CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, October 21, 2009

LAMA XUPDATE BLOG..MAAF (SDH PERLU DGNTI DRPD "SOWY")

sperti yg trtera di tjuk post kali ni, aku dh lama xupdate blog aku...sjak dr balik raya dlu...busy sey!!! aku xtau la bile aku leh pndai manage waktu aku..bk n pe ni sume sal asgnment yg trtunggak!! so, dkesempatan ni aku nk cite pe bnda yg leh d citerkan kat cini..*yg mn aku ingt ler*...hehhehe

sblom msuk citer2 yg xbape nk besh, bek aku citer sal bnda yg besh dlu..ye x...1st skli sal smbutan birthday. bday sape????ade 3 bday yg aku nk citer kat cni..1st skali sal bday my mum.. bday mak aku yg ke 47 taun jatuh pd 22 sept hr 2...ms 2nd day raya..aku ngn nana plan pi beli kek utk mak....tp, mak mcm xsuke ngn ape yg kitorg buat.knp?? aku xleh citer kat cni very da private n confidential. tp aku ykin dlm ati mak, bukan sprti yg dsangka2...ni adelah serba sdkit pict ms wat bday mak 2...


2 psl bday mak..bberapa hr pas naik ukm pas cuti raya, kami merancang utk wat bday mokna plak..bday mokna klo xsilap aku 25hb sept..klo xsilap aku ler tp dsbbkan mokna pn tgh brsuka ria kat klantan 2, so, ktorg pn plan wat bday dia..alkisahnye, kami tlh bpakat ngn moksia (kmbau siam mokna yg xdpt dpisahkan)..plan ngn moksiah suh dia dtg fak p wktu mlm. ecing konon2nye dia kn join miting bdk2 RDK,cz on da sama time mmg ade miting 2. tp moksiah tlh tkr citer ngn kate buku ey ttinggal kat fak..gigih yer mereka2 ni gi f.pend pd mlm2 bute...stiap bday ade dselitkan tema ye kwn2..tema utk bday mokna kali ni adelah "mood raye" dmana kami2 dwjibkan pkai baju2 ala2 nk beraya gitu...skali, baju aku, faizal n sha hmpir sekayu plak...so, this is da pict from mokna's bday!!!


ok...2 sal citer mokna. n last but not least aku nk citer sal bday aku ler!!! bday aku yg jtuh pd 04 oktober dsmbut dgn agak meriah dsmping meroyan cikit cz pd ms 2 aku ngn faizal tgh bhmpas pulas siapkan kerja pngukuran...aku pn xaspect lebih kat bdk2 ni cz msing2 busy ngn kije msing2. mn xnye, aku ngn faizal wat kj pngukuran 2 smpai kol 1 lbih...aku pn dgn yakinnye naik moto ngn dia cz dia akn hntr aku kat bwk as usual... kitorg wat kj pngukuran 2 kat ruang rehat blok dato onn kat atas. bile lalu kat bwh pkok kat bukit nk naik dato onn n husin onn aku tgk faizal bwk moto slow je.siap leh borak2 lg...skali dia suh tgk kat bwh pokok 2...laen mcm je...aku tgk bdk2 ni dh bsedia ngn kek, lilin, juncfood bgai!! weeeee....xsngka korg ingt g bday aku *poyo jek*......thnx la korg!! even korg kn dok kat tmpat yg gelap, + nyamuk byk + lmbt cz dh kol 1 pg lebih cz aku ngn faizal dok bhmpas pulas wat pngukuran 2!!! ni la antra pict2 yg smpat disnap pd ms trsebut!!!

mlm 2 yg ade mstilah aku, faizal, sha, muny, wani, mokna n moksiah..aku siap kn pksa mkn 2 ktul aym kfc lg 2..sabau je la..*pdhl mmg tgh lapau..* sian korg kn tggu lewat mlm nk smbut bday aku!! thnx byk2... say thnx xlupe gak pd mmber2 aku yg wish bday utk aku smada gn facebook, sms, scra lisan dll lg la...yg xleh lupe, pd pgi 04hb 2, mak aku tipon wish bday!! waaa mcm nk nangis aku weh..cz ni la 1st tyme mak aku wish bday kat aku scra lisan!!! slain bnda 2, yg aku xleh lupe, ade plak org 2 *sape 2???* yg ingt bday aku pd keesokkn hrinye *5hb*...ptut ler dia wat derk jek bile msuk 4hb 2...sabau je la..tp.....dia de bg aku 2 cake!! even it just 2 slice with different flavour!! of course secret recipe la pe g...tp this tyme dia beli once again tiramitsu n another flava tht he said "chocolate fugde"...ye la 2 kot..


habis sudey citer sal smbut bday nih...citer cket sal smbutan raya pas balik ukm....b4 cuti raya, bdk2 pmulihan khas ni dh plan nk wat smbutan raya utk kitorg2 ni...nsib baek la xjdik masak sndiri, byk g komitmen laen yg kn wat.lastly, pi order jek kat pak cik nan *ye ke nama dia??* kat kb sana...lontong @ lodeh, nsi hmpit, rndang aym, mee hoon greng, buah2, + kuih2 raya...aku dah la pd hr trsebut kn wat mikroteaching yg like2 2....xpe..yakin je...

walaupon ktorg ni xramai, cume 10 orang + 2 org lectrr, 2 pn ade jgk insan2 yg xdpt dtg..ade yg lom puas raya, ksihtan kurang mmberangsangkan, ade plak lectrr yg dok puasa 6..even dh bgtau nk wat mjlis ey..xpe..mungkin ade hkmah dsebalik kjadian 2...ni la antara keyakinan student2 bkal guru pmulihan khas mlysia....

video

agk meriah jgk la smbutan hr raya 2..tgk gmbau yg aku attach pn dh tau betapa gilenye dak2 pmulihan nih...mjlis ni bkn hny dok mkn2 jek, tp ade sesi tukar2 hadiah..hadiah ey kn beli antara 5-10 hinggit klo xsilap aku n then kn tkr2.. hdiah utk dr.M n dr.R pn ktorg belikan..2 jek yg mmpu..huhuhu..aku pny hdiah kn bg kat kama n aku dpt hdiah from am...pape pon "we r profesional"....*pinjam tag line faizal*

k la..aku rs byk sgt citer kat post ni..byk g citer yg aku nk citer..tp next tyme k..daaaa

2 comments:

mein

hehe..x sangka muka aku msuk blog mu..teruja aku..wlau apepon guur pemulihan yg terbaik..hehe..mmg meriah guru pemulihan bile wat aktiviti nie..10 org mcm 100 org jerk..kui3..

adie nadiah

aku tau ko mmg suke mengenterprem kan..so, aku tolong ler wat publisiti murahan utk ko..hehhehe..yg menghevockan suasana, sore ko sorg dh ckup..hahaha

Post a Comment