh dsurveykan pd ptg smalam..cr port yg sesuai utk melaha kat sane...set up tmpat n alatan utk wat bbq n msk burger...aku, sha n azri settle utk bbq, while faizal, muny n wani settle up utk msk bnda lain.brhempas pulas jgak la team bbq nk idopkan api cz dgn keadaan angin tepi laut 2 ha...tp ngn pngalaman yg ade n bantuan dr palapes (kononnye..) akhirnye,idop jgk api 2...faizal n muny gk dpur gas...so,xde r mslh sgt...

masak,masak jugak..bergambau mmg wajib...mcm2 ade..ayam bbq, burger, salad, mee goreng, nasi, junkfood, air blackcurrent n xlupe jgk begedil dging yg kitorg wat...hehehe...ingt lg xpsl aku ckp b4 this yg azri kene denda??ha,this tyme,azri mmg kn tanam...padan muka...xkira la kau 2 YDP ke x,denda tetap denda....pas 2 aku,faizal n azri pada awalnye nk wat istana pasir la konon2nye,tp last2 jadik ape??korang nak tau??? last2 ey jdik kereta kebal pasir...rsnye xde plak gmbau kereta kebal 2..muny plak bangga ngn negeri kesayangan ey 2, buat penyu ganu pasir...kiut mcm dia jgk...pas 2 ape lg, mndi tyme!!!!




























































kami telah mengambil strategi untuk mandi pd waktu petang,dlm area kol 5 lbih agar muka kami ini tidak terbakar dek matahari 2 ha...pndai gak dak2 persatuan "koling2" ni.hahaha. kami balik ke umah tanpa bilas cz hr dh mgrib..dlam kol 7.45pm jgk la kitorg sampai kat umah wani 2..penat...tp enjoy beb.....

malam sabtu-kitorang xwat pape just dok lepak2 kat umah cz masing2 pnat berhempas pulas masa piknik ptg td.dok lepak tgk festival filem malaysia lg 2...pas 2 pi kuar jap kat kedai area umah wani 2 utk cr present utk tuan rumah tp dengan pengetahuan wani la...xpe la..lg pn hadiah 2 utk parents dia,bkn utk dia..hehehe...
ahad-masing2 bersiap2 utk bertolak balik.b4 that,wani siap belikan "sata"...tau pe sata 2??? sata 2 makanan yg terkenal kat pantai timur.dia mcm otak2 la kat bhgian slatan ni.sata ni dbuat dripada isi ikan kembung, kelapa n rempah2.dibalut dgn daun pisang n berbentuk kon..kendian dibakar...aku pnh gak makan sata ni.so,bg aku its not my 1st tyme la...tp bg sha ni kali pertama dia la...

tket balik ke kajang dari kuantan kol 2.30 ptg.so, b4 that,parents wani hantar kitorang ke EC Mall (east-coasts mall kot.,,).jenjalan dlu kat sane..window shoping jak..tp wani x..sempat plak beli kasut dalam 5 inch plak 2...utk raya katenye...pape je la wani oiiii....pas 2 berlari lak ke hentian kuantan cz time is running out..sabau je la..nsib bek sempat.kalo x,kn tinggal la kitorg ber6 ni ha..
masa dtg ke kuantan, kitorg naik bas transnasional, balik plak kitorg nek bas sani ekspress.2 tingkat lg 2...ktorg xturn kat hentian kajang cz kitorg turun dpn ukm...so, menapak la msing2 pulang ke kolej..aku ngn azri walking together2 la cz dh dekat ngn pntu ukm 2,wani pon jalan kaki gak, faizal lak suh hafiz amik dia, while sha n muny mek teksi balik kolej...smpai bilik dlm mgrib......n xlupe,sempat gak posing dpn ukm 2,ala2 mek gmbar konvo..hahaha









kesimpulannya,trip 2 kuantan berjaya dengan jayanya...dharapkan next tyme pny program akan lagi gempak....sekian terima kasih.
saya yang menurut perintah:

........ adie_nadiah.............
setiausaha persatuan "koling',
p/s:ini adalah cetakan komputer,tandatangan tidak diperlukan (^_*)v

0 comments:

Post a Comment